| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Affinity
Bajaga - 2020-01-10, 18:38 Temat postu: Affinity Widzieliście?
www.affinity-rv.eu
Polak potrafi, Knausy i inne Possle to bida z nędzą przy tym.
Pomysł na tak zorganizowane piętrowe łóżko z przodu rewelacja, pomysł by siedzenie pasażerów było wygodne (przynajmniej tak wygląda) - Bardzo dobry, pomysł na delikatne poszerzenia nadwozia niwelujące zwężające się ku górze nadwozie - Bardzo dobry. Konkurencja nie ma takich pomysłów.
suzu4x4 - 2020-01-10, 18:56
rewelacja , trzymam kciuki za nowy projekt p. Jaskota, cena jest już znana ??
ciekawi mnie jedna rzecz, dach z laminatu, poszerzenie boczne na całej długości - musieli wyciąć wszystkie słupki i wzmocnienia po bokach pomiędzy drzwiami a tyłem auta, i na całym dachu ciekawe jak będzie się to miało do sztywności konstrukcji załadowanego na max auta , w końcu to nadwozie samonośne a nie auto na ramie
SlawekEwa - 2020-01-10, 19:00
| suzu4x4 napisał/a: | | cena jest już znana ?? |
na Peougocie 299990 na Fiacie 325990 PLN
suzu4x4 - 2020-01-10, 19:07
dobra cenę znalazłem jest grubo ... tyle co pełna integra ze średniej półki
325 za fiata 300 za peugeota
Bajaga - 2020-01-10, 19:38
| suzu4x4 napisał/a: | dobra cenę znalazłem jest grubo ... tyle co pełna integra ze średniej półki
325 za fiata 300 za peugeota |
Netto czy brutto?
Co do wycinanek to dach w szoferce też jest podcinany ale dodawae jest wzmocnienie w tym miejscu. Podejrzewam, że w ścianach bocznych także.
LukF - 2020-01-10, 20:47
| suzu4x4 napisał/a: | dobra cenę znalazłem jest grubo ... tyle co pełna integra ze średniej półki
Pewnie się nie znam, ale która nowa integra kosztuje 300?
Edit. Zobaczyłem stronę www. Widać jakość wykończenia i pomysły super. Dlatego klient budżetowy nie jest brany pod uwagę. Fiat jest dostępny z nowym 9b automatem
suzu4x4 - 2020-01-10, 21:28
| LukF napisał/a: | | suzu4x4 napisał/a: | dobra cenę znalazłem jest grubo ... tyle co pełna integra ze średniej półki
Pewnie się nie znam, ale która nowa integra kosztuje 300?
(...) |
np ta :
https://www.otomoto.pl/of...0-ID6Cxkwe.html
czy ta
https://www.otomoto.pl/of...html#0aa6a06e03
nówka, pachnąca od dilera w PL
teraz jest już mały wybór bo 2020 jeszcze nie zeszły z produkcji ale kilka miesięcy temu było co najmniej kilka szt nowych w cenie od 280 brutto.
w DE jeszcze taniej np Weinsberg :
https://www.weinsberg.com...highlights.html
cena od 56 k euro , nawet doliczając naszą durną akcyzę wyjdzie grubo poniżej 300.
ale nie neguję ceny Affinity , wręcz się cieszę że Polacy nie muszą już konkurować ceną a zaczynają jakością
suzu4x4 - 2020-01-10, 21:30
| Bajaga napisał/a: | | suzu4x4 napisał/a: | dobra cenę znalazłem jest grubo ... tyle co pełna integra ze średniej półki
Netto czy brutto?
(...) |
Brutto. Fiat w nowym 9-cio biegowym automacie, Peugeot w manulau.
Anras - 2020-01-11, 13:39
Tutaj pierwsze wrażenia niemieckich youtuberów:
https://www.youtube.com/watch?v=pvph9XJtp5Y
https://www.youtube.com/watch?v=k1EOBq98KJI
Ja jestem zachwycony. Mój główny zarzut, że w kampervanie jest wąsko właśnie upadł
armar - 2020-01-11, 13:55
Witam.Dawno nie słyszalem tylu komplementów na temat Polskiego produktu,ale w pełni zasłużenie.
armar - 2020-01-11, 20:26
W Komentarzach pod filmami youtube same zachwyty ,doceniają design,inowacyjność i bardzo dobrą cenę do tego co oferuje Affinity.Cena w Niemczech 69 990 euro za Affinity na Peugeocie a 74 990 euro na fiace.
LukF - 2020-01-11, 20:34
Suzu4x4
Te integry co podałeś linki są do 300. Ale dla mnie to takie papniaki. Brzydkie, takie nijakie. Cena pasuje do tego co sobą reprezentują. Ale to nie Twoja wina
To już chyba za 300 bym wolał tę nową PL blaszkę. Kiedy cena nie jest najważniejsza to Polacy potrafią...Z jachtami jest podobnie
salek - 2020-01-13, 13:40
| Anras napisał/a: |
Ja jestem zachwycony. Mój główny zarzut, że w kampervanie jest wąsko właśnie upadł |
Jakoś w Globie piłeś i nie marudziłeś :P
A co do Affinity - ciekawy projekt, wniósł dużo świeżości do branży. Z mojego punktu widzenia, mimo wszystko, bardziej dla 2 osób niż dla 4. Niemniej jednak klientów znajdą i to sporo.
Anras - 2020-01-13, 14:48
W gościach się nie marudzi :
Globe jest fantastyczny, świetnie wykonany i przemyślany ale jako, że gabaryt mam jaki mam to poczucie przestrzeni jakie zdaje się dawać Affinity na ten moment wygrywa. No i to rozkładane łóżko piętrowe jako spanie dla moich nastolatków super. :
jawi13 - 2020-01-13, 20:57
| armar napisał/a: | | W Komentarzach pod filmami youtube same zachwyty ,doceniają design,inowacyjność i bardzo dobrą cenę do tego co oferuje Affinity.Cena w Niemczech 69 990 euro za Affinity na Peugeocie a 74 990 euro na fiace. | jeżeli cena 69990 euro jest bardzo dobrą ceną to może to forum powinno się nazywać nie camperteam .pl a np .milionercamp.pl
armar - 2020-01-14, 09:21
Hej jawi13.Napisałem o opini niemieckich klientów.Dla porównania masz cenę podobnej klasy kampera LA STRADA. . https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?action=parkItem&id=285688595
salek - 2020-01-14, 12:56
| armar napisał/a: | | Dla porównania masz cenę podobnej klasy kampera LA STRADA. |
La Stradę oglądałem na żywo na Cikat... Z tym "podobnej klasy" to duża przesada. Nie ma podejścia do polskich produkcji
Den-tal - 2020-01-14, 15:06
"Polak potrafi" jak Szwed zaplaci.Wlascicielem Affinity jest jest szwedzka firma kamperowa Kabe.W 2019 roku musieli zwolnic 1/3 pracownikow gdyz sprzedaz nowych kamperow spadla w Szwecji w zeszlym roku prawie 50%.Powodem tej zapasci byla polityka rzadu szwedzkiego,ktory podniosl podatek za nowe kampery do 30 tys. koron rocznie .Affinity przeznaczony jest na rynki wschodnie ew. niemieck(ale w mniejszej ilosci, bo tam konkurencja mordercza).W sumie ladny kamper, ale nie dla 4 osob.
suzu4x4 - 2020-01-14, 18:21
nie widziałem na żywo tej LaStrady ale nie bardzo potrafię sobie wyobrazić za co wołają taką kasę ?
Dla porównania powiem że taką dajmy na to Adrię TWIN 500 Family ze spaniem 2+2 z pakietem zimowym , prysznicem , dużą lodówką + kompletem wyposażenia typu markiza bagażnik, antena SAT , TV można w DE kupić w cenie poniżej 50k €
Wiem że LaStrada się ceni ale patrząc po zdjęciach to nie widzę nic szczególnego .
Kolejny plus dla Affinity. Tu faktycznie jak się ogląda to jest "WOW"
rysiol - 2020-01-14, 20:26
Bardzo zainteresowała mnie taka informacja ze strony producenta "Zmodyfikowaliśmy boczne ściany furgonu, poszerzając go o kilka centymetrów. "
Czy ktoś wie na czym ta modyfikacja polega.
suzu4x4 - 2020-01-14, 20:44
| rysiol napisał/a: | Bardzo zainteresowała mnie taka informacja ze strony producenta "Zmodyfikowaliśmy boczne ściany furgonu, poszerzając go o kilka centymetrów. "
Czy ktoś wie na czym ta modyfikacja polega. |
chodzi o zaznaczone na zdjęciu poszerzenia , głownie daje to możliwość zastosowania szerszego łóżka
|
|