| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - Ciekawe miejsca postojowe, plaże na trasie Atheny-Saloniki
jacekj - 2019-06-30, 22:15 Temat postu: Ciekawe miejsca postojowe, plaże na trasie Atheny-Saloniki Witam. Drodzy forumowicze jestem w Grecji na Peloponezie.
Jutro zamierzam wjechać do Athen i w tym temacie znalazłem dużo pomocnych informacji na forum.Następny mój etap podróży to kierunek Saloniki i tutaj moja prośba o namiary na ciekawe miejsca do plażowania na tej trasie.
jacekj - 2019-07-01, 20:35
Nikt nie pomoże
Bim - 2019-07-01, 21:05
| jacekj napisał/a: | | Następny mój etap podróży to kierunek Saloniki i tutaj moja prośba o namiary na ciekawe miejsca do plażowania na tej trasie. |
Nie dziw się , ze nikt nie chce klepać troszkę po próżności mapy Grecji nie zmienimy jesteś na forum juz 10 lat . i dotarłeś do martwego punktu co dalej po Peloponezie i Atenach.
Wysil się i napisz interesują mnie tylko kempingi
Wyjazd nisko budżetowy
Ma na tą trase np 2 dni to tylko zostaje ci Riwiera Olimpijska
Jak masz więcej to daj znać i przedewszystkim podaj swoje preferencję i listę życzeń
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2019-07-01, 22:17
Masz moja trase z kwietnia 2019,poczytaj
andrzej627 - 2019-07-01, 22:31 Temat postu: Re: Ciekawe miejsca postojowe, plaże na trasie Atheny-Saloni
| jacekj napisał/a: | jestem w Grecji na Peloponezie.
Jutro zamierzam wjechać do Athen i w tym temacie znalazłem dużo pomocnych informacji na forum.Następny mój etap podróży to kierunek Saloniki i tutaj moja prośba o namiary na ciekawe miejsca do plażowania na tej trasie. |
Wydaje mi się, że do takiej podróży trzeba się jednak trochę przygotować. Na forum jest pełno informacji, trzeba tyko poczytać przed wyjazdem z domu. Widziałeś np. tę mapę: Miejsca biwakowe w Grecji - camperteam.pl?
jacekj - 2019-07-02, 08:25
Znalazłem w Waszych relacjach Papakosta Beatch, jestem na miejscu i jest spoko.
Jeżeli chodzi o planowanie to nigdy tego nie robię poprostu jadę do przodu.
Jeżeli nie muszę to nie staję na kempingach.
jarekvolvo - 2019-07-02, 08:58
Między Termopilami a Lamią są gorące źródła.. . Latem to może nic interesującego, ale jako ciekawostkę można zobaczyć.. . Jak chcesz to podam Ci współrzędne na takie "dzikawe" miejsce. Można stanąć kamperem, brak infrastruktury ale miejsce "klimatyczne" . Ja tam mogę się kąpać i 8 godzin...
jarekvolvo - 2019-07-02, 09:10
(Qurczę, nie działa mi edycja)
Dalej na północ jest wspaniały zamek Platamonas i niesamowita kawiarnia w nieczynnym tunelu kolejowym u stóp zamkowego wzgórza z uroczą maleńką plażą i wieżą widokową . To trzeba zobaczyć. Współrzędne też mam.. .
Pozdravki z Salonik !
Jutro do Bułgara przez Makazę i do Bukaresztu
jacekj - 2019-07-02, 10:42
Podaj namiary na tą plaże z wieżą widokową
jarekvolvo - 2019-07-02, 12:14
N 40 00 30 81 ; E 22 35 53 20. .To w formacie dms, przekonwertuj w razie potrzeby.. . Trzeba zjechać starą drogą "pod" zamek od tyłu. Wieża może nie powala na kolana, ale aranżacja kawiarni w tunelu kolejowym jest fantastyczna.
Miłego dnia!!
andrzej627 - 2019-07-02, 12:57
| jarekvolvo napisał/a: | aranżacja kawiarni w tunelu kolejowym jest fantastyczna.
|
Kawiarnia Gallaria
jacekj - 2019-07-02, 14:41
Dzięki
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2019-07-02, 21:01
Papakosta to moja plaża.A ja o tak ja nazywam plaża z kozami w lewo i prawo przy asfalcie jest miejsce gdzie wypływa wodą do prysznica.pokazala mi to Niemka z którą mówiliśmy moja plaża ona a nie to moja plaża.zobacz to urokliwy wodospad i miejsce.
jarekvolvo - 2019-07-02, 21:55
| andrzej627 napisał/a: | | jarekvolvo napisał/a: | aranżacja kawiarni w tunelu kolejowym jest fantastyczna.
|
Kawiarnia Gallaria |
Otóż to właśnie . Pamiętam to miejsce jeszcze z okresu "przedadaptacyjnego". Stawałem tam tuż u wylotu tunelu. W nocy nie raz budziły mnie dziwne dźwięki z wnętrza tunelu - a to wiatr sobie hulał. Jednak to jakbym zaglądał diabłu w d...pę A teraz pogratulować świetnego pomysłu z kafejką.. i te szyny pod szklaną podłogą..
|
|