Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - Wypad na Miętusy

CrazyJack - 2008-11-19, 21:05
Temat postu: Wypad na Miętusy
Kochani!

Jedziemy jutro tj. czwartek ok. 15:00 z wawy na miętusy nad Narew ze znajomymi.
Trasa: ok. 130km. Jedziemy oczywiście kamperem :ok
Połów wieczorem i nocą.
Powrót ok. południa w piątek.

Kto dołączy kamperem :?: :!:

Miętusy jeszcze przed zmrokiem wychodzą na żerowiska i dosłownie napychają sobie kałduny drobnicą i drobniejszą wodną fauną. Ich wątroba na takiej diecie powiększa się i otłuszcza, co powinno być dla smakoszy zachętą do zdążenia przed okresem ochronnym oraz do przedwieczorno-północnej wyprawy. Szczególnie niewielkim grupkom zwolenników drgającej szczytówki polecić mogę taką wycieczkę. Listopadowa noc okazać się może pięknym przeżyciem, tym bardziej że podczas łowienia tych krewniaków dorsza nie trzeba zachowywać się zbyt cicho, można palić ognie, grille i pić różne trunki w rozsądnej, rzecz jasna, ilości. Ba, można nawet wznieść jakąś pieśń chóralną, byle nie było to pijackie "Góraluuuu...".

ARCADARKA - 2008-11-19, 21:33
Temat postu: ARCADARKA
Witaj Jacek :bigok
miło z twojej strony , że dałeś znak o rybkach , ale trochę za późno, mam ważne spotkanie w Pajęcznie :mrgreen: , ale jeszcze raz dzięki za zaproszenie
ps. w Pajęcznie jest nie wielka sadzawka , a w niej chodzą ładne szczupaczki no fakt , że więcej wędkarzy niż rybek, jak się jakiś szczupaczek uwiesi to się pochwalę :haha: :haha:
pozdrawiam i życzę udanych połowów, nocka jest zdradliwa uważaj :shock:

CrazyJack - 2008-11-19, 21:58

Bardzo chciałem pojechać do Pajęczna w wiadomej sprawie, ale życie czasem nie pozwala robić tego co chcemy :-/
KOCZORKA - 2008-11-20, 09:41

ARCADARKA napisał/a:
w Pajęcznie jest nie wielka sadzawka , a w niej chodzą ładne szczupaczki no fakt , że więcej wędkarzy niż rybek, jak się jakiś szczupaczek uwiesi to się pochwalę :haha: :haha:

Tobie na pewno się uwiesi. :haha:
Pochwal się :foto
Pozdrówka :spoko i powodzenia. :bigok

ARCADARKA - 2008-11-20, 09:57
Witam :ok
nie dziękuje , ale mydełko też se sobą wezmę :haha: :haha:

KOCZORKA - 2008-11-20, 10:02

ARCADARKA napisał/a:
ale mydełko też se sobą wezmę :haha: :haha:

A mydełko po co :?: Wędkarzem nie jestem (a tak chciałam :placze2 ) i na slangu się nie znam. :haha:
:spoko

ARCADARKA - 2008-11-20, 10:05
Witam :ok
mydełko się zabiera na rybki , bo jak się gówienko złapie to nie ma problemu z umyciem dłoni :haha: :haha: :haha: to taki żart wędkarski

KOCZORKA - 2008-11-20, 10:17

ARCADARKA napisał/a:
bo jak się gówienko złapie to nie ma problemu z umyciem dłoni :haha: :haha: :haha:

Hej, Ty masz szczupaka złowić :diabelski_usmiech
Z gówienkiem nawet nie waż się wracać. :haha:
Siedż nad tą kałużą, aż złapiesz. :haha: :haha: , co najwyżej (jak zejdzie Ci za długo) spotkamy się na Zlocie w Pajęcznie. :bigok
Tylko ubierz się ciepło i weż coś na rozgrzewkę :pifko2 co byś nie skostniał :chacha2 :haha: :haha: :haha:
Powodzonka :bigok :bigok :bigok

ARCADARKA - 2008-11-20, 10:22
dzięki wielkie za dobre słowa :bigok , wszystko zrobię według twoich wskazówek :haha: :haha:
pozdrawiam

KOCZORKA - 2008-11-20, 10:40

ARCADARKA napisał/a:
dzięki wielkie za dobre słowa :bigok , wszystko zrobię według twoich wskazówek :haha: :haha:

Wskazówki :haha: cenna rzecz, ale jeszcze na pocieszenie...obok w tej samej kałuży będzie hartował się Januszek (ten "Mors" co to w Grudziądzu biegał w samych majtasach :haha: ) nie będzie Ci smutno. :bigok Tylko niech siedzi cicho coby szczupaka nie wypłoszył :roll:
:spoko

ReginaZW - 2008-11-20, 23:52

Widzę, że kampery są w ruchu przez cały rok i "zlatują" się małymi stadkami... :haha: :haha: :haha:
louis_cypher - 2008-11-20, 23:55

Ale czy po miętusy nie wystarczy iść do sklepu i powiedzieć : freszmejkera prosze :haha:
Tadeusz - 2008-11-21, 00:12

ReginaZW napisał/a:
Widzę, że kampery są w ruchu przez cały rok i "zlatują" się małymi stadkami..

Regino, jutro w Pajęcznie będzie nas 10 kamperów. I znów superzlocik mamy. :-D

StasioiJola - 2008-11-21, 00:28

Tadziu , zrobisz wszystkim apetyt!!!! Tylko nie pisz o programie!!!! :haha: :haha:
Tadeusz - 2008-11-21, 00:31

StasioiJola napisał/a:
Tadziu , zrobisz wszystkim apetyt!!!! Tylko nie pisz o programie!!!!

Program już od kilku godzin realizujemy. :-D

stefan - 2008-11-21, 00:38

Witam!
Tadeusz napisał/a:
Program już od kilku godzin realizujemy
-to powaznie sie zapowiada!Ja po ostatniej "realizacji"..... :szeroki_usmiech Pozdrawiam.Stefan.
CrazyJack - 2008-12-05, 13:41

Wróciliśmy bez ryb, ale i tak było pięknie.

Miejscówka bardzo dobra, nad samą Narwią.

Tadeusz - 2008-12-05, 14:03

Piękne miejsce. Cisza, spokój i możliwość kontemplacji w zgodzie z naturą.
Miętusy nie brały? Ale przecież, Jacku, one były tylko pretekstem do wyraju. Prawda? :-D

Ps. Piękne te chmury na zdjęciach. :kwiatek2

CrazyJack - 2008-12-05, 14:11

To prawda Tadeuszu :lol: , ryby były tylko pretekstem :ok ,
aby chodź na kilka godzin wyrwać się z Warszawy :spoko

Skorpion - 2008-12-05, 14:12

Tadeusz napisał/a:
one były tylko pretekstem do wyraju. Prawda?

kazdy preteks jest dobry wy wybrac sie na lono natury zdaleka od calego zgielku miast :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

StasioiJola - 2008-12-05, 14:15

Foty superowskie ,miejsce piękne . A mam takie pytanie; kto podejmie się nauczyć starego Kopcia wędkowania?? :idea Dostałem wędkę kilka lat temu od Mikołaja z całym osprzętem i jest jeszcze dziewicza . Ale wiadomości i umiejętności wędkowania to ci u mnie ni ma!!! :oops: :oops: Znam jedynie smak smażonego miętusa-rewelacja!!!! :-D :spoko
Skorpion - 2008-12-05, 14:17

StasioiJola napisał/a:
A mam takie pytanie; kto podejmie się nauczyć starego Kopcia wędkowania??

poprosu jedz nad jakas rzeczke uwentualnie inna wode i zacznij robaczka uczyc plywac to samo przyjdzie to wedkowanie

Tadeusz - 2008-12-05, 14:21

StasioiJola napisał/a:
kto podejmie się nauczyć starego Kopcia wędkowania??

Stasiu.
Przyjeżdżasz kamperkiem na Mazury w przyszłym sezonie. Będziesz żeglował i łowił ryby. Możesz robić nawet inne rzeczy. :haha:

Skorpion - 2008-12-05, 14:22

Tadeusz napisał/a:
Będziesz żeglował i łowił ryby. Możesz robić nawet inne rzeczy.

i od tego wlasnie sie wszystko zaczyna :diabelski_usmiech

StasioiJola - 2008-12-05, 14:44

Bardzo dziękujemy za zaproszenie, :-D :bukiet: Napewno skorzystamy. :spoko Stasio i Jola.
Dembomen - 2008-12-05, 17:16

Hej!
Tadeusz napisał/a:
Stasiu.
Przyjeżdżasz kamperkiem na Mazury w przyszłym sezonie. Będziesz żeglował i łowił ryby. Możesz robić nawet inne rzeczy.

Ja też piszę się na nauki, dostałem niezłą wędkę na maszt do kamperka, ale zamontowałem teleskopowy, interesują mnie te wszystkie inne rzeczy które można robić przy okazji wędkowania??? :diabelski_usmiech
Hej!

Tadeusz - 2008-12-05, 17:26

Dembomen napisał/a:
Ja też piszę się na nauki, dostałem niezłą wędkę na maszt do kamperka, ale zamontowałem teleskopowy, interesują mnie te wszystkie inne rzeczy które można robić przy okazji wędkowania???

Jesteś, Andrzejku, przyjęty. :-D :spoko

jacek stec - 2008-12-05, 20:52

Tadeusza jacht to b.dobre miejsce do nauki wędkowania-ja w tym roku to przecwiczyłem i do dzisiaj nie rozumiem jak to się stało,że te rybki brały,niewielkie ale jednak,dały się zjeśc.Muszę wspomniec o cennych wskazówkach Arcadarki-gdyby On nie łowił obok szybko bym się zniechęcił.
ARCADARKA - 2008-12-05, 20:57
Witaj Jacku
jak to miło zobaczyć twoje stukanie , ty już umiałeś łowić rybki :mrgreen: nałowiliśmy 79 oklejek , tak tyle bo moja połówka wszystkie liczyła, potem razem z Halszką połówką Tadzia skrobały je , a jakie były pyszne leprze od frytek :haha: :haha: :haha:

ZetKa - 2008-12-05, 22:23

Spróbuj kiedyś uwędzić ukleje. Pychota!!!
Pozdrawiam

KOCZORKA - 2008-12-05, 23:41

ZetKa napisał/a:
Spróbuj kiedyś uwędzić ukleje. Pychota!!!
Pozdrawiam

Sielawa, oh sielawka wędzona :slinka:
ARCADARKA napisał/a:
nałowiliśmy 79 oklejek

I wszystko zjedliście :placze2

Przywieź cosik na zlocik :bigok , ja tak lubię amać a nie umiem łowić :gwm

JaWa - 2008-12-06, 14:52

Mordercy biednych rybek. :rip
janusz - 2008-12-06, 15:10

JaWa napisał/a:

I jeszcze ofiarą padło drzewo też żywe aby uwędzić te biedne rybki :haha:

ARCADARKA - 2008-12-06, 15:21
a właśnie , że nie :haha: papamila pożyczył maszynki gazowej i smarzonko było na powietrzu :-P
janusz - 2008-12-06, 15:38

Nie jestem gołosłowny.
Cytat:
Sielawa, oh sielawka wędzona :slinka:

ARCADARKA - 2008-12-06, 15:59
aha, :idea no to co innego :bigok
papamila - 2008-12-06, 16:06

ARCADARKA napisał/a:
papamila pożyczył maszynki gazowej

JaWa napisał/a:
:chytry

znaczy też winien :zimno

StasioiJola - 2008-12-06, 22:40

Z winem to tylko białym do rybek!!!!!! :haha:
zbychu91 - 2008-12-07, 14:03

A toż już hrabia Waldorff mawiał ,, iż wielkim grzechem jest,dobrej rybki wódeczka nie popić"