|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - Roleta przedniej szyby Ducato
sławek w. - 2020-08-06, 21:55 Temat postu: Roleta przedniej szyby Ducato Szukając rozwiązania aby zasłonić przednią szybę znalazłem tylko wyroby Dometica i Reimo - koszt ok. 1300 zł. Po przemyśleniu spróbowałem zrobić samemu na wzór Dometica. Zamówiłem roletę plisowaną z tzw. duoplisą - czyli podwójna plisa wewnątrz aluminiowa. Roleta położona na kątowniku alumniowym 60x20x2 przymocowany do słupków za pomocą małych kątowników dopasowanych do skosu. Koszt całości ok. 230 zł. Działa bezproblemowo, oczywiście obchodzić należy się ostrożnie z uwagi na szerokość.
grzegorzalex - 2020-08-06, 22:14
Miałem okazję widzieć, wyszło super
Sławek możesz otworzyc seryjna produkcję
Banan - 2020-08-06, 22:15
Wyszło ładnie
Podasz namiary gdzie kupiłeś ?
sławek w. - 2020-08-06, 22:24
Banan napisał/a: | Podasz namiary gdzie kupiłeś ? |
W każdej firmie produkującej rolety domowe możesz zamówić na wymiar, sprawdzałem w kilku i bez problemu zrobią. Jeżeli chciałbyś z Łodzi a nie znajdziesz w pobliżu to podam Ci namiary. Jest kilka szczegółów na które należy zwrócić uwagę. Np. ramkę zamówiłem srebrną i musiałem przemalować sprayem na czarny mat bo odbijało się od szyby, również grzbiety rolety powinny być ciemne, zamówiłem szare - nie rażą ale lepiej byłyby ciemne. W razie pytań chętnie odpowiem.
sławek w. - 2020-08-06, 22:26
grzegorzalex napisał/a: | Sławek możesz otworzyc seryjna produkcję |
Tak ale chyba z montażem.
Jest trochę roboty przy tym, tym bardziej, że pierwszy raz.
|
|