Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Warszawiacy pomożecie

BaWa - 2020-05-12, 23:54
Temat postu: Warszawiacy pomożecie
Mam szkolenie w Hotelu "P" na ul Puławskiej ,gdzie by można w pobliżu przenocować kamperem bo będziemy przejazdem i chętnie bym gdzieś przycupneła w okolicy . Z góry dziękuję za pomoc
dziwaczek - 2020-05-13, 08:15

Który Hotel - Puławska jest długa :mrgreen: ?
Jeżeli to ten na Ursynowie "Puławska Residence" w okolicy Poleczki to może zapytaj w Hotelu mają przecież parking, albo na okolicznym osiedlu lub zaraz przy lotnisku - z boku przy wylotówce - tam nocują busy są podjazdy.

Pawcio - 2020-05-13, 08:19

BaWa, od nas jest 50 km, ale gdyby to nie był problem zapraszamy ;)
BaWa - 2020-05-13, 08:54

dziwaczek napisał/a:
Który Hotel - Puławska jest długa :mrgreen: ?
Jeżeli to ten na Ursynowie "Puławska Residence" w okolicy Poleczki to może zapytaj w Hotelu.

tak ten hotel -napisałam tylko pierwszą literę bo nie chciałam aby było uznane za jakąś reklamę. Na parkingu hotelowym raczej nie chcę choćby ze względu na to,że oni proponują nocleg u siebie.

dziwaczek napisał/a:
z boku przy wylotówce - tam nocują busy są podjazdy.

to dla blondynki :haha: :haha: zbyt ogólne

BaWa - 2020-05-13, 08:55

Pawcio napisał/a:

Dziękuję za zaproszenie, nie byłam jeszcze u Was więc pewnie kiedyś zawitam :diabelski_usmiech

Gewehr - 2020-05-13, 09:13

Praktycznie po drugiej stronie Puławskiej. Masz wyścigi konne. Możesz spróbować tam się kimnąć, a przy okazji zobaczyć praktycznie niezmieniony klimat z lat 30 :mrgreen: Spróbuj pogadać o noclegu z ochroną na bramie os strony al. Wyścigowej. Bramy która jest najbliższej Puławskiej. Jak już wiedziecie, to można bezkarnie zwiedzać całość :mrgreen:
BaWa - 2020-05-13, 10:12

dziękuje jest to jakaś wskazówka :szeroki_usmiech
Comsio - 2020-05-13, 13:49

Marcin trafnie podpowiedział :ok
StasioiJola - 2020-05-13, 14:01

Przecież do nas macie blisko , a miejsca u nas wystarczająco!!!! :ok :-P
BaWa - 2020-05-13, 14:53

StasioiJola napisał/a:
Przecież do nas macie blisko , a miejsca u nas wystarczająco!!!! :ok :-P

Jak bym do Was zajechała to raczej bym już nie dotarła do Warszawy hihihiih chyba, że w drodze powrotnej :haha: :haha:

dziwaczek - 2020-05-13, 16:50

U nas też jest miejsce na nocleg (miedzy S8 a A2) 45 km od WWA) na Grodzisk Maz..

Tu masz te miejsca przy lotnisku (nawet busy widac na google streat) Wirażowa 29 https://goo.gl/maps/Nj32xXQe5C9W6u438

kimtop - 2020-05-13, 19:48

BaWa napisał/a:
że w drodze powrotnej

W drodze powrotnej to do nas :spoko

SlawekEwa - 2020-05-13, 21:24

kimtop napisał/a:
W drodze powrotnej

No to Basia z Jarkiem tydzień będą wracać :chytry

Bajaga - 2020-05-14, 00:18

BaWa napisał/a:
Pawcio napisał/a:

Dziękuję za zaproszenie, nie byłam jeszcze u Was więc pewnie kiedyś zawitam :diabelski_usmiech

Okolice Puławskiej są bardzo mało interesujące (to jedna z najbrzydszych ulic m.st. Wawy) Proponuję załatwić sprawy i spadać stamtąd w jakiekolwiek milsze miejsce.

joko - 2020-05-14, 08:50

Najbezpieczniejsza miejscówka w Wawie i miejsce o wiele milsze jak Puławska jest na końcu Nowogrodzkiej , przy samym wylocie na Koszykową i Raszyńską. Jest tam sporo miejsca parkingowego i bardzo często widuje się tam kampery z dużymi antenami satelitarnymi na dachu , oraz kamperki na blaszaku, chyba z jakiegoś klubu karawaningowego , bo wszystkie jednakowe , srebrne z niebieskim paskiem po boku.
Miejsce super bezpieczne bo zazwyczaj jest tam dużo patroli policji.
W okolicy jest chyba jakiś dom publiczny , albo dom schadzek, bo nocami często kursują tam drogie limuzyny , jedna za drugą, ale generalnie jest cisza i spokój :spoko

Tam jest chyba nawet jakiś stellplatz, ale nie wiem czy jest woda i prąd.
O widać to nawet na Street View, że stoi tam kilka kamperków , niektóre mają anteny pootwierane, więc raczej stoją na dłużej .

Banan - 2020-05-14, 09:09

joko napisał/a:
Najbezpieczniejsza miejscówka w Wawie

:haha: :haha: :haha:
No rypłem ze śmiechu, browarek za twórczość :pifko

Comsio - 2020-05-14, 09:16

Piękna i bezpieczna, z pieknym widokiem naS2(tylko teraz,puzniej będą śmigać auta) miejscówka.
moskit - 2020-05-14, 13:56

joko napisał/a:
Najbezpieczniejsza miejscówka w Wawie i miejsce o wiele milsze jak Puławska jest na końcu Nowogrodzkiej , przy samym wylocie na Koszykową i Raszyńską. Jest tam sporo miejsca parkingowego i bardzo często widuje się tam kampery z dużymi antenami satelitarnymi na dachu , oraz kamperki na blaszaku, chyba z jakiegoś klubu karawaningowego , bo wszystkie jednakowe , srebrne z niebieskim paskiem po boku.
Miejsce super bezpieczne bo zazwyczaj jest tam dużo patroli policji.
W okolicy jest chyba jakiś dom publiczny , albo dom schadzek, bo nocami często kursują tam drogie limuzyny , jedna za drugą, ale generalnie jest cisza i spokój :spoko

Tam jest chyba nawet jakiś stellplatz, ale nie wiem czy jest woda i prąd.
O widać to nawet na Street View, że stoi tam kilka kamperków , niektóre mają anteny pootwierane, więc raczej stoją na dłużej .

Najważniejsze że jest gdzie i na kogo KOTA OPRÓŻNIĆ

Argo - 2020-05-14, 13:57

Geodetów 28B, 05-500 Mysiadło. Duży darmowy parking 15 minut autobusem do Hotelu.
BaWa - 2020-05-15, 10:24

moskit napisał/a:

Raczej na tym mi nie zależy :haha:

BaWa - 2020-05-15, 10:29

Argo napisał/a:
Geodetów 28B, 05-500 Mysiadło. Duży darmowy parking 15 minut autobusem do Hotelu.

dziękuję :młot :pifko :pifko

moskit - 2020-05-15, 11:12

BaWa napisał/a:
moskit napisał/a:

Raczej na tym mi nie zależy :haha:

Tutaj odniosłem się do stellplatz Nowogrodzka

janko - 2020-05-17, 17:23

Widziałem dzisiaj w TV, tych kamperowców na pl. Zamkowym, jak prowadzili dyskusję przy pomocy rąk z zebranymi tam ludźmi. :spoko