Podwozia - technika i eksploatacja - LPG do diesla - ktokolwiek widział ktokolwiek wie...
Rumburak - 2020-03-02, 21:11 Temat postu: LPG do diesla - ktokolwiek widział ktokolwiek wie...Ostatnio zainteresowałem się LPG do silników diesla..., a dokładnie dodatek gazu w ilości 20% Trochę poczytałem (nie tylko artykuły sponsorowane przez producentów instalacji LPG do diesli). Wnioski:
1. Po pierwsze, i to dla mnie było nowością - współczesny diesel 15% oleju napędowego nie spala! Dodatek lpg powoduje prawie zupełne dopalenie oleju napędowego - z rury wydechowej brak dymienia.
2. Wzrost mocy i momentu - wyraźnie odczuwalny (Producenci instalacji podają nawet 30%. Gdyby było to 15% byłoby już ok)
3. Bardziej miękka praca silnika - odczucia subiektywne użytkowników. Być może redukcja charakterystycznego klekotu 2.5D (właśnie taki posiadam)
4. Oszczędności... dla użytku kamperowego pomijalne
Jedyne sensowne rozważania znalezione w necie:
Macie doświadczenia z lpg w dieslu?
PS. LPG mam w swoich samochodach benzynowych od 20 lat, więc nie mam w tym względzie uprzedzeń.Cyryl - 2020-03-02, 21:47 obecnie mamy trzy rozwiązania związane z zasilaniem LPG silników ZS (zapłon samoczynny):
- monofuel – polega na przerobieniu silników wysokoprężnych na niskoprężne
- dual fuel – olej napędowy podawany jest w ilości umożliwiającej inicjację samozapłonu w cylindrze (5-30%), a resztę energii podaje się w paliwie gazowym. Takie rozwiązanie oprócz montażu instalacji zasilania LPG wymaga systemu ograniczającego dawkę oleju napędowego
- diesel gaz – wzbogacenie zasysanego powietrza.
najczęściej stosowane jest to drugie rozwiązanie.
w systemie DUAL FUEL gaz LPG jest dodatkowo podawany do silnika pracującego na ON, pozwala na zmniejszenie zużycia ON od 20 do 30 procent, przy podaniu w jego miejsce LPG (około 20 – 30 procent), który jest znacznie tańszy od oleju napędowego.
rozwiązanie to nie wymaga ingerencji w dieslowski układ zasilania zarówno w część mechaniczną (wysokociśnieniową) jak i sterownik elektroniczny.
w systemie DUAL FUEL gaz LPG jest dodatkowo podawany do silnika pracującego na ON.
system ten nie podaje gazu na biegu jałowym, przy hamowaniu silnikiem oraz na wysokich obrotach.Rumburak - 2020-03-02, 22:22 Do starego 2.5D na zwykłej pompie raczej tylko trzecie rozwiązanie jest możliwe... czyli diesel gaz – wzbogacenie zasysanego powietrza.mus - 2020-03-03, 18:11 Kolega montował kilka lat temu takie instalacje w swoich ciągnikach siodłowych i mówił że mus się to nie opłaca, pomimo że handlował gazami propan butan. (mogę dopytać dlaczego)
Uważam że podstawową wadą instalacji LPG w kamperach będzie jej dodatkowa waga, sam zbiornik dużo waży, a trzeba jeszcze znaleźć miejsce dla niego.
Ciekawa ta tabelka ze spalaniem paliwa, mój sprinter z napędem 4x4 zużycie od 9 do 12. ( do 120km/h)
Żeby spalił 14 musiałbym jechać ze 140.Rumburak - 2020-03-03, 19:06
mus napisał/a:
Kolega montował kilka lat temu takie instalacje w swoich ciągnikach siodłowych i mówił że mu się to nie opłaca...
Gdyby się opłacało to instalacje LPG w dieslach byłby zapewne czymś normalnym, podobnie jak w benzyniakach... Lecz turystyka kamperowa (posiadanie kampera i kilka wyjazdów w roku) nie jest finansowo uzasadniona. Tutaj każdy liczy się z większymi czy mniejszymi utopionymi pieniędzmi. I w tym kontekście podniesienie mocy silnika i zanik chmury dymu na podjazdach może ma sens??amples - 2020-03-03, 19:36
Rumburak napisał/a:
I w tym kontekście podniesienie mocy silnika i zanik chmury dymu na podjazdach może ma sens??
Lpg nie jest panaceum na zajeżdżonego diesla .
Za cenę instalacji wyremontujesz klekota lub zamienisz na mocniejszy JanKowal - 2020-03-03, 19:46 "Profesor Chris" w dość przystępny sposób wyjaśnia parę spraw związanych z LPG w dieslu...
Cyryl - 2020-03-03, 21:05
mus napisał/a:
...Żeby spalił 14 musiałbym jechać ze 140.
nie uwzględniłeś jednej rzeczy: Ty w swoim samochodzie sam płacisz za paliwo, a to są dane z firm transportowych, gdzie dla kierowcy, który nie płaci za paliwo, zużycie jest rzeczą podrzędną.Rumburak - 2020-03-04, 14:31
amples napisał/a:
Rumburak napisał/a:
I w tym kontekście podniesienie mocy silnika i zanik chmury dymu na podjazdach może ma sens??
Lpg nie jest panaceum na zajeżdżonego diesla .
Za cenę instalacji wyremontujesz klekota lub zamienisz na mocniejszy
A kto mówi, że mam wyjeżdżonego diesla? Co prawda zaplanowałem wymianę końcówek wtrysków, bo pewnie nikt tam nie zaglądał od 30 lat..., lecz sam silnik działa prawidłowo.
Jeżeli chodzi o swap to nie jest tania sprawa jeżeli nie robi się to samemu, a zleca wymianę mechanikowi.
Może ktoś się orientuje ile by kosztowała legalna instalacja lpg do diesla - taka najprostsza? Te z komputerem dedykowane do współczesnych diesli do wydatek rzędu 4500zł.amples - 2020-03-04, 15:07
Rumburak napisał/a:
Te z komputerem dedykowane do współczesnych diesli do wydatek rzędu 4500zł.
To są najtańsze jakie widziałem , (homologowane-dopuszczone) ,
To co zrobił na filmiku to partyzantka , nie wbiją w dowód.4x4camper - 2020-03-04, 18:34 Amples.
Magik z filmiku zamontował elementy homologowane-więcej precyzji we wnioskach
A tak na poważnie, to idealnym rozwiązaniem analogowym jest zastosowanie gażnika gazowego typu Blos
poz
Toloamples - 2020-03-04, 22:07
4x4camper napisał/a:
Magik z filmiku zamontował elementy homologowane-więcej precyzji we wnioskach
Magik z filmu nie ma homologacji na całość instalacji do diesla ,
a ta w raz z legalizacją zbiornika jest honorowana przez WK
to co zrobił to partyzantka i nie przejdzie przez WK.
gdybyś kiedyś legalizował nową instalacje to byś wiedział ,
(więcej precyzji we wnioskach )darek 61 - 2020-03-07, 08:49
Rumburak napisał/a:
Co prawda zaplanowałem wymianę końcówek wtrysków, bo pewnie nikt tam nie zaglądał od 30 lat..., lecz sam silnik działa prawidłowo.
Jak działa nie ruszaj.Neno - 2020-04-08, 08:53 I jak tam Panowie, jakieś nowe wieści ?
Ktoś się zdecydował z naszego grona ?
Mi wychodzi, że instalacja zwraca się po około 40.000 km przy cenie 4.000 zł a pewnie można jeszcze coś z tego urwać - zakłady montujące instalacje LPG świecą teraz pustkami ;(Cyryl - 2020-04-08, 09:03 w przypadku kamperów jest to wątpliwy zysk, bo wszystkie cierpią na nadwagę, więc dokładanie czegoś co ma jakąś wagę jest ograniczeniem w wyposażeniu lub możliwości większego ładunku.
40 000km to dla przeciętnego kampera 4-5 lat, więc to dość długi, a kto wie czy w tym czasie nie zmienisz auta, więc oszczędności przejdą na kolejnego właściciela.
na 100km oszczędzasz około 4 zł.
a teraz wyobraź sobie, że dzisiaj montujesz LPG do Diesel-a, w za 5 lat na wycieczce do Chorwacji zaoszczędzisz 80zł, a do Hiszpanii - 240zł.
przy cenie kampera, wydatków poniesionych na podróż, ta oszczędność jest bardzo niewielka.casper - 2020-04-20, 14:49 Z tego co wiem, to takie testy już są chyba robione.ludzik - 2020-04-22, 08:55 Generalnie sprawdza się to całkiem dobrze, na youtube są przecież filmiki które na których można znaleźć przykłady integracji instalacji gazowych z silnikami diesla.
Nie są one wprawdzie tak popularne, jak to ma miejsce w przypadku silników benzynowych, bo jest jednak montaż sprawnie działającej instalacji LPG do diesla jest trochę bardziej kosztowny. A może jednak benzyniak? Na https://mamauto.pl/diesel-czy-benzyna-ktory-samochod-bedzie-wiecej-wart-przy-zlomowaniu/ znalazłem fajny tekst z tego zakresu.SlawekEwa - 2020-05-02, 08:17
Aniaborek90 napisał/a:
Po przeliczeniu kosztów montażu instalacji i ewentualnych oszczędności stwierdziliśmy że jest to po prostu nie opłacalne.
Nie z nami takie numery mischka - 2020-05-02, 10:19 Aniaborek90, wasza pomoc drogowa powiadasz robba - 2020-05-02, 12:24
SlawekEwa napisał/a:
Aniaborek90 napisał/a:
Po przeliczeniu kosztów montażu instalacji i ewentualnych oszczędności stwierdziliśmy że jest to po prostu nie opłacalne.
Nie z nami takie numery
tak szybko usuneliście linka że nie zdążyłem go dodać do ... zabronionych!