| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Problemy ze spalinami
Legionista - 2020-06-08, 16:58 Temat postu: Problemy ze spalinami Witam wszystkich,
mam bardzo duży problem ze spalinami od lodówki. zakupiłem nawet oryginalny komin za worek złoty i nadal to nie zdaje egzaminu.
gdy lodówka jest włączona na gaz czuć spaliny w samochodzi ( czujnik też reaguje )
pytanie za 100 pkt
czy rozwiązaniem tej sytuacji jest od izolowanie " tyłu " lodówki od części mieszkalnej ?
Banan - 2020-06-08, 18:12
| Legionista napisał/a: | | czy rozwiązaniem tej sytuacji jest od izolowanie " tyłu " lodówki od części mieszkalnej ? |
Rozwiązaniem w tej sytuacji jest zastosowanie kratek wentylacyjnych do lodówki
eler1 - 2020-06-08, 18:22
[/quote] | Legionista napisał/a: | | czy rozwiązaniem tej sytuacji jest od izolowanie " tyłu " lodówki od części mieszkalnej ? | Na pewno nie zaszkodzi (w oryginale jest oddzielona) . Jak dobrze widzę masz wentylator nadmuchowy , a lepiej jak by były wentylatory wyciągowe i większa wentylacja .
Banan - 2020-06-08, 18:25
Tu masz opisany ten sam problem
https://www.camperteam.pl...atki++lod%F3wki
Bim - 2020-06-08, 18:34
Ta rura na zdjeciu to ma być komin?
Zasilanie gazem masz puszczone górą?
te cztery dziurki w podłodze to niby kratka do zasilania wentylacji w lodówce
Podjedź do kogoś kto ma pojĘcię o instalowamiu lodówki na gaz , a jak ma być po taniości to wykup polisę na życie z obcją bez udziału własnego
Banan - 2020-06-08, 22:03
Legionista, musisz w dolnej i górnej części lodówki zamontować kratki wentylacyjne, inaczej jak kolega powyżej napisał - wykup sobie dobrą polisę.
Na załączonym zdjęciu, masz to pokazane, tylko tu jest wersja z kominkiem w kratce.
Możesz przerobić swoją lodówkę jak na zdjęciu, bądź zastosować kratki bez kominka, bo kominek masz osobno.
Bez tych kratek, pomijając względy bezpieczeństwa, po prostu lodówka nie będzie działać
Socale - 2020-06-08, 23:00 Temat postu: Re: Problemy ze spalinami
| Legionista napisał/a: | ...
czy rozwiązaniem tej sytuacji jest
...
|
Damian, jeśli nie na cito, to najlepszym sposobem na wiedzę i rozwiązanie problemu jest spotkanie.
Blisko masz, przyjedź, obejrzymy - doradzimy.
Banan - 2020-06-08, 23:28
| Socale napisał/a: | | obejrzymy - doradzimy |
Nawet komisyjnie
|
|