Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Kamper knau 2010

Deen - 2020-09-19, 15:14
Temat postu: Kamper knau 2010
witam
Kupuje wewtorek kampera Knaus z 2010r. Jest to nas 1 kamper. Jesli chcialby ktos cos doradzic lub podzi3lic sie info chetnie wyslucham.

andi at - 2020-09-19, 16:52

Jaki model
Na ile osób
Będziesz jeździć cały rok
itd itp
Za mało informacji od ciebie :spoko

Andrzej_Gdynia - 2020-09-19, 18:57

tak czy siak - będziesz się cieszył :wyszczerzony:
LukF - 2020-09-20, 07:56

A potem jak go sprzedasz to jeszcze bardziej :bajer
andi at - 2020-09-20, 18:53

LukF napisał/a:
A potem jak go sprzedasz to jeszcze bardziej :bajer

Bez urazy kolego ale nie ma cię

Lukf :pifko

Deen - 2020-12-27, 16:20

No nie bylo mnie dlugo. Dlaczego jak sprzedam bede sie cieszyl?
sterciu - 2020-12-27, 17:44

Bo jest takie stare powiedzenie: "Kupujący się cieszy z auta zawsze dwa razy , jak kupi auto i jak je pózniej sprzeda" ;)
Deen - 2020-12-27, 18:04

sterciu napisał/a:
Bo jest takie stare powiedzenie: "Kupujący się cieszy z auta zawsze dwa razy , jak kupi auto i jak je pózniej sprzeda" ;)

Aha :wyszczerzony:

Socale - 2020-12-27, 21:52

No dobra, nie cyknąłeś sugestii.
Zapodaj link do tego Knau 2010 bo takiej marki nikt tu nie zna.
Przedstaw model, symbol, zdjęcia i zadawaj pytania, mnóstwo pytań jeśli odpowiedzi mogłyby uchronić Cię wtopą.
Tak to działa na CT.

Deen - 2020-12-28, 12:17

Socale napisał/a:
No dobra, nie cyknąłeś sugestii.
Zapodaj link do tego Knau 2010 bo takiej marki nikt tu nie zna.
Przedstaw model, symbol, zdjęcia i zadawaj pytania, mnóstwo pytań jeśli odpowiedzi mogłyby uchronić Cię wtopą.
Tak to działa na CT.

Kamper to fiat ducato 2.3 z 2010 roku na zabudowie Knausa. Model sportt traveller 650.
Samemu troche w nim zmieniam w srodku gdyz dla nas jest za ciemno.

LukF - 2020-12-28, 12:40

Denn,

Nic nie mam do Ciebie. Ale przyznasz, że producenci którzy wtrącają do nazwy słowo "sport" w przypadku kampera a do tego takiego z alkową są delikatnie mówiąc "dziwni" .... :gwm

Daj zdjęcia zmian które uczyniłeś :bigok

Deen - 2020-12-28, 14:52

LukF napisał/a:
Denn,

Nic nie mam do Ciebie. Ale przyznasz, że producenci którzy wtrącają do nazwy słowo "sport" w przypadku kampera a do tego takiego z alkową są delikatnie mówiąc "dziwni" .... :gwm

Daj zdjęcia zmian które uczyniłeś :bigok

Wlasnie tez sie dziwilem. Myslalem, ze ma wiecej km ale nie. Sportu tam nie widac :-P
Nie mam skonczonego jeszcze nic. Firma zamknieta a tam leza moje drhzwiczki i lakiery. Dzis dalej szyje pokrowce na siedzenia. Glowny producent Knaus jest ok 35 km od mojego miejsca zamieszkania. A sasiad stolarz robi dla nich stolarke. Jak zobaczylem wszystkie elementy do nowych kamperow i przyczep to naprawde robi to wrazenie

Deen - 2020-12-28, 14:54

andi at napisał/a:
Jaki model
Na ile osób
Będziesz jeździć cały rok
itd itp
Za mało informacji od ciebie :spoko

Sory dopiero teraz ogarniam to forum.
Auto juz kupione.
Model to sport traveller 650. Do podrozy 4 miejsca do spania 6. Auto mam zarejestrowaneod kwietnia do pazdziernika. Mnie zima nie bawi spac w kamperze dla nas to nie relaks :-P zreszta aufo nie jest przygotowane na zimowe podroze

Socale - 2020-12-28, 19:25

Deen napisał/a:
...
Auto juz kupione.
...

A to teraz już sobie dłubiesz, jakie plany dłubania?
Deen napisał/a:

.
.
.
LukF napisał/a:
Denn,

...

Wlasnie tez sie dziwilem. Myslalem, ze ma wiecej km ale nie. Sportu tam nie widac
...

Hm...
Ja miałem kampera sportowca, rajdowca w barwach Renault z 94r. Właściciel ścigał się po torach R Clio Sport.
Wbili mu V6/210KM :bigok
A ło:

Deen - 2020-12-28, 19:28

Socale napisał/a:
Deen napisał/a:
LukF napisał/a:
Denn,

...

Wlasnie tez sie dziwilem. Myslalem, ze ma wiecej km ale nie. Sportu tam nie widac
...

Hm...
Ja miałem kampera sportowca, rajdowca w barwach Renault z 94r. Właściciel ścigał się po torach R Clio Sport.
Wbili mu V6/210KM :bigok
A ło:

Moze moj ma ukrytą moc :mrgreen:

Bazyli - 2020-12-31, 08:43

Socale napisał/a:
Wbili mu V6/210KM
i pewnie palił tyle co mój :/
Ale buda ładna - przyznaję :spoko

Socale - 2020-12-31, 16:03

Oj, nie Bartek, muszę wyprostować.
Clio na torze miało ten silnik, kamperowi musiało wystarczyć to co mu fabryka dała.
Sportowy design prawdziwy, dlatego go kupiłem. GFK w tamtych latach to był szczyt technologii a do dziś nie poznałem producenta tej budy.