|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nasze opinie i pytania, - Co z polami namiotowymi, kempingami i agroturystyką ?
baja02 - 2020-04-24, 15:01 Temat postu: Co z polami namiotowymi, kempingami i agroturystyką ? Gdzieś przed dwoma czy trzema dniami przeczytałem w WP, że można już podróżować kamperami i przyczepami No to dzisiaj zadzwoniłem do administratora zaprzyjaźnionego pola namiotowego, że chcę przyjechać na "długi weekend". Poinformował mnie, że pole jest nieczynne zgodnie z obowiązującymi zarządzeniami.
Czy ktoś wie jak jest faktycznie?
Tadeusz - 2020-04-24, 15:08 Temat postu: Re: Co z polami namiotowymi, kempingami i agroturystyką ?
baja02 napisał/a: | Gdzieś przed dwoma czy trzema dniami przeczytałem w WP, że można już podróżować kamperami i przyczepami No to dzisiaj zadzwoniłem do administratora zaprzyjaźnionego pola namiotowego, że chcę przyjechać na "długi weekend". Poinformował mnie, że pole jest nieczynne zgodnie z obowiązującymi zarządzeniami.
Czy ktoś wie jak jest faktycznie? |
Nieczynne są kempingi, agroturystyka i pola namiotowe nadzorowane.
Są jednak pola namiotowe uruchamiane później, w sezonie, lub nawet przed sezonem, ale wówczas,gdy już jest ciepło i turyści dają możliwośc zarobku.
Takie pola są teraz puste i pozbawione infrastruktury, ale są doskonałym miejscem na wytchnienie w ciszy i samotności. Na Mazurach takimi miejscami są bindugi.
Generalnie, koledzy którzy zdecydowali się na wyjazd szukają miejsc tzw. dzikich i bezludnych.
Jacku, zapewne w Waszych ukochanych Borach Tucholskich takie miejsca są.
Cyryl - 2020-04-24, 17:04
z tego co dowiedziałem się od właścicieli kempingów nad morzem, szacuje się że zgoda na uruchomienie od 4.05 razem z hotelami, ale to jest jeszcze bardzo mgliste.
Bim - 2020-04-24, 17:06
wszystko uzależnione będzie od strajku listonoszy
prymus - 2020-04-29, 10:50
Oficjalnie od 04.05.2020 kempingi i hotele będą już otwarte i można z nich korzystac legalnie
Rowerek - 2020-04-29, 16:20
O kempingach nic nie mówili tylko o miejscach hotelowych
rosomak - 2020-04-29, 17:04
chotelowych
....skasuj to slowo lub popraw
piszmy poprawnie ,,,,bo.....
stander - 2020-04-29, 19:33
rosomak napisał/a: | chotelowych
....skasuj to slowo lub popraw
piszmy poprawnie ,,,,bo..... |
ZbigStan - 2020-04-30, 09:00
Wracam z nad morza i odwiedziłem kilka pól namiotowych. Niektóre przyjmują, np. w Ińsko, ale większość przygotowuje się do otwarcia na majówkę, tak twierdzą ich właściciele. Wszędzie trwają prace porządkowe i przygotowania do otwarcia.
samotny wilk - 2020-04-30, 20:36
https://polskicaravaning.pl/dzial/242-podroze/artykuly/od-4-maja-legalny-pobyt-na-kempingu,54209?fbclid=IwAR25waT3Rzi_K2MSUFQIIm6oSCl-4KWObPnXYECHpmQYBaVIkpR9i11VFXQ
samotny wilk - 2020-05-01, 07:29
prymus napisał/a: | Oficjalnie od 04.05.2020 kempingi i hotele będą już otwarte i można z nich korzystac legalnie | .
Jak najbardziej, tak.
|
|