Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Organizacja wyjazdów - Korki na A4 pod Wrocławiem

jb - 2019-07-02, 12:43
Temat postu: Korki na A4 pod Wrocławiem
Będę jechał w piątkowe popołudnie A4 w kierunku Niemiec. Mam pytanie czy permanentne korki na autostradzie w okolicach Wrocławia są na tyle uciążliwe by szukać objazdu? Jeżeli objazd to którędy?
Mysza - 2019-07-02, 13:06

Remont w okolicy bramek na Karwianach już się skończył. Korki jak zwykle na bramkach, szkoda czasu na objazdy.
jb - 2019-07-02, 13:13

Ale żeby tak zupełnie bez korków to chyba nie będzie, prawda?
Dzięki za informację.

Mysza - 2019-07-02, 13:28

Nie wiem czy dla 15-20 minut warto szukać objazdu. Jeżeli już bardzo będziesz chciał to jedyny sensowny objazd tych bramek to zjechać na Wrocław- wschód i przez Żórawinę , Domasław, S 8 powrót na A4. Gdybyś jechał w przeciwnym kierunku (z Niemiec) to mogłby być znacznie gorzej.
MILUŚ - 2019-07-02, 14:54
Temat postu: Re: Korki na A4 pod Wrocławiem
jb napisał/a:
Będę jechał w piątkowe popołudnie A4 w kierunku Niemiec. Mam pytanie czy permanentne korki na autostradzie w okolicach Wrocławia są na tyle uciążliwe by szukać objazdu? Jeżeli objazd to którędy?

Piątkowe popołudnie na naszej " królowej autostrad " szczególnie na bramkach to zawsze koszmar :-/ :gwm

Zdecydowanie lepiej ze względu na brak TIRów jest w sobotni ranek :bigok

aviator - 2019-07-02, 16:04

Jeżdżę osobówka co drugi dzień na trasie Wroclaw-Katowice, Katowice-Wroclaw o każdej porze dnia i nocy. Nie ma żadnych korków w piątek kierunku na Niemcy. Przejeżdża się czekając w szczycie co najwyżej 5-10min do kasy - z viatollem na bieżąco.
Korki są w poniedziałek rano w kierunku na Niemcy a w piątek po południu w przeciwnym.
Wczoraj rozstawili za to słupki a dziś rano zaczęli remont na szczycie Góry św Anny i to raczej tutaj możesz spodziewać się utrudnień. Jest zwezka z 3 pasów do 2 - może robią ruch dwukierunkowy...
Wieczorem wracam do Katowic a w piątek rano jade znowu do Wrocławia, to mogę Ci napisać jak wyglada sytuacja :-)

MILUŚ - 2019-07-02, 16:56

aviator napisał/a:
............
Wczoraj rozstawili za to słupki a dziś rano zaczęli remont na szczycie Góry św Anny i to raczej tutaj możesz spodziewać się utrudnień. Jest zwezka z 3 pasów do 2 - może robią ruch dwukierunkowy...
Wieczorem wracam do Katowic a w piątek rano jade znowu do Wrocławia, to mogę Ci napisać jak wyglada sytuacja :-)

Pisz ; pisz...... :mrgreen:

Za dwa tygodnie będe potrzebował info na bieżąco :-P w drodze do Sassnitz :spoko

aviator - 2019-07-02, 17:00

To się przypomnij w temacie, do końca roku będę z informacjami na bieżąco.
jb - 2019-07-02, 18:31

A ja poproszę o informacje w najbliższy piątek rano.
kimtop - 2019-07-02, 20:45

A gdzie się śpieszysz?
Wsiadając do kampera już jesteś na wczasach. :ok

P.s.
W razie korków i tak masz lepiej niż inni.
Kibelek,kawka łóżeczko :spoko

jb - 2019-07-02, 23:03

Tym razem jadę osobówką na szybki weekend w Berlinie. Każda godzina się liczy.