|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?
EzekielAxel - 2020-08-26, 14:40 Temat postu: podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu? Dzień dobry
Szukałem w tym dziale ale nie znalazłem informacji jak na kempingach na parcelach wyposażonych w odprowadzenie szarej wody należy się podłączyć.
Co trzeba mieć, jakie złączki, rury itp.usps tracking showbox speed test
Ma ktoś może zdjęcia jak się podłączał?
ZEUS - 2020-08-26, 17:52
tak trzeba mieć...🤪
Brat - 2020-08-26, 19:50
Większość (chyba wszystkie?) ma wybetonowany wjazd na/nad zlew szarej i kota ... Wjeżdżasz i spuszczasz/wlewasz. Kiedyś woziłem parometrowy przewód do tego celu służący, ale nigdy mi się nie przydał.
MILUŚ - 2020-08-26, 20:50
Generalnie to kampery leją...
pod siebie
wbobowski - 2020-08-26, 21:01 Temat postu: Re: podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?
EzekielAxel napisał/a: | Dzień dobry
Szukałem w tym dziale ale nie znalazłem informacji jak na kempingach na parcelach wyposażonych w odprowadzenie szarej wody należy się podłączyć.
Co trzeba mieć, jakie złączki, rury itp.
Ma ktoś może zdjęcia jak się podłączał? |
Jak chcesz się cokolwiek dowiedzieć, to najpierw uzupełnij avatar, żebyśmy wiedzieli, że mamy do czynienia z kamperowcem a nie jakimś automatem, na dodatek z US
ZEUS - 2020-08-26, 21:34 Temat postu: Re: podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?
wbobowski napisał/a: |
Jak chcesz się cokolwiek dowiedzieć, to najpierw uzupełnij avatar, żebyśmy wiedzieli, że mamy do czynienia z kamperowcem a nie jakimś automatem, na dodatek z US |
ostatnio pojawiło się w różnych tematach sporo dziwnych postów takich "userów" z us... 😞
Bim - 2020-08-26, 21:44 Temat postu: Re: podłączenie do ujścia szarej wody na kempingu?
wbobowski napisał/a: | EzekielAxel napisał/a: | Dzień dobry
Jak chcesz się cokolwiek dowiedzieć, to najpierw uzupełnij avatar, żebyśmy wiedzieli, że mamy do czynienia z kamperowcem a nie jakimś automatem, na dodatek z US |
Włodek czy nam są potrzebne na forum śmieci z US widac to gołym okiem , za tydzień bedzie ich 5 razy wiecej
Do graciarni z krawatem
wbobowski - 2020-08-26, 21:56
Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ???
zbyszekwoj - 2020-08-27, 15:15
MILUŚ napisał/a: | Generalnie to kampery leją...
pod siebie |
Tak napisałem na Camermajstrach to na miesiac mnie uziemili.
A przeciez to prawda, przez 8 miesiecy bez przerwy nie zamykalem szarówki . Brałem przyklad z Francuzow i Holendrów.
slawwoj - 2020-08-27, 15:31
zbyszekwoj napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | Generalnie to kampery leją...
pod siebie |
Tak napisałem na Camermajstrach to na miesiac mnie uziemili.
A przeciez to prawda, przez 8 miesiecy bez przerwy nie zamykalem szarówki . Brałem przyklad z Francuzow i Holendrów. |
Polacy nauczyli Francuzów jeść sztućcami. Może Twoim przeznaczeniem było nauczenie ich co robi się z szarą wodą.
ZEUS - 2020-08-27, 18:12
slawwoj napisał/a: | ...
Polacy nauczyli Francuzów jeść sztućcami. Może Twoim przeznaczeniem było nauczenie ich co robi się z szarą wodą. |
czyli co?🤔🤪
joko - 2020-08-27, 19:04
Ale z tego co czytam to zostało zadane całkiem logiczne pytanie, którego nikt nie zrozumiał.
"jak na kempingach na parcelach wyposażonych w odprowadzenie szarej wody należy się podłączyć"
Nie chodzi o to jak spuszcza się szarą pod siebie , tylko jak podłącza się do odprowadzeń indywidualnych na parcelach.
Ezekielu , jeśli istniejesz to tak jak zasugerował Admin uzupełnij avatara , przedstaw się, a na pewno dostaniesz odpowiedź na to i inne pytania .
slawwoj - 2020-08-27, 19:27
ZEUS napisał/a: | slawwoj napisał/a: | ...
Polacy nauczyli Francuzów jeść sztućcami. Może Twoim przeznaczeniem było nauczenie ich co robi się z szarą wodą. |
czyli co?🤔🤪 |
Skad mam wiedzieć. Ja leje pod siebie
Nie wyobrazam sobie jak mozna lać nad (na) siebie.
ZEUS - 2020-08-27, 20:37
slawwoj napisał/a: | Skad mam wiedzieć. Ja leje pod siebie |
czyli tak samo jak Francuzi... i zbyszekwoj... czego zatem miałby On ich nauczyć🤔
zbyszekwoj - 2020-08-28, 15:20
Bez jaj, chodzi raczej o to, że do podłączenia zbiornika do odplywu na kempingu słuzy specjalny wąż zakładany na zbiornik. Mam taki nawet w wyposazeniu ale jeszcze nigdy nie uzywalem.
Janusszr - 2020-08-31, 18:41
zbyszekwoj napisał/a: | Bez jaj, chodzi raczej o to, że do podłączenia zbiornika do odplywu na kempingu słuzy specjalny wąż zakładany na zbiornik. Mam taki nawet w wyposazeniu ale jeszcze nigdy nie uzywalem. |
A ja używałem węża w tym roku w Poddąbiu. A dopiero tak naprawdę zaczynam kamperowanie.
hubertg - 2020-08-31, 20:46
Moje pierwsze doświadczenie z szarą wodą.
Od kilku lat namawiałem rodzinę (znaczy żonę, bo dzieci i ryby ...) na wyjazd kamperem, jak się udało przekonać i planowaliśmy pierwszy wyjazd, kilka miesięcy (zima) czytania i oglądania w internecie. Wbiłem sobie zasady co wolno, a czego nie, dużo z tego forum. Kamper z wynajmu, krótki wyjazd testowy przed urlopem.
I na pierwszym w życiu wyjeździe kamperem, w sumie niedawno, dwa lata temu, pierwszy nocleg na kempingu, Kaszuby. Pytam w recepcji po opłaceniu pobytu gdzie wylać. Pokazali mi coś jak Toitoi specjalnie przeznaczone na kota, pytam co z szarą, a pan mówi "lej pod siebie, wsiąknie w ziemię, przecież to tylko woda z mydłem". Był to właściciel kempingu, jak później rozmawialiśmy kilka miesięcy w roku spędza w kamperze na południu Europy, czyli z doświadczeniem
Janusszr - 2020-08-31, 23:10
Są kempingi, np. Bystry pod Giżyckiem nad Niegocinem, gdzie za każdorazowe opróżnienie kota, zrzut szarej wody pobierają dodatkową opłatę.
zbyszekwoj - 2020-09-01, 12:53
Doswiadczeni wiedzą że szarówka odkkręcona na stałe nie smierdzi i raczej niczemu nie zagraza, ale spuszczana po kilku dniach już truje cale otoczenie i niekiedy samych mieszkanców kampera.Teraz czekam na hejt ekologów.
slawwoj - 2020-09-01, 13:15
A ja to zawsze stanę tak, że jak otworze szarą to zawsze mi leci pod stolik.
MAZUREK - 2020-09-01, 14:23
slawwoj napisał/a: | A ja to zawsze stanę tak, że jak otworze szarą to zawsze mi leci pod stolik. |
bo trzeba dołek wykopać pod spustem...
slawwoj - 2020-09-01, 14:40
Ooooo, dobra rada. Co to znaczy staż.
zbyszekwoj - 2020-09-01, 18:45
slawwoj napisał/a: | A ja to zawsze stanę tak, że jak otworze szarą to zawsze mi leci pod stolik. |
Stary kampermen, ao kropelkowaniu nie słyszałeś?
slawwoj - 2020-09-01, 20:03
Kropelkowanie mam cały czas. Zawor nie trzyma. Nie bardzo wiem jak to naprawic.
Mavv - 2020-09-12, 10:52
wbobowski napisał/a: | Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ??? |
Każdy post gościa z US ma w sobie linki. To spam i powinien wylecieć jak najszybciej.
joko - 2020-09-13, 10:00
Mavv napisał/a: | wbobowski napisał/a: | Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ??? |
Każdy post gościa z US ma w sobie linki. To spam i powinien wylecieć jak najszybciej. |
Admin śpi
Panowie pobudka
Johny_Walker - 2020-09-14, 11:30
zbyszekwoj napisał/a: | Bez jaj, chodzi raczej o to, że do podłączenia zbiornika do odplywu na kempingu słuzy specjalny wąż zakładany na zbiornik. Mam taki nawet w wyposazeniu ale jeszcze nigdy nie uzywalem. |
To tak jak ja. W fabryce go wsadzili w specjalne uchwyty, a ja ani razu go nawet nie wyciągnąłem.
Socale - 2020-09-14, 21:22
EzekielAxel napisał/a: | Dzień dobry
...(tu była reklama)
.
joko napisał/a: | Ale z tego co czytam to zostało zadane całkiem logiczne pytanie, którego nikt nie zrozumiał.
... |
.
Mavv napisał/a: | wbobowski napisał/a: | Też mi się nie podoba, ale na razie ani nikogo nie obraża ani nic nie reklamuje ???
|
Każdy post gościa z US ma w sobie linki. To spam i powinien wylecieć jak najszybciej. |
Chłopaki, to maszyna a nie gość z USA.
Nie wiem jak to działa ale wykorzystuje naszą ludzką sensowność, w tym przypadku poprzez edycję wykorzystany został temat i treść sprzed liku lat z naszego forum, który nie był edytowany, porównajcie treść pierwszego posta maszyny i naszego realnego kolegi Tamtam:
https://www.camperteam.pl...p=585415#585415
.
Macie jak na tacy, a poniżej wersja obrazkowa:
ZEUS - 2020-09-14, 22:29
"autor"🤣 tego tematu wrzucił posta i tyle go widziano🤪
Mavv - 2020-09-16, 10:11
Socale napisał/a: | Chłopaki, to maszyna a nie gość z USA. |
Wiadomo, że nie człowiek. Kila takich botów wrzuciło posty z linkami. Albo jako reklama albo jako SEO, żeby mieć lepszy ranking w wyszukiwarce.
|
|