Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Satelita czy netflix

mgF3 - 2020-08-15, 22:14
Temat postu: Satelita czy netflix
Witam. Czy ktoś z Was ma może netflixa zamiast tv sat? Oczywiście w camper. Czy takie rozwiązanie ma sens?
aviator - 2020-08-15, 22:23

Mam czasem jedno i drugie - za granica Netflix się już nie opłaca ;)
Sat jest lepsze ale ja i tak używam tylko dla tvn24 i „wiadomości” na TVN. Ostatnio testowałem jeszcze canal+ i horizongo przez internet... dalej sat z np podstawowym pakietem canal+ wygrywa a jak mi się nudzi to zmieniam hotbirda na astre i oglądam to co sąsiad Niemiec :haha:

Banan - 2020-08-15, 23:06

Jak masz naprawdę dobry internet mobilny, to OK...
Jest jeszcze IPTV ;)
:spoko

dulare - 2020-08-15, 23:42

mgF3, aplikacja mobilna Netflix (np na tablecie) pozwala na pobranie (niektórych) filmów do oglądania offline.

Z naszej praktyki, tam gdzie lubimy nocować, internet jest bardzo słaby. Więc nam by się taka opcja nie sprawdziła. Za granicą jeśli chcesz w ten sposób używać Netflix to musisz poszukać lokalnej karty z Internetem albo miejsc z WiFi, bo opcja z roamingiem z polskiej sieci wyczerpie Ci bardzo szybko limit internetu.

Bartekzg - 2020-08-18, 07:26

Netflix nie jest złą opcją ale musisz mieć dostęp do internetu co wcale nie jest takie proste. Założyłem smart tv z opcją WIFI, generalnie jak udostępnianie sieć z telefonu to śmiga aż miło.
Gorzej jest po WIFI na polach campingowych. Nawet jeśli jest sygnał to i tak z racji ilości użytkowników przycina i długo buforuje(szczególnie wieczorami). Sam kamper jest sporą barierą dla sygnału więc warto pomyśleć o zewnętrznej antenie.
Niemniej jednak patrząc na to co oferuje telewizja vs netflix skłaniam się w stronę serwisów internetowych, netflix,player, spotify. Nie oglądam tv zbyt wiele a jeden film włączony na sen "zjada" 1,5-2,0 GB więc prze w miarę sensownej trafie wystarczy to co jest w abonamencie.

demonn41 - 2020-08-23, 12:11

Osobiście wolę oglądać seriale na netflixie.
-------------------
Usunięto reklamę.

Johny_Walker - 2020-08-26, 08:14

Od ubiegłego wieku nie oglądam TV. Wszystkie posiadane przez mnie telewizory nie posiadają anten. TV to u nas monitory podpięte do komputerów lub internetu. Oglądamy filmy przez Plex czyli "netflixa" na sieci lokalnej LAN i tym samym jesteśmy niezależni od internetu.