|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Płw. Iberyjski> - Wyspy Kanaryjskie - zima 2020
buuury - 2020-10-10, 11:00 Temat postu: Wyspy Kanaryjskie - zima 2020 Hej,
na moim blogu popełniłem wpis dotyczący mojego ostatniego pobytu na wyspach kanaryjskich.
Wyjechałem w styczniu, wróciłem w kwietniu z powodu koronawirusa - ponad miesiąc przeżyłem w kamperze będąc unieruchomionym przez lockdown
W skrócie - na Wyspy Kanaryjskie dostajemy się promem z miejscowości Huelva bądź Kadyks. Prom, w zależności od armatora płynie od 32h do 40h.
Koszt promu zaczyna się od 1800zł w jedną stronę, gdy zdecydujemy się na bilet w obie strony koszt to około 3500zł (kamper 6 metrów + 1 osoba bez kabiny). Kabina płatna dodatkowo około 200 euro (dokładnie opisałem to na blogu Wyspy Kanaryjskie Kamperem)
Cały ten czas spędziłem na wyspie Gran Canaria i doszedłem do wniosku, że jest to rewelacyjne miejsce jeżeli chodzi o kamperowanie szczególnie zimą. Jest tutaj duże przyzwolenie na parkowanie i mieszkanie w kamperach nawet w miejscach do tego nieprzeznaczonych.
Tutaj mieszkałem przez większość czasu, parking pod Las Palmas - bezpieczne miejsce z fenomenalną ścieżką rowerową wzdłuż linii brzegowej:
Generalnie polecam kanary jako miejsce do zimowania alternatywne dla Portugalii. Fakt, że prom nie jest specjalnie tani jednak kilkumiesięczny wyjazd oraz lato cały rok rekompensują to z nawiązką!
Wpisy będę uaktualniał...
koko - 2020-10-10, 18:01
loguję się bo mnie interesuje
Kompi - 2020-11-26, 13:02
Czy ktoś teraz jest lub wybiera się na Wyspy Kanaryjskie?
Endi - 2020-11-27, 00:21
Kompi napisał/a: | Czy ktoś teraz jest lub wybiera się na Wyspy Kanaryjskie? |
Kompi czytałeś ?
https://dorzeczy.pl/swiat/161640/dramat-na-wyspach-kanaryjskich-imigranci-zawlaszczaja-wyspe.html
Kompi - 2020-11-27, 09:24
Czytałem. Czytam tez co piszą Polacy na FB mieszkający tam. Politycy i ich problemy często mają sie nijak do ludzi i ich zwykłego życia.
Brat - 2020-11-27, 20:36
Link do Twojego bloga https://blog.znajdzkampera.pl/2020/07/06/gran-canaria-czyli-o-tym-jak-miec-lato-caly-rok/ nie działa ... a zainteresowanym.
|
|