Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomocy! mam konkretny problem techniczny - naprawa skrzyni biegów FORD TRANZIT

chemik - 2020-06-04, 11:49
Temat postu: naprawa skrzyni biegów FORD TRANZIT
szukam PILNIE zakładu naprawiającego/regenerujacego skrzynie biegów w Fordzie Tranzit silnik 2,5D MK3
mmbu - 2020-06-04, 17:53

Kup drugą. Jest tego pełno.
OldPiernik - 2020-06-06, 22:40

A w czym tkwi problem?
chemik - 2020-06-07, 15:02

mechanik stwierdził. iż przy wciśniętym sprzęgle słychać jakieś niepokojące odgłosy. i powiedział,że trzeba reperować we wtorek jestem umówiony z innym fachowcem, to może się dowiem czegoś dokładniej,
mgF3 - 2020-06-07, 19:40

Przecież jak sprzęgło wciśniesz to skrzynia biegów przestaje się obracać nawet na luzie! Problem jest z łożyskiem dociskowym lub dociskiem generalnie sprzęgłem. Pozdrawiam
Gewehr - 2020-06-07, 22:18

chemik napisał/a:
mechanik stwierdził. iż przy wciśniętym sprzęgle słychać jakieś niepokojące odgłosy. i powiedział,że trzeba reperować we wtorek jestem umówiony z innym fachowcem, to może się dowiem czegoś dokładniej,

W tej sytuacji może być słychać łozysko oporowe, lub łożysko w wale korbowym. Napewno nie skrzynię, która nie pracuje w tym momencie :spoko

OldPiernik - 2020-06-08, 07:23

Chemiku - nie daj się robić w trąbę. Podjedź do innego mechanika jak radzą koledzy, niech sprawdzi co i jak. Ja mam bardzo dobrego mechanika ale to trochu daleko od Ciebie więc raczej się nie opłaca tutaj jechać.