Banan - 2020-02-06, 15:44 Temat postu: Nowy aqapark20 lutego wielkie otwarcie, ktoś się wybiera?
Podobno największy obiekt w Europie
Prawie środek polski, we Wręczy między Łodzią a Warszawą
Tylko o kamperparku chyba zapomnieli Bajaga - 2020-02-06, 16:42 Temat postu: Re: Nowy aqapark
Banan napisał/a:
20 lutego wielkie otwarcie, ktoś się wybiera?
Podobno największy obiekt w Europie
Prawie środek polski, we Wręczy między Łodzią a Warszawą
Tylko o kamperparku chyba zapomnieli
Ja się wybiorę ale na pewno nie w dzień otwarcia no i na pewno nie w weekend jakiś
ps. Podobno to dopiero pierwszy etap i z biegiem czasu ma tam powstać sporo innych atrakcji. Lokalizację mają super, dla aglomeracji Warszawy i Łodzi blisko a i dla Śląska dobry dojazd.
ps.ps. Fajny (jak na razie chyba najlepszy w Polsce) park rozrywki Energylandia jest oblegany a lokalizację ma Mocno przeciętną...
ps.ps.ps. W Energylandii kamperparku też nie ma ale za to kampery ustawiają na parkingu zaraz obok wejścia kalinin - 2020-02-06, 17:49 Dziś otrzymałem odpowiedz na moje pytanie o możliwość postawienia kampera;
Dzień dobry,
Dziękujemy za zapytanie i zainteresowanie Suntago Village,
Miło nam poinformować iż obecnie najwcześniejsze rezerwacje możliwe są na pobyty od 1 kwietnia. W połowie lutego podamy więcej szczegółów.
Serdecznie zapraszamy od kwietnia, więcej informacji pod naszym numerem telefonu.
Suntago Village nie posiada miejsc parkingowych przystosowanych dla przyczep kempingowych i kempingów.
Parking jest dostępny tylko dla gości Suntago Village, którzy są zarejestrowani w domku.
Czy na parkingu dozwolone są kampery?
Tak, jednak obecnie infrastruktura nie jest gotowa do ich obsługi.ufolz - 2020-02-06, 19:58 Ten zapis o nieprzystosowaniu parkingu można rozumieć na kilka wariantów.
1. Bramka wjazdowa do 2.2m (ani kamper ani przyczepa nie wjedzie)
2. Kostka na parkingu położona o nośności do 2,5t (cienka)
3. wielkość miejsc parkingowych uniemożliwia postawienie samochodu z przyczepą
4. brak możliwości manewrowania przy 99% obłożeniu.
Obstawiam wariant 1. (bramka jak przy marketach na południu europy)
Dzisiaj jadąc przez Sieradz spotkałem wjazd do LeroyMerlin od strony Łodzi gdzie wjazd max (2,5t) i tak wąsko i po takim łuku że z przyczepą nie wjedzie się aby przekimać nockę...Bajaga - 2020-02-06, 20:28
slawwoj napisał/a:
Tak, jednak obecnie infrastruktura nie jest gotowa do ich obsługi.
Myślę że chodzi o brak obsługi kota, pobrania wody i podpięcia do 230v. O wysokość bym się mocno nie obawiał bo raczej będzie tam masa autobusów dziennie...jacek stec - 2020-02-06, 22:21 Ta informacja cytowana przez Mirka Kalinina dotyczy wioski termalnej położonej 300 m od głównego parkingu Suntago Park.Parking główny przed basenami jest ogromny i tam na pewno nie będzie żadnych ograniczeń dla kamperów,przynajmniej narazie.Infrastrukturą kamperową nie są zainteresowani.Panienka zrozumiała ,że Kalinin chce przyjechać do domku wioski termalnej kamperem i tak odpowiedziała.Jestem tam codziennie i są to informacje pewne.jacek stec - 2020-02-06, 22:34 Natomiast może się okazać,że ochrona nie będzie zezwalała na pozostanie na noc na parkingu-tego na razie nie wiemy,ale gdyby do tego doszło,to w niedalekiej odległości od basenów są miejsca gdzie można stanąć na noc nawet nad zbiornikiem wodnym- mam na myśli odległość 300-500m od basenów,lub na ogrodzonym placu należącym do pobliskiego sklepu spożywczego,pewnie da się dogadać z prądem-300m od głównego ronda przy parkuBanan - 2020-02-07, 08:43
Cytat:
pewnie da się dogadać z prądem-300m od głównego ronda przy parku
Pewnie tak, tylko dlaczego nie może być normalnie...?
W Tropical Islands da się, a u nas trzeba kombinować
Zresztą polskiego "załatwić" i "dogadać" nie ma odpowiednika w innych językach John Wayne - 2020-02-07, 13:43 W Island ,camping otworzono po trzech latach,więcej optymizmu drodzy koledzy.JaWa - 2020-02-07, 17:14
Banan napisał/a:
Pewnie tak, tylko dlaczego nie może być normalnie...?
Ale normalnie jest w jednym miejscu, w Mszczonowie. Tam na termach wyznaczone miejsca dla kamperów i prąd za free. A ten nowy moloch to tylko kasa. Dam sobie z tym spokój. Już niedługo ruszą Poddębice, może tam potraktują inaczej kamperowców.less11 - 2020-02-29, 18:32 A ja za namową dziecka skusiłem się w ten weekend. Napisałem do nich nawet maila z pytaniem czy spać na parkingu w kamperze można. Wg FAQ kampery mile widziane. Wg info dot. parkingu trzeba go opuścić 30 minut po zamknięciu parku. Przez 5 dni nie odpowiedzieli więc pojechałem. Parking wielki, oświetlony, spaliśmy nie niepokojeni. Zresztą nie byliśmy sami. Oprócz nas 2 kampery i przyczepa kempingowaBanan - 2020-02-29, 19:57 Czyli dla nas dobre wieści Bajaga - 2020-03-01, 13:00
less11 napisał/a:
Parking wielki, oświetlony, spaliśmy nie niepokojeni. Zresztą nie byliśmy sami. Oprócz nas 2 kampery i przyczepa kempingowa
A jak wrażenia z samego obiektu?JanKowal - 2020-03-01, 21:41 a tak.
less11 - 2020-03-01, 21:49 Byłem mocno sceptyczny po opisach i artykułach o tym co się działo w pierwszy weekend dzialalności. Obiecałem jednak synowi, kupiłem już wcześniej bilety więc trzeba było jechać .
Sam obiekt dla mnie bardzo na + i lepiej niż się spodziewałem po opisach. Całkowicie nie zgadzam się z tym że obiekt nie jest dokończony. Argumenty że przy zewnętrzynych basenach jest ogrodzenie budowlane do mnie nie przemawiają. Robią po prostu plażę przy jeziorze a i tak o tej porze roku nikt nie miał zamiaru i ochoty wystawiać z wody na zewnątrz więcej niż samą głowę. Ratowników i obsługi pełno. Przy każdej praktycznie zjeżdżalni jedna osoba pilnuje zjadu. Wszystko czyste i nowiutkie. Zjeżdzalni dużo i naprawdę fajne. Chyba 2 nie działały z ponad 30-tu.
Druga strefa w której byłem - strefa Relax jest dostępna dla osób 16+, więc cisza i spokój, leżaczki pod palmami, bar w basenie, baseniki z różnymi leczniczymi wodami, sauny tureckie.
Co do ilości osób to oczywiście było ich bardzo dużo, ale czego się można spodziewać w weekend w nowym, takim obiekcie. Nie zmienia to faktu że mieliśny swoje leżaczki, kolejka do baru w godzinach obiadowych może max 5-10 min. Wolne stoliki były. Kolejki do zjeżdżalni oczywiście były, ale rano i po koniec dnia już tylko do tych "najlepszych" i też max kilkuminutowe. W szczycie dnia ja nie jeździłem bo mi się stać nie chciało a były też inne atrakcje. Dziecko baaardzo zadowolone a i my z żoną też. Bardzo udany wyjazd. Przy czym jak pisałem wcześniej moim zdanie nie można oczekiwać że w weekendy w takim obiekcie będzie kilkaset osób bo jego wydajność jest znacznie większaJohn Wayne - 2020-03-02, 06:10 Zakompleksiony czytelnik GW opowiada całą prawdę o nowym obiekcie jest prawda i jego gówno prawda.SlawekEwa - 2020-03-02, 07:40
John Wayne napisał/a:
Zakompleksiony czytelnik GW
chemik - 2020-03-02, 19:23 Pytanie, bom ciekawy:
czy jak będę czytał ' Gościa Niedzielnego" nie będę zakompleksiony?
less11 - 2020-03-02, 22:38 Jakieś zdjęcie z poranka znalazłem, zanim się inne auta zjechały