|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Schowek pod kamperem
Miłosz - 2008-11-18, 15:05 Temat postu: Schowek pod kamperem Chciałbym w swoim Ducato 96 usunąć hak na którym poprzedni właściciel położył schowek i zrobić wyższy schowek (o wysokość ceownika, z którego jest zrobiony hak) . Jestem ciekawy czy ktoś z Was ma taki schowek zrobiony i jak jest podwieszony i jakie może wytrzymywać obciążenia.
stefan - 2008-11-18, 15:18
Witam! Wiekszosc ma sejfy przykrecone do ramy.Ja po obiedzie zdjecia cykne. Pozdrawiam.Stefan.
Miłosz - 2008-11-18, 20:57
uściślę temat : schowek jest na szerokość samochodu i muszę mieć go trochę wyższy bo ma pewnie 30cm a usuwając hak zrobi mi się miejsce . Tylko teraz schowek to skrzynia z dnem i sufitem po prostu położona na ramie haka. Demontując hak , który ma pewnie z 2 m długości bo łączy się z ramą samochodu muszę przebudować skrzynię i podczepić ją do podłogi i nie wiem czy to podłoga wytrzyma czy zrobić jakieś wzmocnienia od ramy samochodu pozdrawiam Miłosz
eler1 - 2008-11-18, 21:19
Do podłogi to nie wytrzyma w tym detheffie nie ma stelażu z tyłu tylko konstrukcja drewniana aby auto było lekkie i dlatego hak zamocowali do ramy,a możesz zaoszczędzić z 5kg i z 2cm na konstrukcji haka
medard - 2008-11-18, 21:48
z cala pewnoscia zapomnij o tym byc jaka kolwiek konstrukcje podczepil do podlogi bo piersze kilka dziurek i niema tego lacznie z podloga
proponuje jesli juz chcesz usunac ten hak zrobic konstrukcje z ksztaltownikow i przedluzyc rame lacznie z z ta skrzynia czy tez schowkiem ale to co widze zostawilbym ten hak i tylko inaczej rozwiazalbym te vkonstrukcje tego schowka/obnizylbym o grugosc tego haka/choc to moze byc klopotliwe kiedy pojedziesz w nierwonym terenie i zawisniesz
MirekM - 2008-11-18, 21:56
Miłosz napisał/a: | schowek jest na szerokość samochodu i muszę mieć go trochę wyższy bo ma pewnie 30cm |
Jak teściowa szczupła, to powinna się zmieścić. Ja jednak muszę mieć kampera z obszernym garażem.
Jerzy - 2008-11-18, 22:06
stefan napisał/a: | sejfy przykrecone do ramy. Ja po obiedzie zdjecia cykne |
Dopóki dyskutujemy o konstrukcji i lokalizacji wszelkiego rodzaju skrzynek, bakist, pojemników i im podobnych schowków - jest ok, natomiast publiczne wskazywanie miejsc, gdzie w kamperach mogą być zamontowane sejfy uważam za niezbyt fortunne...
medard - 2008-11-18, 22:11
e niejest tak zle chyba zeby jezdzil gdziekolwiek tym kamperkiem to wowczas moze byc nieciekawie chyba ze jest tylko elementem dekoracyjnym czy nawet sluzy do wozenia powietrza z ogrodka
M-k - 2008-11-18, 22:11
MirekM napisał/a: | Miłosz napisał/a: | schowek jest na szerokość samochodu i muszę mieć go trochę wyższy bo ma pewnie 30cm |
Jak teściowa szczupła, to powinna się zmieścić. Ja jednak muszę mieć kampera z obszernym garażem. |
No tak...., nie wszyscy mają szczupłe teściowe
stefan - 2008-11-18, 22:13
Witam! Miłosz napisał/a: | Jestem ciekawy czy ktoś z Was ma taki schowek zrobiony i jak jest podwieszony | -istota "schowka"(moim zdaniem) jest jego ukrycie.Z postu kolegi wnioskowalem ze zacheca mnie(nas?) do pochwalenia sie owymi "miejscami tajemnymi".Stad wlasnie moj post.Tresc taka jak i pytanie. Jerzy napisał/a: | Dopóki dyskutujemy o konstrukcji i lokalizacji wszelkiego rodzaju skrzynek, bakist, pojemników i im podobnych schowków - jest ok | -tak wlasnie uwazam.Zastanawialem sie jednak nad utworzeniem oddzielnego watku pt."tak sie do mnie wlamano".Pozwolilo by to wielu kolegom w domowych zaciszach przemyslec "pewne szczegoly konstrukcji" autka... Pozdrawiam.Stefan.
janusz - 2008-11-18, 22:41
stefan napisał/a: | -istota "schowka"(moim zdaniem) jest jego ukrycie |
No właśnie ciekawe czy schowek to dla tego, że schowany czy dla tego, że się w nim coś chowa. a sam nie jest schowany.
Miłosz - 2008-11-19, 09:39
mówiąc o schowku myślałem o bagażniku na stołki,stół i wózek (dlatego musi być trochę wyższy . nie chodziło mi o sejf czy coś w tym stylu .
|
|