Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Elektryczny stopień knaus półintegra

koszak - 2020-02-11, 15:55
Temat postu: Elektryczny stopień knaus półintegra
Witam serdecznie,
mam kamperka knausa półintergę z 2016r. i chcę założyc do niego wysuwany stopień elektryczny. Niestety nie mam pojęcia jak go w ogóle przykręcić, bo jak zajrzałem pod spód to jest tam tylko obudowana skrzyneczka ze sklejki stopnia wbudowanego. Jak ktoś mógłby zrobić mi zdjęcie jak jest zamontowany ten stopień wysuwany w takim lub podobnym kamperku (może jest potrzebny jakiś adapter?) - będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Powiedzcie mi też jakiej szerokości jest ten stopień, bo na rynku widziałem, że są 550 i 440 mm szerokości.

HENRYCZEK - 2020-02-11, 16:52

Cytat:
Jak ktoś mógłby zrobić mi zdjęcie jak jest zamontowany ten stopień wysuwany w takim lub podobnym kamperku (może jest potrzebny jakiś adapter?) - będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Carthago połówka 2018
Szerokość stopnia 45 cm.

koszak - 2020-02-11, 16:59

OK, bardzo Ci dziękuję.

Powiedz mi jeszcze, czy ta podłoga, do której jest przykręcony ten stopień jest ze sklejki czy z jakiegoś innego materiału?

HENRYCZEK - 2020-02-11, 17:04

koszak napisał/a:
OK, bardzo Ci dziękuję.

Powiedz mi jeszcze, czy ta podłoga, do której jest przykręcony ten stopień jest ze sklejki czy z jakiegoś innego materiału?

Wg. mnie sklejka lub tym podobna płyta.

koszak - 2020-02-11, 17:21

HENRYCZEK napisał/a:

Wg. mnie sklejka lub tym podobna płyta.

OK, a czy pod wycieraczką (od góry tego stopnia wysuwanego) jest jakiś płaskownik czy tylko i wyłącznie 4 śruby z jakimiś podkładkami?

HENRYCZEK - 2020-02-11, 17:34

Pod wycieraczką jest zabudowa z PCV,sporo rozbierania.To wersja zimowa, podwójna podłoga.
Nie widać żadnych wzmocnień.Napewno coś musi być.

koszak - 2020-02-11, 17:40

HENRYCZEK napisał/a:
Pod wycieraczką jest zabudowa z PCV,sporo rozbierania.To wersja zimowa, podwójna podłoga.
Nie widać żadnych wzmocnień.Napewno coś musi być.

OK, dzięki serdeczne za pomoc.