|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Ducato 94 rok 1998 pod³okietniki foteli
Rowaw - 2020-05-08, 14:07 Temat postu: Ducato 94 rok 1998 pod³okietniki foteli Otwieram nowy temat - chyba nie by³o o tym. W moim dukacie - 2.8D rok 1998, zab. Reimo, ma³y, podwy¿szany - fotele z przodu nie maj± pod³okietników. Tymczasem widzia³em - ostatnio wczoraj w jakiej¶ ofercie na FB - identyczn± kabinê kierowcy (zab. klasyczna alkowa) z identycznymi fotelami, które mia³y pod³okietniki. Ma³o tego - na olx-ie jest w tej chwili oferta sprzeda¿y u¿ywki, która na zdjêciu wygl±da identycznie jak ta, która wczoraj widzia³em.
Po sprawdzeniu stwierdzi³em, ¿e moje fotele nie maj± ¿adnych uchwytów czy otworów monta¿owych, do których mo¿na by by³o przymocowaæ pod³okietniki (a brakuje mi ich, ¿e ech!).
Czy kto¶ mo¿e wie, jak to by³o z fotelami i pod³okietnikami w tym roczniku? A je¶li siê nie da nic zrobiæ - jak mo¿na mo¿e inaczej rozwi±zaæ problem monta¿u pod³okietnika kierowcy? Macie jakie¶ patenty?
MILU¦ - 2020-05-08, 14:42
Je¶li masz fotele z dostawczaka ; a takie najcze¶ciej by³y montowane to nie ma mo¿liwo¶ci monta¿u dodatkowo pod³okietnika . Ja w poprzednim kampku dokupi³em na szrocie pod³okietniki a mocowanie dorobi³em . Mocowanie dokrêci³em do podstawy fotela .
Rowaw - 2020-05-08, 16:17
MILU¦ napisa³/a: | Je¶li masz fotele z dostawczaka ; a takie najcze¶ciej by³y montowane to nie ma mo¿liwo¶ci monta¿u dodatkowo pod³okietnika . Ja w poprzednim kampku dokupi³em na szrocie pod³okietniki a mocowanie dorobi³em . Mocowanie dokrêci³em do podstawy fotela . |
Dziêki, to wszystko wyja¶nia. Dostawczak. Poszukam w takim razie foteli z wersji kamper. Pozdrawiam.
Banan - 2020-05-08, 16:21
Mo¿esz dopasowaæ inne fotele, np z Sharana itp...
Poszukaj na 4um, by³o sporo przeróbek
Gewehr - 2020-05-08, 21:03
Po lifcie w 99 dawali pod³okietniki. Szukaj foteli do roku 2006 i nie bêdzie trzeba nic przerabiaæ. Albo same pod³okietniki i trzeba wspawaæ blaszki w oparcia Twoich foteli.
Rowaw - 2020-05-08, 21:32
Banan napisa³/a: | Mo¿esz dopasowaæ inne fotele, np z Sharana itp...
|
Ju¿ szukam.
Rowaw - 2020-05-08, 21:33
Gewehr napisa³/a: | Po lifcie w 99 dawali pod³okietniki. Szukaj foteli do roku 2006 i nie bêdzie trzeba nic przerabiaæ. Albo same pod³okietniki i trzeba wspawaæ blaszki w oparcia Twoich foteli. |
O, mo¿e uda siê znale¼æ. Dziêki.
dziwaczek - 2020-05-09, 09:34
U mnie sa pod³okietniki - mo¿na je kupiæ dodatkowo i domontowaæ.
Rowaw - 2020-05-09, 19:26
dziwaczek napisa³/a: | U mnie sa pod³okietniki - mo¿na je kupiæ dodatkowo i domontowaæ. |
Ale ja mam widocznie fotele z dostawczaka, które na pewno nie maj± odpowiednich mocowañ do monta¿u. Poszukam, jak mi radzili wy¿ej.
dziwaczek - 2020-05-10, 14:47
Rowaw napisa³/a: | dziwaczek napisa³/a: | U mnie sa pod³okietniki - mo¿na je kupiæ dodatkowo i domontowaæ. |
Ale ja mam widocznie fotele z dostawczaka, które na pewno nie maj± odpowiednich mocowañ do monta¿u. Poszukam, jak mi radzili wy¿ej. |
U mnie sa typowe fotele niezmieniane i chyba w dostawczakach sa takie same a pod³okietniki maj±
Rowaw - 2020-05-11, 10:44
dziwaczek napisa³/a: | Rowaw napisa³/a: | dziwaczek napisa³/a: | U mnie sa pod³okietniki - mo¿na je kupiæ dodatkowo i domontowaæ. |
Ale ja mam widocznie fotele z dostawczaka, które na pewno nie maj± odpowiednich mocowañ do monta¿u. Poszukam, jak mi radzili wy¿ej. |
U mnie sa typowe fotele niezmieniane i chyba w dostawczakach sa takie same a pod³okietniki maj± |
A rocznik ten sam, jak mój? 1998? Ducato 94? bo mo¿e to oznacza, ¿e poprzedni w³a¶ciciel wymieni³.
dziwaczek - 2020-05-11, 19:43
94 rocznik - nie wiem czy wymieni³ - takie by³y
Robert-4 - 2020-06-16, 22:23
Banan napisa³/a: | Mo¿esz dopasowaæ inne fotele, np z Sharana itp...
|
Cze¶æ,
czy fotele z sharana pasuj± bez przeróbek?
pozdrawiam
Robert
Banan - 2020-06-16, 22:46
Robert-4 napisa³/a: | czy fotele z sharana pasuj± bez przeróbek? |
Foteli przerabiaæ nie trzeba, ale mocowania raczej tak
TU masz temat o przeróbkach foteli.
Robert-4 - 2020-06-16, 23:20
Banan napisa³/a: | Robert-4 napisa³/a: | czy fotele z sharana pasuj± bez przeróbek? |
Foteli przerabiaæ nie trzeba, ale mocowania raczej tak
TU masz temat o przeróbkach foteli.
|
DZIÊKI
dopiero siê uczê mojego kampera. Pierwsza podró¿ za nami - tylko od niedzieli, bo w³a¶nie zacz±³ ciekn±æ bojler
Mo¿e nie umiem obs³ugiwaæ. Do tej pory stacjonowa³em w przyczepie na 0,5 wyspie bez ³azienki.
pozdrawiam
R
Banan - 2020-06-16, 23:55
Robert-4 napisa³/a: | bo w³a¶nie zacz±³ ciekn±æ bojler
Mo¿e nie umiem obs³ugiwaæ. |
Za³ó¿ nowy temat, by tu nie bru¼dziæ do³±cz fotki i co¶ siê wymy¶li
OldPiernik - 2020-06-19, 09:33
A jak wygl±da wymiana foteli w ¶wietle prawa? Rozumiem, ¿e jak nie zmienia siê punktów mocowania to nie powinno byæ problemu. A co kiedy zmienia siê szyny czyli sposób mocowania do karoserii? Mo¿na tak mocno ingerowaæ czy tylko w te same szyny mo¿na wsun±æ inny fotel?
|
|