|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Roztocze kamperem 2020.
jb - 2020-05-25, 15:33 Temat postu: Roztocze kamperem 2020. Pierwsza tegoroczna wycieczka na Roztocze Środkowe:
https://www.znamiotemikam...d-nowe-sciezki/
Przy okazji pozdrawiamy załogę spotkanego w Krasnobrodzie kampera na rzeszowskich blachach.
maxiek - 2020-05-25, 23:14
Pozdrawiamy również i do następnego
A my mamy fotkę z tej perespektywy
slajd - 2020-05-26, 16:38
Ciekawa i szczegółowa relacja, Dzięki
yamah - 2020-05-26, 17:29
maxiek napisał/a: |
A my mamy fotkę z tej perespektywy |
maxiek.. a nasze spotkanie z tej perspektywy ..rozpoznajesz ?
jb - 2020-05-26, 17:52
Dziękuję wszystkim za piwa.
A jak tam u Gargamela w dzień? Są tłumy? Bo że tłumy są nad rzeką to pewne.
yamah - 2020-05-26, 20:45
jb napisał/a: | Dziękuję wszystkim za piwa.
A jak tam u Gargamela w dzień? Są tłumy? Bo że tłumy są nad rzeką to pewne. |
Było około 10 aut..taka rotacja..przy wyjeździe mijaliśmy się z kamperem na mazowieckich numerach
maxiek - 2020-05-26, 22:02
good job
Dzięki za fotki
OldPiernik - 2020-05-28, 16:51
A o co chodzi z tym "Gargamelem"? Tyle razy czytałem a nie wiem co to takiego - jakieś pole namiotowe czy coś większego? Może mnie ktoś uświadomić?
Funio - 2020-05-28, 18:50
OldPiernik napisał/a: | A o co chodzi z tym "Gargamelem"? Tyle razy czytałem a nie wiem co to takiego - jakieś pole namiotowe czy coś większego? Może mnie ktoś uświadomić? |
Parking z drewnianym sklepikiem, taki późny Gierek, nad Szumami na Tanwi...
Piękne miejsce.
Po deszczu może być problem z wyjazdem.
Funio - 2020-05-28, 19:01 Temat postu: Re: Roztocze kamperem 2020.
A my planujemy tak w połowie czerwca.
Na pewno Tomaszów, Bełżec, Susiec, Szumy...
jb - 2020-05-28, 20:19 Temat postu: Re: Roztocze kamperem 2020.
Funio napisał/a: |
A my planujemy tak w połowie czerwca.
Na pewno Tomaszów, Bełżec, Susiec, Szumy... |
Fajnie, tylko zejdź czasami z utartych szlaków...
Za piwko dziękuję.
Funio - 2020-05-28, 20:24
Zawsze schodzę... niestety szlaki już nie takie same.
Na Roztocze jeżdżę od 50 lat.
Ostatnio głównie na grób babci i dziadka.
A piwko może uda się też i w realu.
OldPiernik - 2020-05-28, 22:51
Dzięki za Gargamela.
Ja zastanawiam się gdzie pojechać przedpola Bieszczad czy Roztocze? Sam nie wiem
Funio - 2020-05-29, 06:41
OldPiernik napisał/a: | Dzięki za Gargamela.
Ja zastanawiam się gdzie pojechać przedpola Bieszczad czy Roztocze? Sam nie wiem |
Jedź tu i tam... Blisko masz.
jb - 2021-03-23, 14:07
Zakończenie sezonu 2020 na Roztoczu oczywiście:
https://www.znamiotemikam...m-huta-lubycka/
W 2020 roku było 8 relacji z Roztocza a łącznie z tymi z lat ubiegłych to już 23!
Troszkę się nazbierało. Wszystkie są tutaj:
https://www.znamiotemikam...egory/roztocze/
Brat - 2022-08-05, 10:32
Wątek niby stary i nie mój ale może komuś informacja tak się przyda...
Zalew Krasnobród - tłumy ludzi.
Ale przyjazny właściciel lokalu "U Lucyny" (Partyzantów 38) zezwolił na całodobowe parkowanie kamperem - 20 zł. Ostatnia posesja przed zalewem, w jego części rekreacyjno-gastronomiczno-tłumnej
Oczywiście - żadnej infrastruktury, konieczna pełna samowystarczalność.
jb - 2022-08-05, 13:32
Dzięki Brat za odświeżenie wątku. Kiedy byłeś w Krasnobrodzie? Ja byłem tam 29-31 lipca, stałem po drugiej stronie zalewu na parkingu dla wędkarzy przy stadionie.
https://www.google.pl/map...=!3m1!1e3?hl=pl
Całkiem przyzwoite i dużo spokojniejsze miejsce.
Brat - 2022-08-07, 21:02
jb napisał/a: | Kiedy byłeś w Krasnobrodzie? | 4-5 sierpnia.
Brat - 2022-08-07, 21:24
Ostrzegam przed lekceważącym stosunkiem właścicieli "Zagrody Guciów" do kamperowców. Cena za parking, golusieńki, 50-100 zł. W wyjaśnieniu napisali mi, że oferują prysznic i możliwość naładowania telefonu... w obiekcie po drugiej stronie ulicy Dzięki!
W kontekście tego - przykład pozytywny:
Susiec, Szumy, "U Gargamela"
25 zł opłata; udało się też wyprowadzić kota. A piwo zwierzynieckie - klękajcie narody!
W pakiecie - uśmiech Pani Agnieszki - właścicielki Gargamela - wartość bezcenna!
yamah - 2022-08-15, 10:04
Brat napisał/a: | Ostrzegam przed lekceważącym stosunkiem właścicieli "Zagrody Guciów" do kamperowców. Cena za parking, golusieńki, 50-100 zł. W wyjaśnieniu napisali mi, że oferują prysznic i możliwość naładowania telefonu... w obiekcie po drugiej stronie ulicy Dzięki!
W kontekście tego - przykład pozytywny:
25 zł opłata; udało się też wyprowadzić kota. A piwo zwierzynieckie - klękajcie narody!
|
"U Gargamela" dokładnie tak + nocowanie a w Zagrodzie jak usłyszeliśmy ceny biletów i towarów przy wejściu to było : , i
zbyszekwoj - 2022-08-16, 08:40
U mnie na Roztoczu kamper stoi za friko już od kilku lat.
Brat - 2022-08-16, 10:20
zbyszekwoj napisał/a: | U mnie na Roztoczu kamper stoi za friko już od kilku lat. | Kiedy miałem chałupę w Pasiekach, też stał tam za friko...
Żartowałem
smok_wawelski - 2022-09-15, 00:15
To moze ja też jeszcze ciut odświeżę niecały miesiąc po Bracie - niezmiennie fajnie i pozytywnie
Brat napisał/a: | .....W kontekście tego - przykład pozytywny:
W pakiecie - uśmiech Pani Agnieszki - właścicielki Gargamela - wartość bezcenna! | Dobrze prawisz Bracie - Gargamelowi należy się pochwała i reklama jak chłopu ziemia i koniowi owies - tradycyjne zwierzynieckie smakowało mi u Gargamela lepiej niż w Zwierzynieckim Browarze, żonie raczej pszeniczne które ciut jej podpijałem - tez dobre
Dobrze prawisz ale oprócz ceny - my 5zł normalnie jak za dzienny parking a zapewniam ze chociaż my krakowskie centusie to nie targowaliśmy sie, za takie miejsce nie wolno się targować, byłoby to dużym nietaktem a może załapaliśmy się na posezonową ulgę albo zniżka jako że rozpoczęliśmy rok szkolny 2022 u Gargamela a może za zapiekankankowe obżarstwo nie wiem ale wiem że gmina Susiec niech sie wypcha parkingiem przy moście za 2 dychy - Gargamel jest the best - to miejsce ma klimat i super gospodarzy
W pierwszy dzień dotarliśmy ok 18-tej i odbiliśmy się od zamkniętej bramy, wróciliśmy na drugi dzień spacerek do mostu i z powrotem trochę po lesie i powrót druga strona Tanwi. Nocka z obłędnym gwiaździstym niebem + szum Tanwi gratis - trochę ciągło od rzeki wiec odsunęliśmy sie trochę a podnośnik pod resor załatwił sprawę krzywego spania. Właściwie Imć Gargamel to powinien nas skasować za parking strzeżony na wyłączność
Rankiem zjawiła się para młoda na sesje foto nad Szumami, jak ta dziewczyna przydreptała z góry od zamkniętej bramy na Szumy w fest wysokich szpilkach nie łamiąc nóg to ja nie wiem
Sympatyczny czarownik zwierzynieckiego piwa i zapiekanek powiedział nam ze wrzesień to przyjeżdża ok 10 i ok.18 zamyka bar i bramę puszczając dymek UAZem - zatem zostając na noc przed 10tą rano nie ma możliwości wyjazdu. Pospaliśmy troszkę dłużej, zjedli śniadanko, kawusia od pani Agnieszki i wio dalej
Jacek1977 - 2024-11-30, 13:09 Temat postu: Na włościach Ordynackich i nie tylko. Na Roztoczę mnie jakoś ciągnie .Z tamtych rejonów pochodzi moja mama. Jeżdżę tam z rodziną jak i samotnie .Gdy mam wolny czas a lubię historie ,wybieram się na szukanie historii naszego kraju. Walk powstańczych ,pól różnych bitew ,pomników ,pramieszkańców tamtych terenów jak Gotów ,Grodów Czerwieńskich ,walk z UPA itd itd. Z rodziną wypoczynek ,kajaki na Wieprzu i Tanwi zalewy których jest tam wiele rowery. Na dziko stoję w Zwierzyńcu na ul. Wachniewskiej. cisza spokój( jest tam sanitariat) ,w Krasnobrodzie koło Klasztoru .
SlawekEwa - 2024-11-30, 16:15
Jacek1977 napisał/a: | Na dziko stoję w Zwierzyńcu na ul. Wachniewskiej. cisza spokój( jest tam sanitariat) |
Kampera pewnie masz poniżej lub równe 2,5 tony dmc
jb - 2024-12-01, 06:37
Faktycznie jest tam ograniczenie do 2,5 tony przy wjeździe na ul. Browarną i ul. Wachniewskiej z drugiej strony, jednak zakaz ten jest jakby słabo respektowany zwłaszcza przez kampery. Wielokrotnie widziałem je stojące tam gdzie kolega, często też stoją na parkingu przy kościele na wodzie a tam też formalnie obowiązuje ten zakaz. Nie słyszałem o jakichś represjach ze strony władz.
Sam kiedyś by skrócić drogę wcześnie rano na Browarnej wjechałem za zakaz i oczywiście wpakowałem się na radiowóz, który stał przy wejściu do parku. Nie zareagowali chociaż kamper nie wyglądał na mniej niż 2,5 tony.
SlawekEwa - 2024-12-01, 09:55
jb napisał/a: | jednak zakaz ten jest jakby słabo respektowany zwłaszcza przez kampery. |
do czasu jak zaczną kampery komuś przeszkadzać zwłaszcza , że są tam niedaleko dwa kempingi
|
|