| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Dostawczak do zabudowy
jajco2405 - 2020-02-23, 22:47 Temat postu: Dostawczak do zabudowy Witam serdecznie wszystkich, to mój pierwszy post i za razem początek przygód z kamperem. Mam nadzieję że otrzymam tu trafne porady i pomoc od doświadczonych kolegów:). Mianowicie moja sprawa wygląda tak że mam na kampera 50tys ale w moim zainteresowaniu jest kamper przerobiony z dostawczaka np. Peugeot Boxer I tu moje pytanie czy jest sens ściągnąć z zachodu i przerobić u nas takie auto ? Mam znajomego który sciagnie sprawdzone auto w dobrej cenie, tylko ile ja mogę zapłacić za taką przerobke? Czy znacie jakieś firmy które się tym zajmują? A może ktoś widzi jakieś inne rozwiązanie dla mnie? Dzięki za każdą odpowiedź z góry pozdr.
amples - 2020-02-23, 23:11
| jajco2405 napisał/a: | że mam na kampera 50tys ............ kamper przerobiony z dostawczaka ....... ile ja mogę zapłacić za taką przerobke?.......
jakieś inne rozwiązanie dla mnie? |
Rozwiązanie jest proste , mały budżet to : zbuduj to sam ,
Ta kwota jest cienka na przeróbkę przez jakaś firmę (chyba bieda edyszyn i na odpierdo.. ,)
dolicz jeszcze koszt auta , że nie wspomnę o jego remoncie
jajco2405 - 2020-02-23, 23:16
No rozumiem to tak mniej więcej ile kosztuje przeróbka takiego boxera? Myślę tu o standardowym wyposażeniu? Mniej więcej jakie to granice cenowe ? Ten kamper będzie nie dla mnie A dla turystów, taki początkowy biznes
amples - 2020-02-23, 23:58
| jajco2405 napisał/a: | | ile kosztuje przeróbka takiego boxera? ....... Ten kamper będzie nie dla mnie A dla turystów, taki początkowy biznes |
To forum miłośników kamperowania , nie początkujących biznesmenów
Radze zacząć od "kursu biznesu"
jajco2405 - 2020-02-24, 00:22
[quote="jajco2405"]No rozumiem to tak mniej więcej ile kosztuje przeróbka takiego boxera? Myślę tu o standardowym wyposażeniu? Mniej więcej jakie to granice cenowe ?
jajco2405 - 2020-02-24, 00:26
Byłem grzeczny i kulturalny myślałem że uzyskał tu pomóc.
amples - 2020-02-24, 01:06
| jajco2405 napisał/a: | | myślałem że uzyskał tu pomóc. | Jak najbardziej uzyskasz , "grzecznie i kulturalnie"
Dla jednego standard to ful wypas , dla drugiego miejsce do spania i zaparzenia kawy.
Przebudowa złożona ze starego tapczanu i szafki kuchennej może cie kosztować kilka stówek ,
a robiona na wysoki połysk ze wszystkimi bajerami to i 100K będzie mało .
Chcesz budować-handlować informacji raczej nie dostaniesz tutaj na tacy ,
chyba że poczytasz forum i sam wyciągniesz odpowiednie wnioski
canion - 2020-02-24, 08:04
Przeróbka do standardu żeby ktos wogóle chciał od Ciebie go wynająć to 60-80 tys. jeśłi zrobisz sam może w 50 sie zmieścisz ale bedzie mega cieżko no i tygodnie cieżkiej pracy. Dochodzą jeszcze sprawy papierkowe czylizmiana przeznaczenia pojazdu itd co też może przyspożyc kłopotów a czasem i potężnych wydatków.
Natomiast jak dla siebie czyli standard kanapa i zlew z ikea i jakoś przekimam to za 10 oblecisz.
Do powyższych cen należy oczywiście dodać koszt samochodu
CORONAVIRUS - 2020-02-24, 08:14
| jajco2405 napisał/a: | | Byłem grzeczny i kulturalny myślałem że uzyskał tu pomóc. |
w 3 poście taka deklaracja .... masakra . Świat się stacza
jajco2405 - 2020-02-24, 21:29
Dzięki za odpowiedź i już coś tam wiem, czyli że mam za mało kasy A jeżeli kupię coś mniejszego koledzy jak Master czy T5 to koszt będzie dużo mniejszy? Widziałem firmy które robia od 18tys w takich modelach, czy to tylko ich chwyt marketingowy ? Pozdr
smok_wawelski - 2020-02-24, 22:05
Niech dotrze do Ciebie że standard do wynajmu to nie to co wielu ludzi po trochę sobie kleci lepiej lub gorzej jeździ znów coś dokleci - do wynajmu musisz mieć skończone na tip top
Policz jajco2405, tylko po grubych rzeczach prąd, grzanie, łazienka, kuchenka, zbiorniki, fotele ceny masz w necie - na meble policz ze 2-3 koła dodaj ze 3 koła na to co nie policzone dodaj miesiąc albo lepiej własnej pracy normalnej szychty po 8 godzin liczonej wg takiej stawki jakbyś uważał przy takiej robocie następnie dolicz haracz zus nfz podatek i zysk przedsiębiorcy - będziesz miał wynik czy 18 tysi to realne czy mamienie naiwnych
A na marginesie Master i T5 to różne wielkości auta
I przeczytaj jeszcze raz co napisał amples,
| Cytat: | Chcesz budować-handlować informacji raczej nie dostaniesz tutaj na tacy ,
chyba że poczytasz forum i sam wyciągniesz odpowiednie wnioski |
jajco2405 - 2020-02-24, 22:15
Ja i tak was lubię, dzięki za odpowiedzi
amples - 2020-02-24, 22:27
| jajco2405 napisał/a: | | Widziałem firmy które robia od 18tys w takich modelach, |
Jest taki spec w budowie kamperów "podróżovanie" ,
Jeśli cię zadowoli taki standard
TUTAJ MASZ JEGO KURS BUDOWY KAMPERA W PODOBNEJ KWOCIE
Mocno z-taniał
rakro1 - 2020-02-24, 22:37
jajco 2405 - mam wrażenie,że zabierasz się do tego od tyłu.Pytania dowodzą,że nie bardzo czujesz sprawy mechaniczne.Niemal nie ma szans zrobić amatorsko auta,które bez wstydu mógłbyś komuś pożyczyć.A zwłaszcza za pieniądze.Nielicznym to się udaje;czasem ocierają się o ideał dopiero przy kolejnym wykonaniu.
Mając określoną kwotę po prostu kup za 2/3 jakiegoś kampera i za pozostałą część doprowadź go do stanu zadowalającego.W międzyczasie dowiesz się jak ma wyglądać Twój wymarzony kamper i tym pierwszym może na niego zarobisz.Powodzenia
Gewehr - 2020-02-24, 23:35
Świat schodzi na psy. Ludzie kupują gówniane porady jakiegoś korpolódka i budują na tej podstawie kampera Kampera który ma sracz w kuchni, a prysznic na siłowni
|
|