|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
elektryka, solary, przetwornice i akumulatory - Solar z AliEx -gwarancja
zbyszekwoj - 2020-07-30, 15:53 Temat postu: Solar z AliEx -gwarancja Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ?
voice - 2020-07-30, 17:42 Temat postu: Re: Solar z AliEx -gwarancja
zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Ja osobiście nie ale szwagier reklamował wysłał im film jakie wskazania regulatora przy jakiej pogodzie. Bez problemu wysłali nowy.
zefirwypasu - 2020-07-30, 21:19
Reklamowałem 3 sztuki. Były uszkodzone fizycznie podczas transportu. (Delikatne rysy, mikro pęknięcia)(chyba ktoś je musiał podeptać). Zgłosiłem sprzedawcy ale po parametrach nie widać było żeby były uszkodzone i poszły na dach. Po 2 miesiącach wyszły punktowe "przypalenia" i panele trupy. Napisałem do sprzedawcy porobiłem zdjęcia i bez większego problemu wysłał 3 nowe.
Artur.Dell - 2020-08-01, 21:58 Temat postu: Re: Solar z AliEx -gwarancja
zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Niestety moja reklamacja była bezskuteczna. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł. Nawet odesłałem je do Chin za 100 zł. ale nic z tego nie wyszło. Od tamtej pory raczej unikam droższych zakupów na ali. Kilka dolarów to jeszcze przejdzie ale setki to chyba już nigdy.
voice - 2020-08-02, 10:25 Temat postu: Re: Solar z AliEx -gwarancja
Artur.Dell napisał/a: |
Niestety moja reklamacja była bezskuteczna. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł. Nawet odesłałem je do Chin za 100 zł. ale nic z tego nie wyszło. Od tamtej pory raczej unikam droższych zakupów na ali. Kilka dolarów to jeszcze przejdzie ale setki to chyba już nigdy. |
A próbowałeś dochodzić swoich roszczeń przez administrację ??
Jaką odpowiedź dostałeś od sprzedającego, jeżeli to nie problem to napisz nick od kogo by ostrzec innych przed zakupem u niego.
Neno - 2020-08-02, 19:07 Temat postu: Re: Solar z AliEx -gwarancja
Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Niestety moja reklamacja była bezskuteczna. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł. Nawet odesłałem je do Chin za 100 zł. ale nic z tego nie wyszło. Od tamtej pory raczej unikam droższych zakupów na ali. Kilka dolarów to jeszcze przejdzie ale setki to chyba już nigdy. |
Zobaczymy jak u mnie pójdzie, co prawda nie reklamacja tylko zwrot, bo przyszły 3 tygodnie po terminie ;( na szczęście zwrot w UE, więc koszty do przełknięcia - 50 zł i obiecali zwrócić! Dam, znać za tydzień jak poszło.
CORONAVIRUS - 2020-08-02, 21:10 Temat postu: Re: Solar z AliEx -gwarancja
Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł.. |
coraz więcej firm rezygnuje z przyklejania paneli , za dużo reklamacji , problem z odprowadzaniem ciepła i niestety panele nie wytrzymują, szczególnie te ze stajni skośnookich...
Artur.Dell - 2020-08-02, 21:45
Odpowiadając na post voice, nie nie korzystałem z mediacji administratora. Wymieniłem szereg wiadomości z chińskim sprzedawcą i finalnie stwierdził, że moje niedziałające panele należałoby poddać ekspertyzie. Toteż zdecydowałem się je odesłać do Chin.
Finalnie nic to nie dało i Chińczyk się wyłgał.
Panele się uszkodziły w wyniku zerwania połączeń pomiędzy ogniwami, a to czego nie zepsuł pracujący pod wpływem temperatury dach kampera dokończyłam zapewne sam odcinając panele od dachu. Na szczęście klejone były na sikaflexie 221 i odcięcie nie było specjalnie trudne.
MaxL - 2021-02-07, 21:19
Nie chcę mnożyć tematów - znalazłem takie panele z dostawą z EU:
1. https://pl.aliexpress.com/item/32383195932.html?
2. https://www.aliexpress.co...594847403.html?
obydwa w cenie ok 75$ /szt z opcją zwrotu do 14 dni - ktoś coś?
rastuch - 2021-02-07, 23:11
MaxL, Ja mam cos takiego jak w pierwszym linku.
Zamontowanre na aucie od roku. Nie mam co marudzic gdyz na razie dzialają. Faktycznie powierzchnia nie jest gladka a porowata z gory Na wiosne chce je odkleic od dachu i zamontowac inaczej aby mialy przewiew od spodu.
Kupilem je jakos w mega promocji i z kuponami wiec wyszly calkiem spoko cenowo. Dostawe mialem z Czech-okolo tydzien i byly u mnie.
Artur.Dell - 2021-02-07, 23:31
Nie wiem czym je przyklejałeś, ale obawiam się, że odklejanje będzie się wiązało z dużym ryzykiem ich uszkodzenia.
ZEUS - 2021-02-08, 01:15 Temat postu: Re: Solar z AliEx -gwarancja
Neno napisał/a: | Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Zobaczymy jak u mnie pójdzie, co prawda nie reklamacja tylko zwrot, bo przyszły 3 tygodnie po terminie ;( na szczęście zwrot w UE, więc koszty do przełknięcia - 50 zł i obiecali zwrócić! Dam, znać za tydzień jak poszło. |
odzyskałeś pieniądze?
Artur.Dell - 2021-02-08, 05:19
Niestety ani grosza.
ZEUS - 2021-02-08, 08:55
@Artur.Dell
Twój post o nieskutecznej reklamacji czytałem☹️ pytanie skierowałem do Neno, bo on też miał "przygodę"🤪 ze sprzedawcą z Ali...🤔
MaxL - 2021-02-08, 09:06
rastuch napisał/a: | MaxL, Ja mam cos takiego jak w pierwszym linku.
Zamontowanre na aucie od roku. Nie mam co marudzic gdyz na razie dzialają. Faktycznie powierzchnia nie jest gladka a porowata z gory Na wiosne chce je odkleic od dachu i zamontowac inaczej aby mialy przewiew od spodu.
Kupilem je jakos w mega promocji i z kuponami wiec wyszly calkiem spoko cenowo. Dostawe mialem z Czech-okolo tydzien i byly u mnie. |
Zobacz na film który dołączyłem do tego tematu:
https://www.camperteam.pl...=34236&start=45
Wydaje się, że większość tych problemów z panelami może wynikać z błędów montażu - już wiadomo że jak już kleić to po całej powierzchni bo inaczej nie uznają gwarancji albo zamontować do na dodatkowej płycie jak na filmie powyżej
Neno - 2021-02-08, 12:39
ZEUS napisał/a: | Neno napisał/a: | Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Zobaczymy jak u mnie pójdzie, co prawda nie reklamacja tylko zwrot, bo przyszły 3 tygodnie po terminie ;( na szczęście zwrot w UE, więc koszty do przełknięcia - 50 zł i obiecali zwrócić! Dam, znać za tydzień jak poszło. |
odzyskałeś pieniądze? |
Ja swoje odzyskałem, zwrócili też za koszty wysyłki, przeprosili. Mogłem zatrzymać wszystkie ze zniżką, mogłem zatrzymać tylko jeden itp. itd.
Niestety kupowałem kiedy dolar był drogi, a zwrot dostałem kiedy był tani. Różnica "na koncie" spora, nie wiem czy nie w granicach 300 czy nawet 400zł ;(
Ostatnio dostałem również przesyłkę, która nie spełniała tego co było w opisie (cena ok 12USD/szt). Założyłem spór, opisałem, udokumentowałem to zdjęciami i zaproponowałem, że jestem w stanie za to zapłacić max 2USD/szt. (rozbieżności były naprawdę dla mnie istotne). Po ok 30minutach!!!! kasę miałem na koncie/karcie kredytowej.
rastuch - 2021-02-08, 18:03
Artur.Dell napisał/a: | Nie wiem czym je przyklejałeś, ale obawiam się, że odklejanje będzie się wiązało z dużym ryzykiem ich uszkodzenia. |
Nie poszlo na sike i inne tego typu ustrojstwa wiec mysle ze bedzie ok. A jak nie to kawalek drutu i ruchy moja-twoja i po problemie.
MaxL - 2021-03-04, 16:10
Kupiłem finalnie te ETFE - ponoć bardziej wytrzymałe i lepsze od zwykłych PET:
https://www.aliexpress.com/item/32962295396.html?
Wyszło ok 300zeta/szt przy zamówieniu 3 szt - błyskawiczna dostawa z Czech, przyszły w 3 dni.
|
|