Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?

EzekielAxel - 2020-08-26, 14:40
Temat postu: podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?
Dzień dobry

Szukałem w tym dziale ale nie znalazłem informacji jak na kempingach na parcelach wyposażonych w odprowadzenie szarej wody należy się podłączyć.
Co trzeba mieć, jakie złączki, rury itp.usps tracking showbox speed test

Ma ktoś może zdjęcia jak się podłączał?

ZEUS - 2020-08-26, 17:52

tak trzeba mieć...🤪
Brat - 2020-08-26, 19:50

Większość (chyba wszystkie?) ma wybetonowany wjazd na/nad zlew szarej i kota ... Wjeżdżasz i spuszczasz/wlewasz. Kiedyś woziłem parometrowy przewód do tego celu służący, ale nigdy mi się nie przydał.
MILUŚ - 2020-08-26, 20:50

Generalnie to kampery leją...
pod siebie :oops: :-P

wbobowski - 2020-08-26, 21:01
Temat postu: Re: podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?
EzekielAxel napisał/a:
Dzień dobry

Szukałem w tym dziale ale nie znalazłem informacji jak na kempingach na parcelach wyposażonych w odprowadzenie szarej wody należy się podłączyć.
Co trzeba mieć, jakie złączki, rury itp.

Jak chcesz się cokolwiek dowiedzieć, to najpierw uzupełnij avatar, żebyśmy wiedzieli, że mamy do czynienia z kamperowcem a nie jakimś automatem, na dodatek z US

ZEUS - 2020-08-26, 21:34
wbobowski napisał/a:

Jak chcesz się cokolwiek dowiedzieć, to najpierw uzupełnij avatar, żebyśmy wiedzieli, że mamy do czynienia z kamperowcem a nie jakimś automatem, na dodatek z US

ostatnio pojawiło się w różnych tematach sporo dziwnych postów takich "userów" z us... 😞

Bim - 2020-08-26, 21:44
wbobowski napisał/a:
EzekielAxel napisał/a:
Dzień dobry

Włodek czy nam są potrzebne na forum śmieci z US widac to gołym okiem , za tydzień bedzie ich 5 razy wiecej

Do graciarni z krawatem :gwm

wbobowski - 2020-08-26, 21:56

Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ??? :gwm :gwm :gwm
zbyszekwoj - 2020-08-27, 15:15

MILUŚ napisał/a:

Tak napisałem na Camermajstrach to na miesiac mnie uziemili. :diabelski_usmiech

A przeciez to prawda, przez 8 miesiecy bez przerwy nie zamykalem szarówki . Brałem przyklad z Francuzow i Holendrów. :bajer

slawwoj - 2020-08-27, 15:31

zbyszekwoj napisał/a:
MILUŚ napisał/a:

Tak napisałem na Camermajstrach to na miesiac mnie uziemili. :diabelski_usmiech

A przeciez to prawda, przez 8 miesiecy bez przerwy nie zamykalem szarówki . Brałem przyklad z Francuzow i Holendrów. :bajer

Polacy nauczyli Francuzów jeść sztućcami. Może Twoim przeznaczeniem było nauczenie ich co robi się z szarą wodą. :haha: :haha: :haha:

ZEUS - 2020-08-27, 18:12

slawwoj napisał/a:
...
Polacy nauczyli Francuzów jeść sztućcami. Może Twoim przeznaczeniem było nauczenie ich co robi się z szarą wodą. :haha: :haha: :haha:

czyli co?🤔🤪

joko - 2020-08-27, 19:04

Ale z tego co czytam to zostało zadane całkiem logiczne pytanie, którego nikt nie zrozumiał.

"jak na kempingach na parcelach wyposażonych w odprowadzenie szarej wody należy się podłączyć"

Nie chodzi o to jak spuszcza się szarą pod siebie , tylko jak podłącza się do odprowadzeń indywidualnych na parcelach.
Ezekielu , jeśli istniejesz to tak jak zasugerował Admin uzupełnij avatara , przedstaw się, a na pewno dostaniesz odpowiedź na to i inne pytania .

slawwoj - 2020-08-27, 19:27

ZEUS napisał/a:
slawwoj napisał/a:
...

czyli co?🤔🤪

Skad mam wiedzieć. Ja leje pod siebie

Nie wyobrazam sobie jak mozna lać nad (na) siebie.

ZEUS - 2020-08-27, 20:37

slawwoj napisał/a:
Skad mam wiedzieć. Ja leje pod siebie

czyli tak samo jak Francuzi... :-P i zbyszekwoj... czego zatem miałby On ich nauczyć🤔

zbyszekwoj - 2020-08-28, 15:20

Bez jaj, chodzi raczej o to, że do podłączenia zbiornika do odplywu na kempingu słuzy specjalny wąż zakładany na zbiornik. Mam taki nawet w wyposazeniu ale jeszcze nigdy nie uzywalem. :diabelski_usmiech
Janusszr - 2020-08-31, 18:41

zbyszekwoj napisał/a:
Bez jaj, chodzi raczej o to, że do podłączenia zbiornika do odplywu na kempingu słuzy specjalny wąż zakładany na zbiornik. Mam taki nawet w wyposazeniu ale jeszcze nigdy nie uzywalem. :diabelski_usmiech

A ja używałem węża w tym roku w Poddąbiu. A dopiero tak naprawdę zaczynam kamperowanie.

hubertg - 2020-08-31, 20:46

Moje pierwsze doświadczenie z szarą wodą.
Od kilku lat namawiałem rodzinę (znaczy żonę, bo dzieci i ryby ...) na wyjazd kamperem, jak się udało przekonać i planowaliśmy pierwszy wyjazd, kilka miesięcy (zima) czytania i oglądania w internecie. Wbiłem sobie zasady co wolno, a czego nie, dużo z tego forum. Kamper z wynajmu, krótki wyjazd testowy przed urlopem.
I na pierwszym w życiu wyjeździe kamperem, w sumie niedawno, dwa lata temu, pierwszy nocleg na kempingu, Kaszuby. Pytam w recepcji po opłaceniu pobytu gdzie wylać. Pokazali mi coś jak Toitoi specjalnie przeznaczone na kota, pytam co z szarą, a pan mówi "lej pod siebie, wsiąknie w ziemię, przecież to tylko woda z mydłem". Był to właściciel kempingu, jak później rozmawialiśmy kilka miesięcy w roku spędza w kamperze na południu Europy, czyli z doświadczeniem :wyszczerzony:

Janusszr - 2020-08-31, 23:10

Są kempingi, np. Bystry pod Giżyckiem nad Niegocinem, gdzie za każdorazowe opróżnienie kota, zrzut szarej wody pobierają dodatkową opłatę.
zbyszekwoj - 2020-09-01, 12:53

Doswiadczeni wiedzą że szarówka odkkręcona na stałe nie smierdzi i raczej niczemu nie zagraza, ale spuszczana po kilku dniach już truje cale otoczenie i niekiedy samych mieszkanców kampera.Teraz czekam na hejt ekologów. :haha:
slawwoj - 2020-09-01, 13:15

A ja to zawsze stanę tak, że jak otworze szarą to zawsze mi leci pod stolik. :haha:
MAZUREK - 2020-09-01, 14:23

slawwoj napisał/a:
A ja to zawsze stanę tak, że jak otworze szarą to zawsze mi leci pod stolik. :haha:

bo trzeba dołek wykopać pod spustem...
:spoko

slawwoj - 2020-09-01, 14:40

Ooooo, dobra rada. Co to znaczy staż. :ok
zbyszekwoj - 2020-09-01, 18:45

slawwoj napisał/a:

Stary kampermen, ao kropelkowaniu nie słyszałeś? :diabelski_usmiech

slawwoj - 2020-09-01, 20:03

Kropelkowanie mam cały czas. Zawor nie trzyma. Nie bardzo wiem jak to naprawic.
Mavv - 2020-09-12, 10:52

wbobowski napisał/a:
Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ??? :gwm :gwm :gwm

Każdy post gościa z US ma w sobie linki. To spam i powinien wylecieć jak najszybciej.

joko - 2020-09-13, 10:00

Mavv napisał/a:
wbobowski napisał/a:

Każdy post gościa z US ma w sobie linki. To spam i powinien wylecieć jak najszybciej.

Admin śpi :-/
Panowie pobudka :spoko

Johny_Walker - 2020-09-14, 11:30

zbyszekwoj napisał/a:

To tak jak ja. W fabryce go wsadzili w specjalne uchwyty, a ja ani razu go nawet nie wyciągnąłem.

Socale - 2020-09-14, 21:22

EzekielAxel napisał/a:
Dzień dobry

...(tu była reklama)

.
joko napisał/a:
Ale z tego co czytam to zostało zadane całkiem logiczne pytanie, którego nikt nie zrozumiał.
...

.
Mavv napisał/a:
wbobowski napisał/a:
Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ???

Chłopaki, to maszyna a nie gość z USA.
Nie wiem jak to działa ale wykorzystuje naszą ludzką sensowność, w tym przypadku poprzez edycję wykorzystany został temat i treść sprzed liku lat z naszego forum, który nie był edytowany, porównajcie treść pierwszego posta maszyny i naszego realnego kolegi Tamtam:
https://www.camperteam.pl...p=585415#585415
.
Macie jak na tacy, a poniżej wersja obrazkowa:

ZEUS - 2020-09-14, 22:29

"autor"🤣 tego tematu wrzucił posta i tyle go widziano🤪
Mavv - 2020-09-16, 10:11

Socale napisał/a:
Chłopaki, to maszyna a nie gość z USA.

Wiadomo, że nie człowiek. Kila takich botów wrzuciło posty z linkami. Albo jako reklama albo jako SEO, żeby mieć lepszy ranking w wyszukiwarce.