|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Poszukiwania kampera - alkowa dla 2+2
Horte - 2019-09-27, 17:13 Temat postu: Poszukiwania kampera - alkowa dla 2+2 Z uwagi na rozstanie ze swoim obecnym „Roburem” rozpoczynam zarzucanie wędki na nowego. Mam apetyt na kampera z alkową, dużym łóżkiem w tyle, dużym cargo oraz dużą lodówką. Celuję w roczniki od 2008 w górę. Ale to tylko życzenia. Wszystko wyjdzie w trakcie łowów.
Jeżeli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, niczym „sygnalista” proszony jest o złożenie meldunku 😀
TomekM - 2019-09-27, 21:00
Gdybyś dopuszczał łóżko piętrowe z tylu to mój Chausson byłby w sam raz.
Horte - 2019-09-27, 22:23
Tomek. Wysłałem do Ciebie pw.
Przyglądam się jeszcze takiemu "żuczkowi". Czy ktoś coś o nim wie?
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDBnXJ5.html
Ewka B - 2019-09-27, 23:00
Te "opaski" na drzwiach lodówki i zamrażalnika świadczą o tym, że otwierają się w czasie jazdy?
Horte - 2019-09-28, 06:08
Coś musiało być na rzeczy z tymi drzwiami lodówki, bo chyba dla zwiększenia estetyki nikt tego by nie zrobił.
Kamper 3 lata temu był w rękach kogoś z Wrocławia lub okolic. Wiem też, że wtedy targał łódkę na Chorwację. Fajnie byłoby wiedzieć coś więcej o kamperze zanim rozppcznę oględziny.
michal_olk - 2019-09-28, 13:58
To jest zabezpieczenie przed otwieraniem lodówki przez dzieci. Mam takie w domu.
Horte - 2019-09-28, 16:07
Obejrzałem dzisiaj kampera "piętrusa" z górnym łóżkiem o szerokości 1m. Jeżeli znalazłby się taki z łóżkiem 1,1m lub więcej, to mogę rozważyć taki układ.
Reszta kryterium chwilowo bez zmian.
Andrzej 73 - 2019-09-28, 20:05
Horte napisał/a: | Jeżeli znalazłby się taki z łóżkiem 1,1m |
Dla jednej osoby to 90 cm spokojnie da radę.
1,1 dla dwóch za mało , a jednej nawet za dużo.
Horte - 2019-09-28, 20:22
Jakieś minimum na poziomie 1,1m zostało wyznaczone. Jak będzie więcej, to super.
Znajomi w rimor maja 1,2m i dają radę.
Andrzej 73 - 2019-09-28, 20:55
NA 1,2 w dwójkę się wyśpisz.
Standard na ten czas - wersalek 1,2 , kanap DL 1,4 - poniżej tych wymiarów łóżko nie sprzedawalne.
To świadczy o tym czego oczekują ludziska.
Horte - 2019-09-28, 21:18
Nam nawet pasowałoby łóżko takie niesymetryczne tzn. z jednej strony żeby miało. Minimum 1,1m a z drugiej może mieć 0,9m.
Dziś takiego oglądaliśmy, który z jednej strony miał 1,07m a z drugiej trochę mniej, bo pomieszczenie kibelka trochę zabierało. Niestety kamper był trochę krótki (6m), miał małą lodówkę, był goły i po wypożyczalni, co było wszędzie widoczne.
arti33 - 2019-09-28, 22:19
https://www.olx.pl/oferta...html#a811ecc48c
Znam właściciela, przebieg oryginalny.
Horte - 2019-09-29, 06:44
arti33 napisał/a: | https://www.olx.pl/oferta/kamper-ford-roller-team-2006-1rej-2007-nowa-cena-zamiana-na-polint-CID5-IDAg3Yi.html#a811ecc48c
Znam właściciela, przebieg oryginalny. |
W tym układzie zabudowy cargo jest mało funkcjonalne. Czy możesz załatwić mi dodatkowe zdjęcia i przesłać na adres hortebas@gmail.com ?
Pojawiły się jeszcze 2 oferty nad które mnie zaciekawiła.
1. https://www.olx.pl/oferta...D5-IDAWl8t.html
2. https://www.olx.pl/oferta...D5-IDBN5Zc.html
Czy możecie się wypowiedzieć na ich temat?
Andrzej 73 - 2019-09-29, 08:23
Ten pierwszy to pomalowany czy oklejony?
Rozumiem dumę narodową , ale to już jest fanatyzm.
Lepszy wydaje się Chausson od Mc Louisa. Jedyna uwaga to niski przebieg jak na auto 12 lat.
Pisałeś , że chcesz dużą lodówkę w MC jej nie masz. Za to masz młody rocznik o przebiegu nie doczytałem.
Horte - 2019-09-29, 08:30
Andrzej 73 napisał/a: | Ten pierwszy to pomalowany czy oklejony?
Rozumiem dumę narodową , ale to już jest fanatyzm.
Lepszy wydaje się Chausson od Mc Louisa. Jedyna uwaga to niski przebieg jak na auto 12 lat.
Pisałeś , że chcesz dużą lodówkę w MC jej nie masz. Za to masz młody rocznik o przebiegu nie doczytałem.
|
Ten Polska jest oklejony w 2016r. Teoretycznie naklejki można ściągnąć ale roboty jest przy tym kosmiczne dużo. Dodatkowo można napotkać niespodzianki lub np. ściągnąć folie z lakierem.
ML mi się podoba ale druga połowa upiera się na dużą lodówkę. Może trochę ma racji, bo jak jedziemy na długie wakacje, to zabieramy zewnętrzna, bo inaczej klops.
Socale - 2019-09-29, 09:39
Boooska Matko.
Zaglądam w linki a tam kampery sprzed 2010 a nawet 2007 o grosiki tańsze od mojego Podnoszę cenę. Z powrotem na 160. Nie zależy mi. <foch>
Horte napisał/a: | ...
druga połowa upiera się na dużą lodówkę. Może trochę ma racji
... |
Ma pełną rację. Ta lodówka jest stosunkowo szybka w działaniu, możesz mrożonki z domowej zamrażarki włożyć do zamrażalnika w kamperze i dopiero ją włączyć i nic nie zdąży się rozmrozić.
Kiedyś dla przyśpieszenia działania zamrażałem 2 but wody, potem przerzucałem i w drogę.
Pojemność też gra ważną rolę.
ccsrally - 2019-09-29, 09:53
Ten w barwach Polski to już stoi trochę czasu. A ten z Łagiewnik ma kijowy silnik 2,2. Dużo o. Ich piszą że kiszka. 2,3 lub 3,0
Horte - 2019-09-29, 10:04
Ten w barwach polski układ ma fajny ale przewidywać trzeba malowanie całej zabudowy a nawet kabiny, bo razem z folią najprawdopodobniej zejdzie bezbarwny lakier. Też uważam , że cena jest mocno przesadzona dlatego jeszcze tam nie pojechałem obejrzeć.
Socale ma/miał fajnego kampera ale tam znowu miałbym rodzinną walkę o łóżko piętrowe. Widząc stan tęgi konkretnego kampera, może moja Rada Nadzorcza zmieniłaby zdanie.
Socale - 2019-09-29, 10:17
Horte napisał/a: | Ten w barwach polski
...
Socale ma/miał
... |
Nie można też do końca ufać, że pod okleiną jest wszystko ok. Może ona po prostu maskować nieprecyzyjnie wykonaną naprawę.
.
Ja wiem że mój układ nie do końca jest taki jaki sobie ustaliłeś dlatego bez bólu cena wróciła w kosmos z zamiarem wylądowania na ziemi
Horte - 2019-09-29, 11:04
Socale napisał/a: | Horte napisał/a: | Ten w barwach polski
...
Socale ma/miał
... |
Nie można też do końca ufać, że pod okleiną jest wszystko ok. Może ona po prostu maskować nieprecyzyjnie wykonaną naprawę.
.
Ja wiem że mój układ nie do końca jest taki jaki sobie ustaliłeś dlatego bez bólu cena wróciła w kosmos z zamiarem wylądowania na ziemi |
Czy to oznacza, że nadal jest na sprzedaż?
Socale - 2019-09-29, 11:38
Jak dotąd jest jeszcze w moich rękach, jak pojedzie do ludzi to zdejmę ogłoszenie.
Horte - 2019-09-29, 14:35
Szukamy dalej.
Coś nawet z CT pojawiło się na horyzoncie. Zabudowa w takim układzie jak chcemy. Bardzo fajnie doposażony ale niestety rok 2006, Ducato II FL i zabudowa z zewnątrz w starym kształcie.
Dla mnie autko git ale Rada Nadzorcza widzi się w trochę nowszej budzie. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
slawwoj - 2019-09-29, 14:51
Życie nie jednego zweryfikowalo.
Nie odrzucaj zbyt łatwo. Ażeby się naprostowac zajrzyj na ceny z mobile. de
Horte - 2019-09-29, 14:56
Spoko. Spoko.
W tym rzecz, że budżet mamy przewidziany większy, tylko jeszcze nie trafiliśmy na takiego idealnego.
Na mobile de nawet nie patrzę bo akcyza zabija cały interes.
Andrzej 73 - 2019-09-29, 15:30
Zobacz tego...
https://www.otomoto.pl/of...html#939932edaf
i tego
https://www.otomoto.pl/of...html#939932edaf
Horte - 2019-09-29, 15:41
Rimora już widziałem. Łóżko piętrowe mnie zniechęca i... SILNIK 2.2
Hymer jest idealny ale jeszcze trochę musiałbym w skarpetę nabierać.
Andrzej 73 - 2019-09-29, 16:19
Z tym idealny to trochę przesada. Szafa za pasażerem to nie najlepsze rozwiązanie , ale na ten moment w kraju nie ma nic ciekawego.
Musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać...
Horte - 2019-09-29, 16:25
Będę monitorować rynek na bieżąco. Pewnie coś się pojawi.
Gdyby ten oklejony w Polskę w cenie uwzględniał zdjęcie naklejek i jak przewiduję, malowanie całości, to kto wie czy bym nie ryzykował.
Socale - 2019-09-29, 16:45
Cyt:"Sprzedaje, gdyz kupilem nowszego kampera."
Następny zarażony Adrią
.
HYMER - nie chcę tu nic zło wróżyć ale kiedyś rozważałem zakup identycznego po drobnej stłuczce, jak go omawialiśmy to Adam, Biorca vel Mecenas zapodał zdjęcie sprzed retuszu.
Tylko powtarzam, nie jestem podejrzliwy i nie nie uważam że to ten egzemplarz, model tylko bardzo rzadki w PL i może się pokrywać. To było trochę przed zakupem Dethleffsa, kilka lat.
arti33 - 2019-09-29, 18:20
W tym Hymer za 165 000 moje "4 litery" siedziały w tym roku.
Właściciel mnie zaprosił do środka celem dokończenia rozmowy ponieważ na zewnątrz zaczęło padać.
Nie oglądałem go pod kontem kupna, ale w środku było bardzo przestronnie.
Właściciele sympatyczni i rozmowni.
Bazyli - 2019-09-29, 21:49
Horte napisał/a: | Szukamy dalej.
Coś nawet z CT pojawiło się na horyzoncie. Zabudowa w takim układzie jak chcemy. Bardzo fajnie doposażony ale niestety rok 2006, Ducato II FL i zabudowa z zewnątrz w starym kształcie.
Dla mnie autko git ale Rada Nadzorcza widzi się w trochę nowszej budzie. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. |
Powiem tak: gdyby Grześ podjął decyzję nieco wcześniej miałbym tego Burstera zamiast TEC'a.
Horte - 2019-09-29, 22:07
Bazyli napisał/a: | Horte napisał/a: | Szukamy dalej.
Dla mnie autko git ale Rada Nadzorcza widzi się w trochę nowszej budzie. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. |
Powiem tak: gdyby Grześ podjął decyzję nieco wcześniej miałbym tego Burstera zamiast TEC'a. |
Teraz piłeczka po stronie Grzesia 😁
Horte - 2019-10-05, 21:18
Poszukiwania zakończone i zwieńczone umową.
Grzesiowi dziękuję za świetny kontakt, współpracę i sprzedaż.
Wszystkim innym którzy przyczynili się do znalezienia naszego nowego domku również składam szczere podziękowania.
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM
Socale - 2019-10-05, 21:36
Czekaj bo się pogubiłem, zapodaj link co zakupiłeś.
Andrzej 73 - 2019-10-05, 21:46
Linka nie ma. Linkiem byłem ja.
Piotrze cieszę się , że zakup się udał i mam nadzieję , że będzie Was cieszył przez następne kilka lat.
Socale - 2019-10-05, 21:50
Zaraz się nałoję.
Nie, Laiki raczej nie sprzedałeś, to pewnie za pośrednika, polecacza robiłeś. O, Twoje zdanie warte uwagi bo każdy wie że potrafisz.
A pytam, bo o moim Dethleffsie też wspomnieliśmy ale tu się rozbiegło.
stef - 2019-10-05, 22:21
Socale, Twojego to ja bym chętnie wziął... ale musi się trochę zestarzeć... albo podatnicy muszą więcej na budżetówkę łożyć
Gratuluję zakupu - choć nadal nie wiemy co to jest za skarb.
Socale - 2019-10-05, 22:35
Wiem Stef, ale nie żałuj wydanych pieniędzy na tak poważne inwestycje jak pisałeś. Zwykła studnia 600m to pikuś wobec co zrobiłeś.
Kamper to jednak zabawka i dla przyjemności jest drugorzędna albo pierwszorzędna alternatywa dla nielotów takich jak ja.
Andrzej 73 - 2019-10-05, 23:24
Socale napisał/a: | Nie, Laiki raczej nie sprzedałeś, |
Jeszcze nie ten czas , jeszcze się ją nie nacieszyliśmy. Jeszcze trochę kilometrów mam nią do zrobienia i kilka lusterek do stracenia.
Yansik dzięki za piwo
Yans - 2019-10-06, 00:07
Andrzej 73 napisał/a: | Yansik dzięki za piwo |
Nie ma za co...Jakiś czas temu też byłem linkiem...A załoga zadowolona do dziś i to buduje.
Socale - 2019-10-06, 00:41
[quote="Andrzej 73"] Socale napisał/a: | ...
Jeszcze trochę kilometrów mam nią do zrobienia i kilka lusterek do stracenia.
|
Uff, no trochę, ulżyłeś mi ale to tak jakbym żałował Adrii , nie nie żałuję ani złotówki, nie pożałowałem też... lusterka.
Serio, ale świadomie, lecz to inny temat - modernistyczny. Lusterko dla kamery pochlastałem
Zapodam temat jak chwilę znajdę.
Horte - 2019-10-06, 06:44
Bazyli napisał/a: | Horte napisał/a: | Szukamy dalej.
Powiem tak: gdyby Grześ podjął decyzję nieco wcześniej miałbym tego Burstera zamiast TEC'a. |
Grzesia burstner zmienił właściciela i teraz zdobi moje podwórko
Bazyli - 2019-10-06, 16:35
Gratuluję zakupu
Horte - 2019-10-06, 17:01
Jeszce raz bardzo dziękuję wszystkim tym którzy przyczynili się do naszego szczęścia.
|
|