|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Świece żarowe
Salmon969 - 2019-07-30, 23:26 Temat postu: Świece żarowe Ducato 2.3 2012 zapala się kontrolka świec żarowych , świece sprawdzone są OK .Brak problemów z odpaleniem a kontrolka nadal się zapala przy odpalaniu ??? Jak sądzicie co jest tego przyczyną?
eler1 - 2019-07-31, 10:08
Trzeba podłączyć komputer i sprawdzić czy nie zaczytały się błędy inne parametry są w porządku. Może to być np.błąd z wtrysków .
Gewehr - 2019-07-31, 10:13
Jak były sprawdzane świece? Minimalna różnica w rezystancji i sterownik nie załączy, a EDC odbierze błąd świec. Pomiar świec robimy przy sterowniku Przy wymianie świec w tym silniku, dajemy zawsze komplet z tej samej firmy. Przeważnie się urywają, więc rób to w firmie która sobie poradzi. Inaczej możesz paść na spore koszta, związane z przyjazdem gościa od rozwiercania.
Gewehr - 2019-07-31, 10:15
eler1 napisał/a: | Trzeba podłączyć komputer i sprawdzić czy nie zaczytały się błędy inne parametry są w porządku. Może to być np.błąd z wtrysków . |
Kontrolka świec w tym silniku odpowiada tylko i wyłącznie za układ świec żarowych.
Brat - 2019-07-31, 15:50
No właśnie ...
U mnie - Kaczka 310D silnik 2.9D; też co jakiś czas miewa tak samo ... Zapala niemalże od dotyku a kontrolka żółta wnerwia właściciela (czasem pomaga wyłączenie zapłonu i powtórne uruchomienie silnika). A komputera nie mam żadnego przecież ... chyba
donald - 2019-08-06, 18:35
Marian masz spalone swiece żarowe... Pali póki jest ciepło..
|
|