|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Lodówka na gaz
Rowaw - 2020-04-02, 13:50 Temat postu: Lodówka na gaz Proszę o informację, czy w systemie gazowym lodówki (Electrolux 230/12/gaz) między butlą a lodówka musi być reduktor ciśnienia gazu czy taki reduktor jest już w instalacji samej lodówki i nie trzeba dodatkowo montować?
Bim - 2020-04-02, 14:24
reduktor masz zainstalowany za raz za butlą
tolo61 - 2020-04-02, 14:36
Tak jak pyta Bim...
Reduktor powinien być zaraz za butlą by jak nazwa mówi redukować ciśnienie gazu w układzie
Powinien być też o takiej wartości jak urządzenia czyli kuchenka lodówka piekarnik etc / te które pracują na gaz / 30 lub 50 mbar
LukF - 2020-04-02, 17:40 Temat postu: Re: Lodówka na gaz
Rowaw napisał/a: | Proszę o informację, czy w systemie gazowym lodówki (Electrolux 230/12/gaz) między butlą a lodówka musi być reduktor ciśnienia gazu czy taki reduktor jest już w instalacji samej lodówki i nie trzeba dodatkowo montować? |
Czyli musisz mieć w kamperze lub zamontować w kamperze reduktor za butlą. Lodówka nic takiego nie ma.
Socale - 2020-04-02, 22:21 Temat postu: Re: Lodówka na gaz
Rowaw napisał/a: | ...
czy w systemie gazowym lodówki (Electrolux 230/12/gaz) między butlą a lodówka musi być reduktor ciśnienia gazu czy taki reduktor jest już w instalacji samej lodówki
... |
Źle kojarzysz, błądzisz wokół awarii/defektu. Napisz szeroko w czym problem a odpalimy zdalnie Twoją lodówkę i będzie działała na gaz.
Serio.
Rowaw - 2020-04-03, 17:39 Temat postu: Dzięuję. Bardzo dziękuję - z Waszych odpowiedzi wynika, że za butlą musi być reduktor. Taki jest teraz (oryginalny, zamontowany kiedyś przez producenta tego kampera), ale wychodzą za nim dwa przewody - jeden obwód idzie do Thrumy, drugi zasila kuchenkę gazową. To oznacza, że za reduktorem muszę wstawić trójnik z rozprowadzeniem do tych trzech miejsc odbioru. Zgadza się?
Bim - 2020-04-03, 18:46
Dokładnie tak i mam nadzieje ,że za przewodem masz rozprowadzenie gazu w przewwodach stalowych lub miedzianych ,a nie w gumie?
Budujesz kampera czy przerabiasz , to kamper orginał czy samoróbka?
Jak pytasz o takie rzeczywiste rzeczy to zleciłbym poprowadzenie tej instalacji komuś kto wie jak to zrobić
Rowaw - 2020-04-03, 23:54
Bim napisał/a: | Dokładnie tak i mam nadzieje ,że za przewodem masz rozprowadzenie gazu w przewwodach stalowych lub miedzianych ,a nie w gumie?
Budujesz kampera czy przerabiasz , to kamper orginał czy samoróbka?
Jak pytasz o takie rzeczywiste rzeczy to zleciłbym poprowadzenie tej instalacji komuś kto wie jak to zrobić |
Za reduktorem mam krótkie przewody elastyczne, dodatkowe zawory zabezpieczające a następnie rozprowadzenie w stali. To jest oryginalny kamper z oryginalną zabudową Reimo z 1998 roku, nic nie jest przerabiane. Tak - dla mnie czasem to, co oczywiste jest nowością, ale szyko się uczę (przynajmniej taką mam nadzieję). Dzięki i do zobaczenia gdzieś kiedyś...
KAMP - 2020-04-04, 16:07
Jestem z Wrocławia mogę pomóc
Rowaw - 2020-04-04, 19:18
KAMP napisał/a: | Jestem z Wrocławia mogę pomóc |
Będę pamiętał, jestem w okolicy.
|
|