Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Gradobicie

qdlaty_78 - 2019-07-11, 08:47
Temat postu: Gradobicie
Burza
Wszyscy cali i zdrowi?

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2019-07-11, 12:10

Dzieki za informacje,czy było gorzej jak wtedy gdy nas dorwało.ps,ogladalismy dziś w TV
Kuba L. - 2019-07-11, 20:58

W Poniedziałek wróciłem z Grecji, ale taka burza jaka nas złapała na autostradzie w Serbii w Niedzielę wieczorem.. powiem krótko, cudem dowlokłem się do stacji benzynowej, wiał tak silny wiatr że nie dało się jechać szybciej szybciej jak 50-40km/h kilka razy tak mocno dmuchnęło w budę że zdałem sobie momentalnie sprawę że możemy się po prostu przewrócić. Zrobiło się czarno, deszcz lał z taką siłą, że w 10-20 sekund na autostradzie płynęła rzeka do połowy kół. To była ta burza która przesunęła się znad Wenecji a późnej Chorwacji, gdzie wyrządziła bardzo duże zniszczenia, na sąsiednim forum są zdjęcia kempingu w Chorwacji który został oddany do użytku tydzień wcześniej po remoncie i został całkowicie zniszczony..
qdlaty_78 - 2019-07-12, 07:03

Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
Dzieki za informacje,czy było gorzej jak wtedy gdy nas dorwało.ps,ogladalismy dziś w TV

Chyba znacznie gorzej

Mazur - 2019-07-13, 18:02

Basiu, takich kamperów po podmuchu wiatru raczej wtedy nie było... to małżeństwo z Czech zginęło :(
Misio - 2019-07-13, 18:55

Coś ostatnio to za często się zdarza w Europie. Kilka lat temu przeżyliśmy kilka burz w Grecji ale największe straty ponieśli Bułgarzy na Chalkidiki. Porwało im w namiot, została tylko podłoga i szmaty z niego. Przykre. :oops: