Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nasze opinie i pytania, - Assistance na kampera pow. 3,5t

koszak - 2020-02-05, 20:55
Temat postu: Assistance na kampera pow. 3,5t
Przeglądałem oferty wielu firm, które oferują assistance dla kamperów i niestety wszystkie ich oferty dotyczą kamperów do DMC 3,5t.

SZUKAM assistance na kampera pow. 3,5t. Czy ktoś wie jaka firma oferuje takie usługi?

koko - 2020-02-05, 22:30

Niestety tylko ADAC
Wieluniak_1 - 2020-02-06, 06:06

Dawny goather., mam limit 700 km holowanie od domu, bez limitów ilości holowań.
Warunek trzeba mieć u nich też oc

koszak - 2020-02-06, 07:18

OK, dziękuję bardzo za podpowiedzi.
Czytałem gdzieś, że ADAC nie obsługuje Polaków zamieszkałych w Polsce - czy to prawda?
Czy ADAC ma jakieś przedstawicielstwo w Polsce?

GruMar - 2020-02-06, 09:52

koszak napisał/a:
OK, dziękuję bardzo za podpowiedzi.
Czytałem gdzieś, że ADAC nie obsługuje Polaków zamieszkałych w Polsce - czy to prawda?
Czy ADAC ma jakieś przedstawicielstwo w Polsce?

Przedstawicel ADAC w Polsce to firma assistance Starter24.pl zadzwon zapytaj

koszak - 2020-02-06, 10:09

GruMar napisał/a:

Przedstawicel ADAC w Polsce to firma assistance Starter24.pl zadzwon zapytaj

Pisałem do nich, ale odpisali mi, że nie obsługują osób indywidualnych , a tylko i wyłącznie floty.

suzu4x4 - 2020-02-06, 20:09

kolego , napisz lub zadzwoń do kolegi @maarec z forum karawaning.pl

od lat ubezpieczam u niego , on się specjalizuje w kamperach i przyczepach kempingowych (oszczędności przy nowych kamperach nawet po kilka tysięcy zł na polisie ).

z przyczepami też jest problem z assisansem i wiem że @maarec ma w ofercie , może też Ci coś znajdzie na kampera pow 3,5t ;)

Marek 666988999 email: kontakt@rabatoc.pl

polecam go z czystym sumieniem bo nie raz mi pomógł jak potrzebowałem na gwałt polisę z godziny na godzinę :bigok

Bajaga - 2020-02-06, 20:34

Ja jestem ciekaw czy ktoś z Was korzystał z assistance w Europie dla zepsutego kampera.... Jakie macie doświadczenia?
Wieluniak_1 - 2020-02-06, 22:04

Bajaga napisał/a:
Ja jestem ciekaw czy ktoś z Was korzystał z assistance w Europie dla zepsutego kampera.... Jakie macie doświadczenia?

Mnie się zdarzyło i to dwa razy w tym samym tygodniu. Nie było żadnego kłopotu. Pamiętać należy jednak o wyraźnym zaznaczeniu ile jest osób w pojeździe (lawety mają zazwyczaj jedno miejsce wolne). Wówczas auto zastępcze osobowe powinni dostarczyć.

jacek stec - 2020-02-06, 22:38

Zdradzisz jakiej firmy asistans?
Wieluniak_1 - 2020-02-07, 06:08

jacek stec napisał/a:
Zdradzisz jakiej firmy asistans?

kilka postów wyżej napisałem to

Tomcio - 2020-02-07, 20:14

Ja mam ADAC KARTĘ + full wypas od 2011r.Przedstawicielstwo mają w Poznaniu t. 61/831 98 89 w godz. 8 do 18. Ja dwa razy korzystałem z ich pomocy w kraju raz dostałem auto na 5 dni a drugi raz miałem problem z paliwem w kamerze ( 3,5t) Polecam pomoc na najwyższym poziomie. Pozdrawiam :spoko
AndyS - 2020-02-07, 20:21

Tomcio - zdradzisz jaki to koszt na dzień dzisiejszy?
jaro136 - 2020-02-07, 21:01

Ja też mam ADAC jeszcze nie korzystałem i bym nie chciał właśnie dostałem opłatę 84 euro na rok wydaje mi się że nie jest zła cena
koszak - 2020-02-08, 09:27

Tomcio napisał/a:
Ja mam ADAC KARTĘ + full wypas od 2011r.Przedstawicielstwo mają w Poznaniu t. 61/831 98 89 w godz. 8 do 18. Ja dwa razy korzystałem z ich pomocy w kraju raz dostałem auto na 5 dni a drugi raz miałem problem z paliwem w kamerze ( 3,5t) Polecam pomoc na najwyższym poziomie. Pozdrawiam :spoko

Dzwoniłem do ADAC Polska i pani mi powiedziała, że od 2018r. do ADAC mogą przystąpić tylko osoby mające niemiecki meldunek. :gwm :gwm :gwm

koszak - 2020-02-11, 16:03

suzu4x4 napisał/a:

od lat ubezpieczam u niego , on się specjalizuje w kamperach i przyczepach kempingowych (oszczędności przy nowych kamperach nawet po kilka tysięcy zł na polisie ).

z przyczepami też jest problem z assisansem i wiem że @maarec ma w ofercie , może też Ci coś znajdzie na kampera pow 3,5t ;)

polecam go z czystym sumieniem bo nie raz mi pomógł jak potrzebowałem na gwałt polisę z godziny na godzinę :bigok

Dzięki bardzo za kontakt do @maarec. Rozmawiałem z nim i okazało się, że jedyna firma, która oferuje assistance dla kamperów pow. 3,5t to jest firma Wiener. Co prawda, żeby wykupić u nich assistance trzeba mieć u nich OC, ale to nie problem. Ważne, że się da. Assistance jest do 1200 km.

Piszę to, bo może komuś się taka informacja przyda.

Wieluniak_1 - 2020-02-11, 17:02

koszak napisał/a:
suzu4x4 napisał/a:

Dzięki bardzo za kontakt do @maarec. Rozmawiałem z nim i okazało się, że jedyna firma, która oferuje assistance dla kamperów pow. 3,5t to jest firma Wiener. Co prawda, żeby wykupić u nich assistance trzeba mieć u nich OC, ale to nie problem. Ważne, że się da. Assistance jest do 1200 km.

Wiener = dawny Goather, z OC się zgadza, trzeba mieć u nich wykupione , ale ten limit mnie zaskoczył. Ja sądziłem, że jest 700 . Być może po zmianie firmy/przejęciu dawnego ubezpieczyciela coś zmienili . Nie sprawdzałem ostatnio OWU (mam już to ubezpieczenie kilka lat).Sprawdzę sam z ciekawości.... i sprawdziłem. Wersja LUX , pojazd do 12 lat - 1100 km , pojazd powyżej 12 lat 700 km (no mój jest powyżej :wyszczerzony: )

koszak - 2020-02-11, 17:17

Sprawdziłem jeszcze raz i rzeczywiście pomyliłem się o 100 km.

Kampery do 12 lat - 1100 km
Kampery pow. 12 lat - 700 km

suzu4x4 - 2020-02-11, 17:49

koszak napisał/a:

cieszę się że kontakt się przydał :super

maarec - 2022-07-28, 12:10

Wieluniak_1 napisał/a:
Dawny goather., mam limit 700 km holowanie od domu, bez limitów ilości holowań.
Warunek trzeba mieć u nich też oc

Aktualny zapis z OWU Wiener auto assistance

§ 1. Przedmiot ubezpieczenia

c) samochody kempingowe o DMC do 3,5 t

także niestety nie pomogą