|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Ca³odobowe parkingi pod stokami narciarskimi.
darek 61 - 2020-01-10, 00:12 Temat postu: Ca³odobowe parkingi pod stokami narciarskimi. Ja znam tylko w ¦wieradowie,mo¿na legalnie staæ w nocy choæ naliczaj± dodatkow± op³atê.
Chêtnie poznam inne gdzie w nocy nie ma zakazu.
kimtop - 2020-01-10, 11:36
Pod termami w Bia³ce
Jurek121175 - 2020-01-10, 12:14
W Zieleñcu mo¿na staæ na g³ównym (du¿ym) parkingu za darmo
darek 61 - 2020-01-10, 12:24
Jurek121175 napisa³/a: | W Zieleñcu mo¿na staæ na g³ównym (du¿ym) parkingu za darmo |
Czy mo¿na tam nocowaæ?
Jurek121175 - 2020-01-10, 12:27
darek 61 napisa³/a: | Jurek121175 napisa³/a: | W Zieleñcu mo¿na staæ na g³ównym (du¿ym) parkingu za darmo |
Czy mo¿na tam nocowaæ? |
Oczywi¶cie i to za darmo. W ferie zimowe ponownie siê tam wybieramy
andi at - 2020-01-10, 13:47
Szklarska s± fajne parkingi z toitoi ca³odobowe .Ostatnio za 25 zeta staje na Prusa centrum https://www.google.com/se...2272925882],13]
suzu4x4 - 2020-01-10, 16:56
W Czarnej Górze (Sienna) te¿ masz du¿y darmowy parking przy samym wyci±gu.
By³em tam w zesz³ym tygodniu, nocowa³o z sze¶æ kamperów
MAZUREK - 2020-01-10, 17:01
Tatrzañska £omnica (S³owacja) - stali¶my 2 doby bezp³atnie w towarzystwie 4-5 kamperów. Nie zlokalizowa³em mo¿liwo¶ci opró¿nienia kota ani nabrania wody.
orkaaa - 2020-01-10, 17:18
Kotelnica pod g³ównym stokiem. Zawsze jest kilka kamperów. Jest tak¿e pr±d ale trzeba przyjechaæ po 21.00 albo ko³o 8.00 rano bo parking pe³ny osobówek. Darmowy tak¿e na Rusiñskim je¶li nic nie potrzebujemy. Darmo tak¿e w Istebnej. W tym roku przetestuje w Tyliczu. W tamtym roku pyta³em po sezonie i podobno nie ma problemów ale nie sprawdza³em osobi¶cie.
drwoy - 2020-01-20, 14:46
orkaaa napisa³/a: | Kotelnica pod g³ównym stokiem. Zawsze jest kilka kamperów. Jest tak¿e pr±d ale trzeba przyjechaæ po 21.00 albo ko³o 8.00 rano bo parking pe³ny osobówek. Darmowy tak¿e na Rusiñskim je¶li nic nie potrzebujemy. Darmo tak¿e w Istebnej. W tym roku przetestuje w Tyliczu. W tamtym roku pyta³em po sezonie i podobno nie ma problemów ale nie sprawdza³em osobi¶cie. |
No w³a¶nie; przetestowa³e¶ w Tyliczu?
orkaaa - 2020-01-22, 17:03
Nie, do Tylicza wybieram siê na koniec stycznia. W ciemno. Jak bêdzie ok zostaje. W Tyliczu s± dwa o¶rodki Master ski bli¿ej centrum i Tylicz ski. Tylicz ski jest wiêkszy i ma 3 du¿e parkingi. Na wszystkie teoretycznie mozna wjechaæ kamperem. Gorzej z pr±dem bo do jakie¶ budki z pr±dem trochê daleko. Trzeci parking ca³kiem z boku wydaje siê byæ ciekawszy bo bli¿ej ca³ej infrastruktury. Z kolei na Master ski hm dla mnie strasznie ciasno na parkingu. Mo¿e krótki kamper siê zmie¶ci albo trzeba siê z gospodarzami /prywatne parkingi /dogadaæ. Jak wrócê to opiszê. Wiem ze s± tak¿e du¿e darmowe parkingi pod Jaworzyn± Krynick± ale jak to wyglada w sezonie nie wiem. Bêd±c w Krynicy osobówk± obje¼dzi³em wszystkie stoki w okolicy aby sprawdziæ gdzie mo¿na stan±æ kamperem. Niektóre lokalizacje odrzuci³em bo albo stok s³aby albo parking malutki bez szans na ustawienie bezkolizyjnie 7 metrów kampera.
drwoy - 2020-01-22, 17:07
To prawdopodobnie siê spotkamy. Tez planujê w tym czasie pobyæ w Tyliczu. Do zobaczenia.
darek 61 - 2020-01-22, 20:02
suzu4x4 napisa³/a: | W Czarnej Górze (Sienna) te¿ masz du¿y darmowy parking przy samym wyci±gu.
By³em tam w zesz³ym tygodniu, nocowa³o z sze¶æ kamperów |
Nie wiem,mo¿e siê co¶ zmieni³o ale na tym parkingu by³ zakaz parkowanie do 23 do 7 rano.
Rozpoczynaj±c ten temat chodzi mi o parkingi na których mogê spokojnie spaæ i nikt mnie w nocy nie wyrzuci bo trzeba od¶nie¿yæ teren.Tak± przykr± niespodziankê mia³em w³a¶nie w Czarnej Górze.
suzu4x4 - 2020-01-23, 12:53
darek 61 napisa³/a: | suzu4x4 napisa³/a: | W Czarnej Górze (Sienna) te¿ masz du¿y darmowy parking przy samym wyci±gu.
By³em tam w zesz³ym tygodniu, nocowa³o z sze¶æ kamperów |
Nie wiem,mo¿e siê co¶ zmieni³o ale na tym parkingu by³ zakaz parkowanie do 23 do 7 rano.
Rozpoczynaj±c ten temat chodzi mi o parkingi na których mogê spokojnie spaæ i nikt mnie w nocy nie wyrzuci bo trzeba od¶nie¿yæ teren.Tak± przykr± niespodziankê mia³em w³a¶nie w Czarnej Górze. |
Co do nocowania "grzeczno¶ciowego" na parkingu który jest czyj±¶ w³asno¶ci± to wydaje mi siê ¿e normaln± rzecz± jest ¿e jak zarz±dca chce od¶nie¿yæ teren to trzeba bêdzie przestawiæ kampera.
Sytuacja w Czarnej Górze jest na razie nie uregulowana, wg regulaminu faktycznie jest zakaz nocowania ale sporo ludzi tam nocuje i nikt z tego nie robi problemu.
Rozmawia³em z administracj± obiektu i nieoficjalnie mogê powiedzieæ ¿e s± przyja¼ni kamperowcom i byæ mo¿e w przysz³o¶ci co¶ siê zmieni w tym kierunku.
ogólnie ja je¿d¿ê i do Czarnej i do Zieleñca bo to dwa fajne o¶rodki na które doje¿d¿am w czasie poni¿ej dwóch godzin.
Mogê poleciæ te¿ Jañskie £aznie , jest tam parking (p³atny) przeznaczony dla kamperów , z mo¿liwo¶ci± podpiêcia do pr±du i korzystania z sanitariatów.
Parking Jañskie
darek 61 - 2020-01-23, 13:09
suzu4x4 napisa³/a: | Co do nocowania "grzeczno¶ciowego" na parkingu który jest czyj±¶ w³asno¶ci± to wydaje mi siê ¿e normaln± rzecz± jest ¿e jak zarz±dca chce od¶nie¿yæ teren to trzeba bêdzie przestawiæ kampera. |
W ¦wieradowie dodatkowo p³acisz za nockê i spisz spokojnie.Zawsze mam przy sobie sk³adan± szufle do ¶niegu by wko³o kampera od¶nie¿yæ oby maszyn± nie musieli za blisko podje¿d¿aæ,ale nikt mnie nie wyzywa ¿e parkuje.
W innych miejscach s± tabliczki "zakaz parkowania w nocy"
Jurek121175 - 2020-01-24, 08:08
Dzisiaj znowu wybieramy siê do Zieleñca na Zobaczymy czy co¶ siê zmieni³o w kwestii parkowania od zesz³ego sezonu
suzu4x4 - 2020-01-24, 08:44
nic siê nie zmieni³o, kibel jest , pr±du nie ma, ganiaæ nikt nie gania ma³olaci dalej przyje¿d¿aj± w nocy "podriftowaæ " policja dalej przyje¿d¿a ich przeganiaæ.
ze trzy tygodnie temu jeden nie wyrobi³ i uszkodzi³ koledze przyczepê.
orkaaa - 2020-02-06, 22:01
By³em dwie noce w Tyliczu. Tak pisa³em na parkingu tym trochê dalej, pod tym drugim stokiem. Kanapa 4 osobowa. ¯adnych problemów. Bardzo mi³a obs³uga. Pr±du nie ma ale wodê trzeba nosiæ z wc. Poniewa¿ jest tam umywalka to aby zatankowaæ potrzebny lejek albo odpowiednio szeroka rurka. Ja tankowa³em w kanisterek 20 litrów. Sta³em tak¿e pod Kubinsk± hol±. Super miejsce pod samym stokiem.
Jurek121175 - 2020-02-07, 14:26
suzu4x4 napisa³/a: | nic siê nie zmieni³o, kibel jest , pr±du nie ma, ganiaæ nikt nie gania ma³olaci dalej przyje¿d¿aj± w nocy "podriftowaæ " policja dalej przyje¿d¿a ich przeganiaæ.
ze trzy tygodnie temu jeden nie wyrobi³ i uszkodzi³ koledze przyczepê. |
Wiem, widzia³em uszkodzenie Ale to kolegi nie wystraszy³o i z nami spêdzili weekend (przyczepê widaæ po prawej na zdjêciu)
Jurek121175 - 2020-02-07, 14:35
Jednak co¶ siê zmieni³o na (+) od zesz³ego roku
Przenie¶li kibelek na ¶rodek parkingu i nie trzeba z "kotem" chodziæ pod wypo¿yczalnie, za opró¿nienie wspomnianego "sier¶ciucha" ¿ycz± sobie jednak 10 z³
suzu4x4 - 2020-02-07, 17:12
Jurek121175 napisa³/a: |
Wiem, widzia³em uszkodzenie Ale to kolegi nie wystraszy³o i z nami spêdzili weekend (przyczepê widaæ po prawej na zdjêciu) |
Wiem, bo te¿ siê zastanawiali¶my czy do was nie dobic ale ju¿ w tym roku parking w Zieleñcu odwiedzony by³ trzy razy , wiêc zdecydowali¶my siê na parking w Szpindlu
https://goo.gl/maps/TN52kKemZ37BoEvt6
Jurek121175 - 2020-02-07, 17:18
Mo¿e jeszcze w tym sezonie uda siê do Szpindla dojechaæ
suzu4x4 - 2020-02-07, 17:36
pisz to mo¿e siê zgadamy,
my kolejny wyjazd planujemy do Jañskich na ten parking :
https://goo.gl/maps/7SKhrHJEfJWzD6s68
orkaaa - 2020-02-08, 18:22
Kolejne miejsce na noc to Rusiñski ko³o Bukowiny. Stali¶my dwie noce na samym szczycie tam gdzie latem dzia³a kamper park. Obs³uga siê zgodzi³a, chocia¿ na pocz±tku trochê marudzili bo jakie¶ kampery ustawi³y siê wzd³u¿ parkingu i zajê³y im z 15 miejsc i jeszcze jaki¶ syf zostawili. W sezonie jest wszystko. Zim± tylko wc. Nie ma pr±du. Do stoku z 30 metrów i najpiêkniejszy widok na Tatry .
|
|