|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Roztocze Zachodnie
jb - 2020-05-13, 14:53 Temat postu: Roztocze Zachodnie Relacja z ostatniego weekendu:
https://www.znamiotemikam...ocze-zachodnie/
Miejsca wyjątkowe ale zupełny brak turystów. Inna spawa, że brak też infrastruktury, ot kilka szlaków wyznaczonych w terenie. Samorządy lokalne do roboty!
yamah - 2020-05-13, 15:38
Przymierzamy się w ten weekend wasze szlaki skopiować ..powiedzcie czy do tego miejsca dojadę bez problemu ? czy jest możliwe nocowanie ?
50°23'38.7"N 23°11'48.5"E
jb - 2020-05-13, 17:09
Tak. W tym miejscu jest niemały plac, troszkę może nierówny ale znajdzie się miejsce bez problemu. Dojazd jakieś 100 m polnej piaszczystej drogi. Jest tam budka - barek z piwem lanym nawet ale to odludzie i miejsce raczej ciche. Może tam dotrzeć kilka samochodów do parkowania bo parking przy moście jest płatny. Nie wiem czy bar będzie czynny. Kiedyś rozmawiałem z właścicielem o możliwości nocowania kamperem - nie widział przeszkód.
Może coś się zmieniło? w tym miejscu byłem w poprzednim roku.
Miłej wycieczki życzę. Myślę, że podzielisz się wrażeniami.
SlawekEwa - 2020-05-13, 17:30
yamah napisał/a: | 50°23'38.7"N 23°11'48.5"E |
o tym miejscu i okolicy trochę więcej tu https://www.camperteam.pl...pic.php?t=19087
yamah - 2020-05-13, 20:19
jb napisał/a: | ale to odludzie i miejsce raczej ciche.
Miłej wycieczki życzę. Myślę, że podzielisz się wrażeniami. |
Na co dzień mam chaos więc pasuje takie miejsce
Dzięki wielkie za podpowiedź ..jak wy to szybko tak znajdujecie
SlawekEwa - 2020-05-13, 21:10
yamah napisał/a: | .jak wy to szybko tak znajdujecie |
Jeszcze pamięć jako taka
Komplecik - 2020-05-14, 08:35
Byliśmy w Lasach Janowskich i okolicach kilka dni do 10 maja , było bardzo spokojnie , mozna było zauważyć niedzielne ożywienie na trasach rowerowych w Lasach Janowskich
jb - 2020-05-14, 12:32
Dzięki za piwo. Widziałem kampera przy janowskim zalewie obok Hotelu DUO bodajże 3 maja. Nikogo nie było w pobliżu. Rejestracji nie pamiętam.
Komplecik - 2020-05-14, 18:44
My staliśmy w Szklarni i Momotach przy kościele, był kranik z wodą przy fontannie można uzupełnić wodę , na Roztoczu miejscówka w Zwierzyńcu na parkingu przy Browarze i Kościółku na wodzie, serwis zrobiliśmy w Górecku Starym w schronisku po starej szkole 30zł z prądem, wieczorkiem ognisko można było rozpalić.
Teren mało oblegany przez turystów jak narazie , objechaliśmy rowerkami większość atrakcji polecanych w przewodnikach, pusto tak jak lubimy.
jb - 2020-05-14, 20:32
A tam na drodze do schroniska w Górecku Starym nie ma ograniczenia do 2,5 tony?
A ogródek piwny przy browarze w Zwierzyńcu pewnie nieczynny?
Browar mocno hałasował w nocy? A może teraz mniejsza produkcja?
W stawie Echo jest woda?
Pewnie będę musiał sam podjechać. Za dwa tygodnie bo teraz kolej na Polesie.
Komplecik - 2020-05-14, 20:53
jb napisał/a: | A tam na drodze do schroniska w Górecku Starym nie ma ograniczenia do 2,5 tony?
A ogródek piwny przy browarze w Zwierzyńcu pewnie nieczynny?
Browar mocno hałasował w nocy? A może teraz mniejsza produkcja?
W stawie Echo jest woda?
Pewnie będę musiał sam podjechać. Za dwa tygodnie bo teraz kolej na Polesie. |
Górecko raczej nie ma ograniczeń do 2.5tony busy jezdziły tą drogą,
1 jechał z obwoźną wędliną i mięsem 😁 i my
Zwierzyniec przez pogode i corone wymarły staliśmy wtorek i środę na parkingu 10m od jeziorka kilku wędkarzy cisza spokój , browar zamkniety piwa na wynos nie dawali restauracja w starym młynie wydawala posiłki na wynos tak było napisane , szumy na Tanwi w piątek kilku turystów na parkingu , pomniejsze atrakcje sami zwiedzaliśmy.
SlawekEwa - 2020-05-14, 20:56
jb napisał/a: | W stawie Echo jest woda? |
Raczej od roku z wodą krucho.
Komplecik - 2020-05-14, 21:00
SlawekEwa napisał/a: | jb napisał/a: | W stawie Echo jest woda? |
Raczej od roku z wodą krucho. |
zarośnięte trawami przy plaży trochę więcej wody
yamah - 2020-05-14, 22:12
Komplecik napisał/a: | miejscówka w Zwierzyńcu na parkingu przy Browarze i Kościółku na wodzie,
Teren mało oblegany przez turystów jak narazie , objechaliśmy rowerkami większość atrakcji polecanych w przewodnikach, pusto tak jak lubimy.
|
Jutro ruszamy tam..a że pusto to i bd. nie tęsknie za odpustowymi kramami jak na Krupówkach ..chociaż tyle dobrego z tej pandemii
Ryszard.S - 2020-05-16, 10:51
To może się spotkamy.
Też wybieramy się w te rejony, ale dopiero po południu.
Bajaga - 2020-05-16, 17:06 Temat postu: Re: Roztocze Zachodnie
jb napisał/a: | Relacja z ostatniego weekendu:
Miejsca wyjątkowe ale zupełny brak turystów. Inna spawa, że brak też infrastruktury, ot kilka szlaków wyznaczonych w terenie. Samorządy lokalne do roboty! |
Roztocze to tak duża kraina, że jest też Zachodnie? A więc i wschodnie, południowe i północne? :-)
yamah - 2020-05-16, 18:22
Ryszard.S napisał/a: | To może się spotkamy.
Też wybieramy się w te rejony, ale dopiero po południu. |
Do jutra do 10ej stoimy tutaj : zapraszamy na.. zielone biłgorajskie
https://maps.app.goo.gl/iCN79Woxb8B9UYZi7
jb - 2020-05-16, 20:46 Temat postu: Re: Roztocze Zachodnie
Bajaga napisał/a: | jb napisał/a: | Relacja z ostatniego weekendu:
Miejsca wyjątkowe ale zupełny brak turystów. Inna spawa, że brak też infrastruktury, ot kilka szlaków wyznaczonych w terenie. Samorządy lokalne do roboty! |
Roztocze to tak duża kraina, że jest też Zachodnie? A więc i wschodnie, południowe i północne? :-) |
tak właśnie jest: Zachodnie, Środkowe i Południowe albo Wschodnie - większość na Ukrainie. Roztocze od Kraśnika do Lwowa.
ZbigStan - 2020-05-16, 21:35
yamah, podzielcie się miejscówkami, też się przymierzam do Roztocza. Pozdrawiam.
zbyszekwoj - 2020-05-17, 09:54
A jak sie wam kamper zepsuje to mam namiar na dobrego mechanika w Bilgoraju.
yamah - 2020-05-18, 22:54
Powiem wam tak.. urzekło mnie kilka miejsc które odwiedziliśmy.Kilka razy przejeżdżałem przez te tereny tzn.obowiązkowo Zamość (rynek) i tranzytem inne ale teraz chciałem zjechać gdzieś na bok i sprawdzić część miejsc które rekomendował jb..dumałem gdzie tu stanąć co by połowica była zadowolona i nie molestowała póżniej karą za nieudany weekend. O ile Zwierzyniec (kościół na wodzie,park,wieża) przeszły bez echa oraz Krasnobród..to już teren Kaplicy Rocha z lasem (dziewiczym) zrobił wrażenie a Szumy na Tanwi z parkingiem przy sklepie Gargamela to strzał w 10. Spokój, cisza tzn. zostaliśmy na noc..właściciel sklepu i placu wziął na ..zamyka po odjeździe ostatnich spacerowiczów a otwiera następnego dnia o 10. Zostaliśmy sami z drugim kamperem na rzeszowskich blachach
Zresztą, co będę gryzmolił swoje wypociny..jedźcie tam i sami zobaczcie (jeszcze) dziewicze tereny ..naprawdę warto..i to obcowanie z czysta naturą
ZWIERZYNIEC
Kaplica Św.Rocha

yamah - 2020-05-18, 23:04
SZUMY NA TANWI..Miejscówka Gargamela
Zagroda Guciów
Tanew Gargamel miejscówka
Obowiązkowo Biłgoraj..Sławka
SlawekEwa - 2020-05-19, 06:20
Było info, że byliście widziani w niedzielę na parkingu w Zwierzyńcu koło kościółka
yamah - 2020-05-19, 07:09
SlawekEwa napisał/a: | Było info, że byliście widziani w niedzielę na parkingu w Zwierzyńcu koło kociółka |
..siatke masz ?
SlawekEwa - 2020-05-19, 07:31
yamah napisał/a: | .siatke masz ? |
na zakupy czy na ryby?
maxiek - 2020-05-21, 23:26
Rzeszowskie blachy pozdrawiają
ZbigStan - 2020-05-22, 09:01
yamah, Piękne miejsca. Podaj namiary na te miejscówki, szczególnie na "Gargamela". Pozdrawiam.
SlawekEwa - 2020-05-22, 10:02
ZbigStan napisał/a: | szczególnie na "Gargamela". |
50°23'38.7"N 23°11'48.5"E
ZbigStan - 2020-05-22, 21:47
SlawekEwa, Dziękuję, mam zamiar wkrótce wykorzystać. Pozdrawiam.
yamah - 2020-05-23, 06:49
ZbigStan napisał/a: | yamah, Piękne miejsca. Podaj namiary na te miejscówki, |
Możesz także stanąć na noc pod kaplicą Rocha..zrobić serwis kampera (woda,kot) gospodarze mili,mają sklepik : 50.533832, 23.191400
ZbigStan - 2020-05-23, 07:35
yamah, dziękuję, za namiary. Przyroda prezentuje się tam pięknie. Pozdrawiam.
coolzizi - 2020-05-23, 08:18
Witam. Jak będziesz stał u Gargamela i lubisz rowerowe wojaże to proponuję trasę: Rebizanty, Ruda Różaniecka z karczmą Dębowy Dwór świetne ryby, później szlakiem przy lesie Nowy Lubliniec, koniecznie cerkiew, przez Zamch do wsi Borowiec. Tam dzika Tanew. Dalej przrz leśniczówkę do Suśca. A z Suśca na Rebizanty. Wyprawa na wiele godzin ale gwarancja zadowolenia i wrażeń. Roztocze to bajka dla rowerowych włóczęg. W tym roku wpadnę na kilka dni. Warto.
ZbigStan - 2020-05-24, 10:40
coolzizi, Dziękuję. Program na Roztocze coraz bogatszy. Pozdrawiam.
jb - 2020-05-24, 12:09
Jako "gospodarz" wątku oznajmiam, że dyskusja troszkę rozminęła się z tematem Roztocza Zachodniego, wszyscy piszecie o Roztoczu Środkowym co tylko potwierdza, że Roztocze Zachodnie jest praktycznie nieznane.
Ale nic nie szkodzi. Na Środkowym Roztoczu w okolicach Krasnobrodu i Zwierzyńca byłem w ten piątek i sobotę. Niebywałe, widziałem sześć kamperów, gdzie jak już wcześniej opisywałem spotykałem w czasie weekendu może jeden kamper na trzy wyjazdy.
Pewnie to efekt braku wyjazdów za granicę ale pewnie i rosnącej popularności tej krainy, do czego - nie będę skromny - w jakiejś mikroskopijnej części mam nadzieję się przysłużyłem.
|
|