Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Tatry kamperem

Pawcio - 2019-07-08, 11:57
Temat postu: Tatry kamperem
W ostatnim czasie odkrywaliśmy nasze narodowe skarby położone na południu Polski. Polecamy wszystkim – niektórym odświeżyć sobie wspomnienia a niektórym poznać je na nowo.

Wędrówki po Tatrzańskim Parku Narodowym dają ogromną frajdę i satysfakcję. Szczególnie kiedy widzimy, że podróżujące z nami młode pokolenie chłonie górskiego bakcyla bez reszty.

Staliśmy na zakopiańskim kempingu Pod Krokwią. Tak wiem, dla wielu jest za drogi, dla wielu to PRL, jest chyba jednak najlepszym punktem wypadowym w polski rejon Tatr. Na dzień dzisiejszy cena pobytu to 50 zł za auto, 15 zł za osobę dorosłą, 10 zł za dziecko. Są czyste sanitariaty, prysznice i zmywalnia, jest również stołówka. Dla kamperowców to i tak zbytek luksusów ;) Istnieje również ciekawa opcja pozostawienia kampera na kempingu w cenie 20 zł - skierowana dla osób, które zamierzają nocować w górach lub po prostu po powrocie tego samego dnia zabierają auto z terenu kempingu.

Tym razem wybraliśmy się przez Morskie Oko do Doliny Pięciu Stawów i dalej przez Zawrat, Halę Gąsienicową do Kuźnic. To jedna z opcji wędrówek, gdyż mnogość miejsc i stopień trudności dotarcia do nich jest imponująca. Zaawansowani wędrowcy na pewno wybiorą się na przechadzkę Orlą Percią, początkujący pomaszerują Doliną Białego być może na Sarnią Skałę lub do wodospadu Siklawica. Naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie. Zabraliśmy ze sobą Zorkę 5 i zrobiliśmy kilka zdjęć. Tak więc zapraszamy do obejrzenia niektórych z nich :D

Tadeusz - 2019-07-08, 12:25

Kocham Tatry i wędrówki po nich. Te to raczej kochałem...teraz żyję wspomnieniami.

Kto kocha piękno przyrody...świat roślin i zwierząt...nie może nie być dobrym człowiekiem.

:pifko

lepciak - 2019-07-08, 15:46

Tadeusz napisał/a:
Kocham Tatry i wędrówki po nich. Te to raczej kochałem...teraz żyję wspomnieniami.
Kto kocha piękno przyrody...świat roślin i zwierząt...nie może nie być dobrym człowiekiem.
:pifko
Tadek Ty się chyba sam dowartościowujesz. A z tą dobrocią :aniolek
Tadeusz - 2019-07-08, 18:22

lepciak napisał/a:
Tadek Ty się chyba sam dowartościowujesz. A z tą dobrocią

To było pod adresem Kolegów, których znam i cenię między innymi za wyważony i ciepły stosunek do ludzi.
Gromadka, która poszła w Tatry, to tacy właśnie ludzie.

Myślę, że dowartościowywać się muszą ci, którym trudno jest żyć w zgodzie z ludźmi i z samym sobą.

:ok :spoko

John Wayne - 2019-07-08, 20:18

Pamiętam te obrazy uchwycone na zdjęciach,pamiętam do dziś bułkę z serem jak ona smakowała i pachniała tam w górach.
Dobrze że po zachłyśnięciu się Włochami,Chorwacją,Francją wracamy na szlag Polskich przepięknych gór.