|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - TARGI CARAVANINGU LIPSK 19.11-23.11
papamila - 2008-11-14, 23:54 Temat postu: TARGI CARAVANINGU LIPSK 19.11-23.11 Witam,
Zamierzamy pojawić się na targach caravaningu w Lipsku 19.11- 23.11
dodam jeszcze że 22 i 23 odbywają się również na terenie targi rowerowe
My będziemy w dniach 21-22. 11 (piątek i sobota)
bilet dwudniowy 10E/os (w rtym wstęp na rowery)
hotel pok.2os /26E doba
śniadanie 3,5E/ osoba
tel 600028837- Jarek
tel 604619109- Hania
P.S. miejsce na kampera lub przyczepę (wszystkie media)- 25E
www.caravaning-targi.eu
Bystrzaki - 2008-11-15, 00:45
Widzimy,że długo bez camperka nie wytrzymaliście
Mamy nadzieję , że coś znajdziecie ,co odpowiada Waszym oczekiwaniom.
PS. Nie Hania tylko Żetema
KOCZORKA - 2008-11-15, 12:24
Czy ktokolwiek z Was wie czy na Targach w Lipsku jest duży wybór akcesoriów.
Kampiórki mniej mnie interesują - mamy nasze Maleństwo, ale różne dodatki i akcesoria chętnie bym pooglądała.
Pozdrówka.
ReginaZW - 2008-11-15, 15:51
Jarku ! Podaj więcej szczegółów na temat wyjazu i hotelu bo Zenka "nosi" . i też przymierza się by tam jechać i jeszcze mnie wlecze . Pozdrawiam.
MirekM - 2008-11-15, 20:37
papamila napisał/a: | My będziemy w dniach 21-22. 11 (piątek i sobota) |
Jarku, głęboko się zastanawiam. Jak byś miał coś na temat miejsc do kamperowania w pobliżu targów, byłby dźwięczny. Niestety ni w ząb nie kojarzę tego pięknego języka Goethego, a oni raczej innych języków nie uznają.
KOCZOR - 2008-11-15, 21:38
MirekM napisał/a: | Jarku, głęboko się zastanawiam. Jak byś miał coś na temat miejsc do kamperowania w pobliżu targów, byłby dźwięczny. Niestety ni w ząb nie kojarzę tego pięknego języka Goethego, a oni raczej innych języków nie uznają. |
Mirku, tak się boisz, że nawet odnośnika w pierwszym poście nie kliknąłeś
On w normalnym języku jest .
Jak piszą, miejsce dla kamperów jest obok Hali 2.
Myślę, że jak nam się uda, to może też tam się zjawimy.
Pozdrawiam
papamila - 2008-11-15, 21:42
ReginaZW napisał/a: | więcej szczegółów na temat wyjazu i hotelu bo Zenka "nosi" |
MirekM napisał/a: | coś na temat miejsc do kamperowania w pobliżu targów |
wejdzcie na podaną stronę, jest polskojęzyczna
http://www.caravaning-targi.eu/
w poszczególnych zakładkach jest wszystko. nawet linki do rezerwacji hoteli.
Osobiście mamy rezerwację w hotelu FORMULE1 na przedmieściach Lipska 18 km od targów (bo jedziemy osobówka) www.hotelformule1.com
Jak napisałem dla kamperów i przyczep jest wyznaczony plac bezpośrednio przy targach
MirekM - 2008-11-15, 22:40
KOCZOR napisał/a: | Mirku, tak się boisz, że nawet odnośnika w pierwszym poście nie kliknąłeś
On w normalnym języku jest .
Jak piszą, miejsce dla kamperów jest obok Hali 2. |
I tu się mylisz. Co prawda niechcący, ale nacisnąłem. No i oczywiście też trafiłem na ten piękny betonowy superparking z przepięknym na pewno kontenerowym sraczoprysznicem za jedyne 25 Euro. Zbyt wysokie progi na moje nogi. Wolę coś bardziej spokojnego oraz mniej cywilizowanego i wypasionego w pobliżu. I o to właśnie pytałem. Ponadto pozostało już mniej niż 14 dni do targów, a więc już zbyt późno na formularz zgłoszeniowy (patrz punkt 2), a ponadto nie mam przeprowadzonej kontroli instalacji elektrycznej w kamperze, a więc nie podłączą mnie do "systemu zasilania Leipzger Messe GmbH" (punkt 6). Tak więc wolę coś spokojniejszego.
KOCZOR - 2008-11-15, 22:52
MirekM napisał/a: | Wolę coś bardziej spokojnego oraz mniej cywilizowanego i wypasionego w pobliżu. I o to właśnie pytałem. Ponadto pozostało już mniej niż 14 dni do targów, a więc już zbyt późno na formularz zgłoszeniowy (patrz punkt 2), |
Cóż, tak bywa, jak się szybciej pisze, niż czyta.
Zachowałem się jak ćwikła, mam nadzieję jednak, że Cię nie uraziłem.
Szukaj w takim razie przyjacielu kamperomaniaku innych miejsc, a i podziel się potem wiedzą, ponieważ my też nie dokonaliśmy żadnej rezerwacji.
Pozdrawiam
MirekM - 2008-11-15, 23:14
Cytat: | Cóż, tak bywa, jak się szybciej pisze, niż czyta.
Zachowałem się jak ćwikła, mam nadzieję jednak, że Cię nie uraziłem. |
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak się gniewam. Jak pojawisz się w Lipsku, wyzywam Ciebie na pojedynek. Broń wybieram ja. Będą to olbrzymie kieliszki. I do pierwszej krwi, a raczej, za przeproszeniem oczywiście, do pierwszego pawia.
KOCZOR - 2008-11-16, 01:33
Honor przede wszystkim.
Nawet jak nie pojawimy się w Lipsku, przyjmuję wyzwanie na każdej ubitej ziemi.
no, może nie do końca ubitej, coby tych śladów na twarzy nie było
Pozdrawiam
KOCZORKA - 2008-11-16, 01:52
MirekM napisał/a: | Jak pojawisz się w Lipsku, wyzywam Ciebie na pojedynek |
Mirku, jak znajdziesz coś ciekawego (my też szukamy) do zacumowania kamperków, to w Lipsku meldujemy się.
Co do pojedynku to ja wyzywam Ciebie (muszę bronić honoru męża ).
Każdy pretekst jest dobry PIJĘ z WAMI.
papamila - 2008-11-17, 20:22
czytam posty i czytam,
.............i
wychodzi mi nieformalny zlot.
Mam tylko kłopot z nomenklaturą :-D
Papamila
MirekM
ReginaZW
Koczorki
TEC600
Romek?
MirekM - 2008-11-18, 10:53
papamila,
papamila napisał/a: | Romek? |
Chyba Jarku z umieszczeniem Romka bardzo się pomyliłeś. Napisałem w tym temacie, że korci mnie wyjazd. Później, wieczorem, zadzwoniłem do Romka. I zamiast tradycyjnego "Cześć Mirku, fajnie że dzwonisz, jak tam u ciebie" usłyszałem w pierwszych słowach jego groźnie brzmiące i kategoryczne "nie jadę". Chyba, że masz większy dar przekonywania od mojego. Moim zdaniem stracił kamperowego ducha walki.
papamila - 2008-11-18, 13:27
MirekM napisał/a: | zadzwoniłem do Romka |
MirekM napisał/a: | usłyszałem "nie jadę" |
Romek - 2008-11-18, 19:57
papamila napisał/a: | MirekM napisał/a: | zadzwoniłem do Romka |
MirekM napisał/a: | usłyszałem "nie jadę" |
|
TEC6600 - 2008-11-19, 14:24 Temat postu: Witam My z żoną meldujemy sie o 10-tej w piątek.
Do zobaczenia
MirekM - 2008-11-19, 21:26
papamila napisał/a: | czytam posty i czytam,
.............i
wychodzi mi nieformalny zlot.
Mam tylko kłopot z nomenklaturą :-D
Papamila
MirekM
ReginaZW
Koczorki
TEC600
Romek? |
To kto jedzie. Ja na 90%. Papamila z tego, co wiem, na 100%, dobije do niego w hotelu Bogdan z Gryfina, TEC6600 też jedzie. Jak pojadę, to w piątek po południu i do niedzieli. Oczywiście kamperem, nie ma innej opcji. I chyba jednak na ten parking na terenie targów.
eeik - 2008-11-19, 21:54
Mirek blisko dość będzie, ale nie da rady dojechać .
Bawcie się wyśmienicie
Louis - 2008-11-19, 22:08
Ja mam 4 godziny jazdy od domu do Lipska, więc mam zamiar zaliczyć wyjazd, targi i powrót w jeden dzień (osobówką). Mam nadzieję, że się uda
KOCZORKA - 2008-11-20, 09:58
MirekM napisał/a: | I chyba jednak na ten parking na terenie targów. |
Mirku, a są jeszcze wolne miejsca.
eeik napisał/a: | Bawcie się wyśmienicie |
Wy też.
MirekM - 2008-11-20, 19:17
KOCZORKA napisał/a: | Mirku, a są jeszcze wolne miejsca. |
Nie wiem, będziemy improwizowali.
ReginaZW - 2008-11-21, 00:16
My, niestety, nie pojedziemy. Mamy w sobotę pogrzeb. Tak bywa.
Bawcie się dobrze i godnie nas reprezentujcie . Pozdrówka
MirekM - 2008-11-21, 10:05
KOCZORKA,
Spiszcie sobie mój telefon. Jest pod awatarem. Cobyśmy się na tej dalekiej obczyźnie odnaleźli. Ja wyjeżdżam dzisiaj gdzieś 13-15. Na wieczór powinienem być. Chyba, żebym spał gdzieś po drodze, ale mało prawdopodobne.
KOCZORKA - 2008-11-21, 11:12
MirekM napisał/a: | Spiszcie sobie mój telefon. J |
Spisaliśmy. My też będziemy wieczorem
Pozdrówka.
TEC6600 - 2008-11-22, 10:08 Temat postu: Byłm, widziałem ............... :) Krótka relacja z Targów.
Dwie hale targowe przeznaczone dla oglądających . Na jednej autka, przyczepy i akcesoria (niestety ku mojemu zaskoczeniu w skali mikro), na drugiej oferty turystyczne różnych krajów (w tym Polski).
Co do hali z autami i przyczepami mam kilka refleksji. Oferta wystawiających znacznie skromniejsza aniżeli w zeszłym roku. Campery w większości w podstawowych wersjach. Żadnych nowych pomysłów, rozwiązań godnych podpatrzenia. Wiele nowych marek, mniej zananych ale za to ze znacznie przystępnymi cenami (o dziwo nie odbiegającymi standardem wykończenia od tych dobrze już znanych).
Bezwzglądnym minusem targów było brak działu z akcesoriamii i to takimi w szerokim tego słowa rozumieniu. Od filiżanek począwszy a na łodzich motorowych skończywszy. Zadnych rowerków , skuterków, anten sat. czy innych dupereli turystycznych. Akurat ja w tym roku głównie po to jechałem. Z tego co mi wiadomo pytających o tego rodzaju dział było znacznie więcej.
Jeżeli chodzi o halę drugą czyli tą z ofertami turystycznymi to przekrój był znacznie większy. Co prawda zastanawiałem się trochę dla kogo większość ofert była skierowana. Bo tak na przykład jeżeli chodzi o stanowiska np. Czech, Chorwacji , Francji, Włoch... to sprawa jest jasna. Oferty dosyć ciekawe , plany, mapy oraz inne foldery z wybranymi ofertami danego kraju - dostępne. Ale jeżeli chodzi o Chile, Maderę , Egipt, Nową Zelandię i inne tego typu kraje to raczej trudno mi jest sobie wyobrazić , że oferta ma jakikolwiek związek z karawaningiem. Czy choćby b. duże stoisko lini lotniczych Condor.
No ale może się czepiam. Bo gdyby się tak znalazło tam jeszcze kilka stanowisk z ofertą choćby banków to pewnie związku przyczynowo-skutkowego można by sie też dopatrzyć.
Reasumując.
Targi słabsze od zeszłorocznych ze wzglądu na zbyt mały nacisk na "karawaningowe" .
Słabsze nie znaczy słabe. Myślę , że niejeden odwiedzający znalazł na nich właśnie to czego szukał bądź to czego nie szukał i nie wiedział, że szuka I dopiero jest szczęśliwy!
Pozdrawiam wszystkich!
Dembomen - 2008-11-23, 00:06 Temat postu: Re: Byłm, widziałem ............... :) Hej!
[quote="TEC6600"]Krótka relacja z Targów.
Wiele nowych marek, mniej znanych ale za to ze znacznie przystępnymi cenami (o dziwo nie odbiegającymi standardem wykończenia od tych dobrze już znanych). /quote]
Na poparcie parę fotek można??
Hej!
wbobowski - 2008-11-23, 00:36
Dajcie fotki, to będziemy wiedzieli, czy żałować, że nie byliśmy
ReginaZW - 2008-11-23, 02:07 Temat postu: Re: Byłm, widziałem ............... :) Na poparcie parę fotek można??
Bardzo proszę o fotki, bo umieram z ciekawości jakie cudeńka tam były.
TEC6600 - 2008-11-23, 18:41 Temat postu: witam Niestety muszę Was zmartwić nie zrobiłem żadnych fotek
Pozdrawiam
Pawcio - 2008-11-23, 19:54
Czekam z niecierpliwością na inne relacjie z targów
I składam petycję o przeniesienie tematu do działu Karawaningowe : Targi/targi karawaningowe ...
janusz - 2008-11-23, 20:00
Tak tylko w kwestii formalnej. W dziale targi umieszczamy oficjalne zaproszenia i opisy zamieszczone przez albo w imieniu organizatora targów. Tutaj natomiast jest dyskusja na temat wyprawy/spotkania naszych kolegów na targach. To jest nasza CT relacja.
Pawcio - 2008-11-23, 20:44
Ok.
Wiem, kto tu dzierży berło.
janusz - 2008-11-23, 22:08
Pawcio napisał/a: | Ok.
Wiem, kto tu dzierży berło. |
Czemu aż tak oficjalnie.
Po prostu jak może zauważyłeś, dział z targami jest w części forum nie dotyczącej CT. Natomiast dyskusja, jest dyskusją naszych kamperowców o naszej wyprawie na targi. Tam byłoby to jako oficjalna relacja z targów. Tak mi się wydaje.
A mój poprzedni post to nie było pouczanie tylko wyjaśnianie Luzik
ReginaZW - 2008-11-23, 23:27
Panowie !!! Bez zgrzytów proszę i czekam na zdjęcia Są jakieś???
papamila - 2008-11-24, 01:27
ReginaZW napisał/a: | czekam na zdjęcia Są jakieś??? |
bedą,
ale dopiero wróciliśmy a ponieważ snieg sypał i było ślisko to jestem wykończony
KOCZOR - 2008-11-25, 11:18
Niestety nie nabrałem jeszcze zwyczaju dokumentowania wydarzeń dla CT (obiecuję, że to się zmieni) i dlatego nasze fotki są raczej spojrzeniem na to, co nas interesowało, a nie obiektywną relacją z Targów. Niemniej wrzucam kilka poniżej, a uzupełnię je odrobiną informacji w formie słownej.
Targi miały zakres caravaningowo-turystyczno-rowerowy i wystawcy prezentowali się w trzech halach. Faktycznie wielkiego rozmachu tam nie było, a najpełniej została przedstawiona oferta turystyczna. Niestety nie była ona skierowana do kamperowców, a raczej do uczestników zorganizowanych wycieczek (autokarowych, czy lotniczych). Dla nas interesujące były jedynie stoiska prezentujące walory poszczególnych regionów Europy.
Hala "rowerowa" również była nieźle obłożona, łącznie z dużym wyborem rowerów z napędem elektrycznym (bardzo drogie) i dodatkowymi atrakcjami, jak np tor do jazdy, gdzie można było wypróbować interesujący rower przed zakupem. Dodatkową atrakcją był pokaz skoków rowerem przez przeszkody (niezłe).
Hala caravaningowa - niestety, tak jak TEC6600, byliśmy zainteresowani akcesoriami do kampiórka i w tym zakresie ocena "słabo" według mnie jest jeszcze zdecydowanie zbyt wysoka. Jeśli jednak ktoś chciał kupić kampera, czy cycepkę, było z czego wybrać, ale i tak byłem już na targach z dużo większą ofertą.
Pozdrawiam i obiecuję, że następne relacje będą bardziej tematyczne
Aulos - 2008-11-25, 12:41
Piękna ta fontanna
Bystrzaki - 2008-11-25, 12:54
To znaczy,że Jarek kupił nowego kampiórka i nic się nie chwali
papamila - 2008-11-25, 15:22
Bystrzaki napisał/a: | Jarek kupił nowego kampiórka i nic się nie chwali |
no niezupełnie....
....a było to tak:
W końcu żeśmy się zdecydowali co do modelu i jak padło sakramentalne tak
"sofort" (natychmiast) pojawił się szampan, potem jeszcze jakaś korn wódka
dealer zaczął zacierać ręce............i tu się żdziebko pomylił
do akcji wkroczyła Żetema i dopiero dawaj go z ceną do parteru,
umordowany w końcu złożył nową propozycję (tańszą:)) z której próbował się nazajutrz
(w niedzielę) wycofać, zwalajac winę na pracownika-
-teraz czekamy na propozycję ostateczną.
Tak że, przepraszamy za zbyt euforystyczne podejście do zakupu, chociaż wierzymy że uda się sfinalizować zakup
KOCZOR - 2008-11-25, 15:29
papamila napisał/a: | z której próbował się nazajutrz
(w niedzielę) wycofać, zwalajac winę na pracownika-
-teraz czekamy na propozycję ostateczną. |
Jarku przepraszam , zdaje się, że wyrwałem się przed szereg.
Pozdrawiam
Bystrzaki - 2008-11-25, 17:03
Trzymamy kciuki
tatkog - 2008-11-25, 19:53
papamila napisał/a: | do akcji wkroczyła Żetema i dopiero dawaj go z ceną do parteru,
umordowany w końcu złożył nową propozycję (tańszą:)) | Muszę obgadać wypożyczenie Hani do takich akcji .Jest niezastąpiona(pamietam z urlopu).
ReginaZW - 2008-11-26, 00:52
Papamile,to może spotkanie w Piaskach jeszcze coś przesuniemy i przyjedziecie nowym. Mamy czekać? ( Żartuję )
ReginaZW - 2008-11-26, 00:59
Kupując dla Zenka rower elektryczny widziałam dla siebie taki właśnie trójkołowy albo jeszcze lepszy, bo dwuosobowy i miał z tyłu fotel, czyli jeden z przodu jedzie jako kierowca i napęd a pani z tyłu na fotelu. Ale poprzestałam na tym zielonym jak na zdjęciu obok.
rafalcho - 2008-11-26, 06:24
KOCZOR napisał/a: | Niestety nie nabrałem jeszcze zwyczaju dokumentowania wydarzeń dla CT (obiecuję, że to się zmieni) i dlatego nasze fotki są raczej spojrzeniem na to, co nas interesowało, a nie obiektywną relacją z Targów. |
Witam Rafale,
Relacja, jest OK. Cieszę się, że "fajnie" się bawiliście.
Pozdrawiam
rafalcho - 2008-11-26, 06:27
papamila napisał/a: | ...W końcu żeśmy się zdecydowali co do modelu i jak padło sakramentalne tak ... |
Pochwal się papamila na co się zdecydowałeś.
KOCZOR - 2008-11-26, 18:41
ReginaZW napisał/a: | jeszcze lepszy, bo dwuosobowy i miał z tyłu fotel, czyli jeden z przodu jedzie jako kierowca i napęd a pani z tyłu na fotelu. |
Czy to ma coś wspólnego z szowinizmem w wykonaniu damskim
Rafale, bawiliśmy się świetnie, a za ocenę dziękuję
Pozdrawiam
ReginaZW - 2008-11-26, 23:29
Absolutnie, nawet cienia szowinizmu...Powiedziałabym - odrobina luksusu
KOCZORKA - 2008-11-26, 23:44
ReginaZW napisał/a: | Absolutnie, nawet cienia szowinizmu...Powiedziałabym - odrobina luksusu |
Reginko kochana mężczyźni uważają chyba, że my tak się spełniamy
Na rowerku dwuosobowym... sama czytałaś..szowinizm a na
rowerek z trzema kółeczkami powiedział, że nikt (ani on ani dzieci) nie odważy się ze mną jechać
I co ja mam począć
MirekM - 2008-11-27, 08:13
KOCZORKA napisał/a: | a na
rowerek z trzema kółeczkami powiedział, że nikt (ani on ani dzieci) nie odważy się ze mną jechać |
Kategorycznie zaprzeczam, bo byłem świadkiem. Rafał mówił tylko, że ten czterokołowy (na zdjęciu - normalny dwukołowy z dwoma bocznymi przystawkami) jest nieco obciachowy i wszyscy będą się nabijali. Obciach nie dotyczył trójkołowców. I proszę tu biednego Rafała nie oczerniać. Jak masz do Niego jakieś pretensje, to pisz do Rafała na PW.
KOCZORKA - 2008-11-27, 08:35
MirekM napisał/a: | Rafał mówił tylko, że ten czterokołowy (na zdjęciu - normalny dwukołowy z dwoma bocznymi przystawkami) jest nieco obciachowy i wszyscy będą się nabijali. Obciach nie dotyczył trójkołowców. |
Mireczku, ja myślałam i pisałam o tym rowerku z trzema kółeczkami z tyłu. (obciachowy)
Poprostu zapomniałam o kółeczku z przodu. Taka ze mnie rowerzystka
KOCZOR - 2008-11-27, 10:32
MirekM napisał/a: | Jak masz do Niego jakieś pretensje, to pisz do Rafała na PW. |
Muszę chyba skype'a zamontować, bo mi się niedługo odciski na palcach od kłótni porobią
Podrawiam
janusz - 2008-11-28, 01:27
KOCZORKA napisał/a: | Taka ze mnie rowerzystka |
Według nowej nomenklatury "rowerówka"
stefan - 2008-11-28, 01:42
Witam! janusz napisał/a: | "rowerówka" | - Pozdrawiam.Stefan.
Pawcio - 2008-11-30, 21:58
janusz napisał/a: |
A mój poprzedni post to nie było pouczanie tylko wyjaśnianie Luzik |
Luzik to moje drugie imię!
Ale nawet koń musi wiedzieć który woźnica bat trzyma...
Wracając do tematu szkoda że tak mało fotek kapiórotworów zrobiliście ...
KOCZORKA - 2008-12-01, 00:08
Pawcio napisał/a: | Wracając do tematu szkoda że tak mało fotek kapiórotworów zrobiliście ... |
No, na takim koniku to nie bałabym się jechać
Koło ratunkowe jest, a i kopytka jakieś stabilniejsze
MirekM - 2009-11-10, 12:57 Temat postu: Targi 18-22.11.2009 W tym roku silna grupa CAMPER-CLUB Szczecin w składzie:
1. Endi
2. Romek
3. Ryniu
4. Fest2
5. Mania-Darek
6. Bogdan
7. Mirek M
wyrusza 19 listopada na podbój Lipska. Może być ciekawie, bo w tym roku odbywają się jubileuszowe, 20-te Targi Lipskie. Czekamy między 19 a 21 listopada na wszystkich chętnych pod halami targowymi.
Arturo - 2009-11-10, 13:25
MirekM napisał/a: | Czekamy między 19 a 21 listopada na wszystkich chętnych pod halami targowymi. |
To nie będziecie wchodzić na targi?
MirekM - 2009-11-10, 13:57
Arturo napisał/a: | To nie będziecie wchodzić na targi? |
A po cholerę wchodzić.
Arturo - 2009-11-10, 14:11
MirekM napisał/a: | Arturo napisał/a: | To nie będziecie wchodzić na targi? |
A po cholerę wchodzić. |
No w sumie tak. A skoro to jubileuszowe to jubileusz wypada uczcić
EwaMarek - 2009-11-16, 22:30
witam kolegów i koleżanki
chciałbym się przyłączyć
w lipsku planuje być w piątek wieczorem lub sobote rano
czy mam się kierować na parking P1?
jak jest tam z prądem i sanitariatami? czy kamper mojego rocznika zostanie wpuszczony?
bilety kupuje przez polską stronę targów www.targilipskie.pl
proszę o dane do nawigacji bo nigdzie nie znalazłem :-(
KOCZOR - 2009-11-16, 23:10
Podaję dokładne namiary na wjazdy na konkretne parkingi:
na P1
51.393810, 12.406440
51° 23' 37.72", 12° 24' 23.18"
i na P2
51.398121, 12.413242
51° 23' 53.24", 12° 24' 47.67"
A tu masz schemat Targów wraz z parkingami: http://www.leipziger-mess...aende_3D_dt.jpg
krzysioz - 2009-11-17, 06:47
Czy na takich targach można się rozejrzeć za kapiórem używanym?
MirekM - 2009-11-17, 08:07
krzysioz210 napisał/a: | Czy na takich targach można się rozejrzeć za kapiórem używanym? |
Oczywiście. Na parkingu przed targami. Tam wszystkie używaki.
papamila - 2009-11-17, 08:13
krzysioz210 napisał/a: | Czy na takich targach można się rozejrzeć za kapiórem używanym? |
raczej nie,
nie widziałem tam giełdy używanych aut tak jak to było w Duseldorfie
Endi - 2009-11-17, 09:45
My planujemy być na Targach / lista powyżej/ w czwartek między 17 a 18-stą i nocować na parkingu zewnętrznym za 12 Eu lub gdzie kto woli. W piątek wjeżdżamy na stellplatz wewnętrzny, strzeżony z pełnym serwisem za 25 Eu. Mamy zarezerwowane miejsca postoju.
Podaję dodatkowy kontakt do przedstawiciela z Polski do którego można się zwracać ze wszelkimi pytaniami dotyczącymi Targów;
p. Michał Ratyński kom 0049 / 177 488 93 23 , hala nr 5 stoisko G31
Przewidywana pogoda ;
http://pogoda.interia.pl/miasta?id=12232&sw=1
Do zobaczenia.
EwaMarek - 2009-11-19, 22:27
dzięki za namiary gps
czy z targów można pojechać autobusem na miasto pozwiedzać?
jak z moim kamperem jeśli chodzi o wjazd do centrum - emisja spalin? czy mam kupować jakieś naklejki...
w Niemczech przejazd od granicy do lipska bedzie bezpłatny?
|
|