|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Jakie opony do kampera Ducato l3h2
Moulder - 2019-12-26, 20:47 Temat postu: Jakie opony do kampera Ducato l3h2 Jakie polecicie opony letnie lub całoroczne do kampera na ducato l3h2? Będę wdzięczny za podpowiedzi!
Kojot85 - 2019-12-27, 08:31
Ja śmigam na Vredesten
https://www.oponeo.pl/dan...9-s-c#158073534
Nie narzekam, aczkolwiek dostałem je nowe gratis do auta, więc nie było powodów do narzekań :P
maga - 2019-12-27, 16:43 Temat postu: Re: Jakie opony do kampera Ducato l3h2
Moulder napisał/a: | Jakie polecicie opony letnie lub całoroczne do kampera na ducato l3h2? Będę wdzięczny za podpowiedzi! |
Było w tym temacie dość sporo wypowiedzi.
Poczytaj w tym wątku.
Bajaga - 2019-12-30, 20:22 Temat postu: Re: Jakie opony do kampera Ducato l3h2
Moulder napisał/a: | Jakie polecicie opony letnie lub całoroczne do kampera na ducato l3h2? Będę wdzięczny za podpowiedzi! |
Najtańsze. A jak nie to michelin crossclimate.
ja wyszedłem z założenia, że wolę najtańsze dosyć często zmieniane niż jakieś premium trzymane latami. Kamper to nie Ferrari na torze gdzie decydują sekundy, lepiej by miał gumki świeże a nie jakieś super hiper.
maxiek - 2020-01-07, 18:40
Na świeżych tanich w poprzednim camperze na mokrym mnie śliznęło, po powrocie poszły w kosz i kupiłem nowe o najwyższych parametrach jakie znalazłem. Kupiłem wtedy contivanContact 200 i byłem bardzo zadowolony, trzymały na mokrym nieporównywalnie. Pomyślałem krótko, ze nawet lekkie oparcie się o barierę, holowanie, naprawa kosztowałyby mnie dużo więcej niż nowy komplet opon premium, szczególnie z granica.
Całoroczne, nie są dobre ani w lecie ani w zimie, jeżdżą, ale przyczepność jest nieporównywalna.
|
|