| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Pomocy lodówka nie działa na 220V i 12v
kocieteam - 2019-08-14, 10:16 Temat postu: Pomocy lodówka nie działa na 220V i 12v Witam jesteśmy na wyjeździe od trzech dni mam ogromny problem z lodówką thetford n145 nie działa na prąd ie ani 220V ani 12v. Jest tak że gdy stanę i jestem podłączony do prądu to lodówka wykrywa zasilanie i działa na 220V tylko przez jakieś 5 minut następnie przerzuca się na gaz. Zauważyłem że gdy jadę to na 12v nie chłodzi.
W tym czasie na energo blok pokazuje wartości ponad 120 amper. Nie wiem o co może chodzić jeszcze dwa dni temu na prądzie normalnie działała Pomocy jesteśmy w Albanii i jest gorąco czy coś mogę zrobić
Ducaciak - 2019-08-14, 12:58
ja bym sprawdził czy grzałki działają poprawnie.
można to zrobić z zewnątrz tam gdzie masz kratki [ o ile jest dostęp] może masz jakieś zwarcie.
zawze pozostaje chłodzenie gazem.
MAWI - 2019-08-14, 13:48
moim zdaniem to wina szeroko pojętej elektroniki. Czy grzałki ?? Obydwie na raz . Może i tak . Tak czy owak , bez fachowego oprzyrządowania i fachowej lektury , schematów. W Algierii tego nie ogarniesz . Moja rada. Nie psuj sobie wyjazdu , używaj gazu. Jak wrócisz to naprawisz.
kimtop - 2019-08-14, 14:30
Włącz gaz na stałe i ciesz się wyjazdem.Na gazie masz najlepsze chłodzenie
lepciak - 2019-08-14, 18:20
| MAWI napisał/a: | | W Algierii tego nie ogarniesz . Moja rada. Nie psuj sobie wyjazdu , używaj gazu. Jak wrócisz to naprawisz. | Nasz kolega jest w Albanii a nie w Algierii. Też mu radzę aby problemem zajął się po powrocie do kraju bo w sumie to lodówka mu chłodzi.
kocieteam - 2019-08-17, 05:32
Dziękuję bardzo za informację. A teraz napiszę co się stało. Po pierwsze to na campingu był zbyt mały prąd zamierzony około 170v i dlatego nie pracowało na prąd ie jakiś moduł w lodówce widział to i przechodził na gaz. Po drugie grzałka na 12v spalona. Doszliśmy do tego z kolegą kiedy indukcja zaczęła wariowac kto by się spodziewał takich rzeczy Pozdrawiam
zbyszekwoj - 2019-08-17, 08:02
Jak wjeżdżam na kemping to najpierw mierzę napięcie , jak jest mniej jak 200, to odpuszczam
|
|