| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - ręczna robota - Bagażnik na rowery
Piotr Iwaszko - 2020-05-29, 22:59 Temat postu: Bagażnik na rowery Witam wszystkich,
Czy ktoś przerabiał bagażnik na rowery z dwóch na cztery ?
Nie mam haka, bagażnik jest na tylnej ścianie. Jak dołożyć dwie szyny na dwa dodatkowe rowery ? Proszę ewentualnie o zdjęcia z dobrymi rozwiązaniami
Kamper Hymer Ducato 1990 rok, wiec tylna ściana ( wiek ) i Ranty dachu musząwytrzymać obciążenie
Pozdrawiam
Zaradek - 2020-05-30, 07:59
W poprzednnim kamperze dorabialem jedno stanowisko. Niestety nie mam zdjec. Ale sprawa jest dosc prosta. Sciagasz oslony plastikowe z rur podtrzymujacych łoża na rowery. Wkladasz w srodek rure o mniejszej srednicy. Przewiercasz obie rury i skrecasz śrubami. Masz juz przedlużoną podstawe pod łoża. Dokupujesz dwa łoża i przymocowujesz poprzez nawiercenie i skręcenie śrubami. Swoje łoże wziąłem z bagażnika rowerowego dachowego z osobówki. I w sumie po robocie. Jedynie trzeba dobrac odpowiedni wymiar rury i jej wytrzymałość.
Powidzenia
papamila - 2020-05-30, 08:11
tu uwaga:
jak dokładasz dwie szyny
to jedna mocujesz pomiedzy instniejacymi
a druga na dorobiona dostawke
Piotr Iwaszko - 2020-05-30, 08:33
Dzięki bardzo i pozdrawiam
rigg - 2020-05-30, 09:56
Temat już był, nawet z moimi zdjęciami.
Ja w swoim na trzy rowery dołożyłem ceownik amelinowy na istniejące rury,
skręciłem i teraz wożę cztery rowery, poszukaj na forum.
Socale - 2020-06-02, 20:12 Temat postu: Re: Bagażnik na rowery
| Piotr Iwaszko napisał/a: | ...
Kamper Hymer Ducato 1990 rok, wiec tylna ściana
... |
...wytrzyma dużo więcej niż współczesne.
Masz już zrobione czy temat otwarty? Jakby co to poszperam w klamotach bo miałem i rury na metry i szyny oryginalne ale nie wiem do jakich bagażników. Jak chcesz to zapodaj zdjęcie swojego to poszperam by coś dopasować.
LukF - 2020-06-02, 21:02
Bronek2,
Ty to złoty człowiek jesteś
Socale - 2020-06-02, 21:58
Łoj....
Gdzież tam złoty, zwykła błękitna krew
No bo... Kolega szuka pomocy a u mnie kurz na gratach leży, amelinium na złom nie oddam bo mi wagi kurzu nie policzą- więc nie oddam, ale z dopłatą grosika za kilo kurzu, owszem
Andrzej 73 - 2020-06-02, 22:53
Do bagażnika Omnibike (taki miałem ) na dwa rowery dokupowałem szyny z Fiamy również dwie sztuki.
Po wysunięciu podstawy przewierciłem nowe otwory na śruby i domontowałem dwie szyny.
Jeździło kilka lat. Nie wiem jak mocne są obecne bagażniki , być może nowsze modele trzeba wzmacniać.
|
|