| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Drabinka Hobby / Szukam w okolicach usługi
Suburban - 2019-08-17, 22:16 Temat postu: Drabinka Hobby / Szukam w okolicach usługi Czy oryginalne schodki drabinki hobby są dostępne osobno? Bo jak nie to:
Szukam zakładu metaloplastyki lub kogoś z niezbyt skomplikowanym sprzętem w okolicach Katowic (+50km).
Trzeba:
1) Pospawać 2 aluminiowe rurki które kiedyś skróciłem ( mam wszystko ).
2) Dorobić schodki drabinki z rury kwadratowej. 5 sztuk z dziurami na rurkę której średnica zewnętrzna to 2.5cm.
Fajnie by było żebym nie musiał całej rury kwadratowej kupować bo w Profmetkol można kupić tylko 4m odcinki. Może to być rura prostokątna w przedziale wymiarów 50mm x 25mm do 60mm x 35mm.
Długość schodka to 30 / 31 cm czyli potrzeba 150cm materiału.
Skwarek - 2019-08-18, 09:38
Z tym dospawaniem krótkich rurek to dałbym sobie spokój. Kupiłbym nowe rurki i zrobił połączenie do istniejących pod pierwszym stopniem od góry. Łączyłbym dopasowaną do średnicy wewnętrznej rur tulejką i przynitował tak by połączenie ukryć pod stopniem. Łączenie podobne do rurek namiotowych. Estetyczne spawanie w pozycji wymuszonej jest trudne.
Szczeble do drabiny proponuję zastosować np: takie. https://allegro.pl/oferta/szczeble-do-drabin-aluminiowe-jednorzedowe-1mb-6821319635
Powodzenia
Suburban - 2019-08-18, 13:03
| Skwarek napisał/a: | Estetyczne spawanie w pozycji wymuszonej jest trudne.
|
Rurki są na ziemi już zdemontowane.
Po pospawaniu je wyszlifuje i pomaluje.
Dzięki za link do stopni ale są jakieś brzydkie że otwarte
Ja to zmieniam z powodów nie tylko praktycznych ale tez estetycznych.
|
|