| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Francja - camping w okolicach Paryża
bolros - 2008-12-28, 11:06 Temat postu: camping w okolicach Paryża Witam koleżanki i kolegów kaperowiczów!
Na wiosnę 2009 planuję kilkudniowy wyjazd do Paryża.Poszukuje campingu w okolicy Paryża.W internecie znalazłem dwa jako polecane dla zainteresowanych zwiedzaniem miasta to m.innymi Paris Est i Bois de Boulgone.Może Ktoś zna te miejsca.Byłbym wdzięczny za informacje który z nich jest lepszy/ łatwy dojazd do mista,atmosfera itp.
a może znace inne ciekawe campingi w okolicy Paryża? Pozdrawiam bolros
Arturo - 2008-12-28, 17:41
najlepszy byłby taki przy stacji metra, ale nie wiem czy takowy istnieje (musiałby być raczej w Paryżu niż w okolicach)
metro to w Paryżu najszybszy, najtańszy (przy zakupie biletu tygodniowego lub ew. travelcard) i docierający prawie do wszystkich atrakcji środek transportu
medard - 2008-12-28, 21:23
| maluch napisał/a: | | terenie Disneylandu jest duży parking , wjazd 13 Euro |
i bilet do paryza chyba 6,7 euro i ponad godzinke jazdy w jedna strone
jacekiagatka - 2008-12-28, 21:57
Byłem na Bois de Boulgone. Bardzo przyjemny, w pobliżu przystanek autobusowy. My zwiedzalimy Paryż na rowerach, super zabawa!
Na miejscu sklepik, czysto, polecam
chris - 2008-12-30, 15:04
Mieszkaliśmy na Bois de Boulogne. Z campingu jeździ wachadłowo autobus do stacji metra Porte Maillot. Koszt to chyba 1 Euro za osobę w jedną stronę. Ale jak macie rowery to spokojnie można cały Paryż zjeździć na nich. Do wieży Eiffla z campingu jest około 7 km.
Link do strony campingu: http://www.campingparis.fr/boulogne_infos.html
gino - 2008-12-31, 13:19
troche drogawy ten camping
|
|