|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Kaufland Wrocław ul. Długosza
Cyryl - 2020-06-23, 21:26 Temat postu: Kaufland Wrocław ul. Długosza będąc dzisiaj w Kauflandzie zauważyłem takie coś na parkingu pod sklepem i jeszcze było otwarte.
sprawdziłem: woda była, ale prądu nie sprawdziłem, bo w osobowym aucie nie mam miernika.
jedynie pytanie, czy zawsze to będzie otwarte?
ponieważ spieszyłem się na siatkówkę nie miałem czasu podejść do informacji i zapytać się, ale wkrótce się dowiem i dam znać.
Cyryl - 2020-08-06, 21:17
korzystałem już dwa razy napełniając zbiornik wodą.
Cyryl - 2020-08-24, 08:46
Wczoraj sprawdziłem, słupek otwarty w niedzielę.
ZbigStan - 2020-08-26, 17:00
Cyryl, Odkryłeś przydatne miejsce. Czy tam można nocować. Pozdrawiam.
drwoy - 2020-08-26, 18:39
Spałem tam jedną noc dwa lata temu. Na wjeździe był szlaban i opłata. Miejsce było (jest?) wsród kamperowców popularne (blisko baseny), wiec może ktoś mądry z Kauflandu wpadł na dobry pomysł. Super.
Cyryl - 2020-08-26, 20:53
nie do końca się zrozumieliśmy się.
Ty piszesz o Kauflandzie na ul. Sieradzkiej, a ja na ul. Długosza, który zastał otwarty w tamtym roku.
czy można nocować?
nie wiem, jutro jadąc do pracy popatrzę czy nie ma jakiś znaków.
pod innymi Kauflandami są automaty do biletów, pierwsza godzina, czy dwie bezpłatne, ale od pandemii są zafoliowane.
Cyryl - 2020-08-27, 15:28
Znaki na wjeździe i regulamin parkingu.
są osoby sprawdzające bilety, ale bardzo rzadko.
na początku był szał, bo polowali na tych co idąc na zakupy nie wydrukowali biletu i nie wsadzili za szybę, bo to była nowość i nie wszyscy zwrócili na to uwagę.
od tego czasu jakby ci kontrolerzy zniknęli.
ja od roku w tym Kaufladzie robię zakupy i jeszcze nie drukowałem biletu, bo początkowo nie było automatów, później przez pandemię zafoliowali je, a teraz gdybym nie robił zdjęcia nie zauważyłbym że są dostępne, więc trzeba drukować bilet.
ZbigStan - 2020-08-27, 18:25
Cyryl, Taniej niż w Lidlu, ale i tak b. drogo za nocleg. Plus, że można nalać wodę. Pozdrawiam.
Cyryl - 2020-08-27, 21:24
zauważ, że w tym słupku są również dwa gniazdka elektryczne i można podładować akumulatory.
poza tym wieczorem stajesz i wiedząc, że nie będzie kontrolujących, drukujesz bezpłatny bilet dopiero rano na dwie godziny, a jak zamierzasz stać dłużej, drukujesz następny bilet.
drwoy - 2020-08-27, 21:30
Cyryl napisał/a: | zauważ, że w tym słupku są również dwa gniazdka elektryczne i można podładować akumulatory.
poza tym wieczorem stajesz i wiedząc, że nie będzie kontrolujących, drukujesz bezpłatny bilet dopiero rano na dwie godziny, a jak zamierzasz stać dłużej, drukujesz następny bilet. |
??????
Cyryl - 2020-08-27, 21:32
ja uważam, że robiąc tu codzienne zakupy nie powinienem płacić za parking, nawet gdyby mnie żona wyrzuciła i miałbym stać przez noc.
andi at - 2020-08-28, 21:34
sorki 2 posty wyszły
andi at - 2020-08-28, 21:37
To jest Apcoa .Firma od parkingów .U nas też pobiera kasę
sterciu - 2021-01-29, 21:33
Kurde , robię zakupy w tym Kauflandzie na Długosza dośc często i wsumie od otwarcia sklepu nigdy nie drukowalem biletu... bo nawet nie zwrociłem uwagi, że tam są automaty biletowe
ZEUS - 2021-01-29, 21:43
sterciu napisał/a: | robię zakupy w tym Kauflandzie na Długosza dośc często i wsumie od otwarcia sklepu nigdy nie drukowalem biletu |
przy większości (a może i przy wszystkich Kauflandach) od kilku tygodni są zdemontowane parkometry, najpierw, w związku z pandemią były pozaklejane a następnie zostały zdemontowane
Cyryl - 2021-01-29, 22:52
od grudnia woda zamknięta.
sterciu - 2021-01-30, 09:34
ZEUS napisał/a: | sterciu napisał/a: | robię zakupy w tym Kauflandzie na Długosza dośc często i wsumie od otwarcia sklepu nigdy nie drukowalem biletu |
przy większości (a może i przy wszystkich Kauflandach) od kilku tygodni są zdemontowane parkometry, najpierw, w związku z pandemią były pozaklejane a następnie zostały zdemontowane | Szkoda ze Lidl nie zdemontowal parkometrów , niby Kaufland i Lidl to ta sama spółka , a w pobliżu przy CH Korona parkometry są i 2 tygodnie temu dostałem wezwanie do zapłaty 95zł za brak biletu stojąc pod Lidlem, bilet miałem tylko tak się zsunął pomiędzy deskę a szybę , ze go widac nie było więc mi anulowali...
Cyryl napisał/a: | od grudnia woda zamknięta. |
Chociaz , żeby prąd był do podładowania aku to i tak dobrze
ZEUS - 2021-01-30, 10:56
sterciu napisał/a: | Szkoda ze Lidl nie zdemontowal parkometrów |
w Lublinie mamy lepiej... póki co Lidl nie "oparkometrował"🤪 parkingów przed sklepami🤗
Cyryl - 2021-05-20, 14:06
no wygląda to tak, że cały słupek jest zamknięty, więc dostęp do kranu i gniazdek niemożliwy.
ale mamy już wiosnę, sezon prawie w pełni, a słupek dalej zamknięty.
dzisiaj zadzwoniłem na infolinię do Kauflana na infolinię i mam dostać odpowiedź na telefon w ciągu dwóch dni.
dam znać.
|
|