Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - Udostępnianie danych z MAPS.ME - instrukcja

andrzej627 - 2020-10-07, 14:10
Temat postu: Udostępnianie danych z MAPS.ME - instrukcja
Udostępnianie danych z MAPS.ME jest proste. Poniższa procedura została przetestowana z Basią Muzyk, której za to dziękuję.

1/ Nacisnąć na dole ekranu w ikonę z dwoma gwiazdkami i trzema kreskami. Pojawiają się "Zakładki i przewodniki".

2/ Wybrać listę, którą chcemy udostępnić, np. "Moje miejsca", naciskając w trzy kropki po prawej stronie.

3/ Pojawia się menu, w którym należy wybrać "Eksportuj plik".

4/ Wybrać Gmail, wpisać adres osoby, której chcemy udostępnić te dane i wysłać email naciskając na strzałkę. Zostanie wysłany email "Udostępnione zakładki z MAPS.ME" o następującej treści
Cytat:
Hello!

Attached are my bookmarks from MAPS.ME offline maps. Please open them if you have MAPS.ME installed. Or, if you don't, download the app for your iOS or Android device by following this link: http://maps.me/get?kmz

Enjoy traveling with MAPS.ME!

z załączonym plikiem Moje miejsca.kmz.

5/ Osoba, która otrzymała ten email na telefonie czy na tablecie, na którym jest zainstalowana aplikacja MAPS.ME, klika w ten załącznik i otwiera go w MAPS.ME, gdzie powinna pojawić się otrzymana lista "Moje miejca".

Mam nadzieję, że powyższa procedura jest jasna. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i komentarze. :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2020-10-07, 17:36

Przetrstował ze mną ale,nie nauczył,nie mam czasu w rejonie Poundy taka wspaniala woda w morzu :spoko
andi at - 2020-10-07, 23:30

Basia to wszystkiego naj naj :bukiet: