Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Piekarnik do lodówki Dometic Slim Tower

LukF - 2020-11-02, 15:14
Temat postu: Piekarnik do lodówki Dometic Slim Tower
Zakładam nowy temat bo ile można pisać o piekarniku w dziale: Co dzisiaj naprawiłem...

Potrzebuję pomocy w zakupie piekarnika.
Muszę szukać i kupić piekarnik dedykowany do lodówki Slim Tower o szerokości 41,5cm montowany nad lodówką z frontem półokrągłym tak jak ma moja lodówka na zdjeciu.
Typ lodówki: RML 9335. A całość z piekarnikiem ma oznaczenie: RMLT 9335. Ale jakie oznaczenia z tego zestawu ma sam piekarnik ??? Nie wiem.

Na zdjeciach widać co potrzebuję. Gdzie to kupić? Na stronie Dometica nie widzę :shock:
Pomożecie?

LukF - 2020-11-02, 15:20

Jako uzupełnienie informacji:
Wklejam zdjęcie znalezione w Internecie jak ma wyglądać całość. Oczywiście ja potrzebuję tylko piekarnik bo lodówkę kupiłem razem z kamperem. Jak to Bim nazwał: kupiłem po taniości to teraz składam :-P

rigg - 2020-11-02, 16:02

Może dometic sprzedaje te półokrągłe tylko w zestawie z lodówką?
Thetford ma zbliżone wymiary, ale nie jest półokrągły..
https://www.thetford-euro...koefen/420-oven

mischka - 2020-11-02, 16:32

znalazłem takie coś na szybko:

https://www.ebay-kleinanz...081099-220-6037

Bim - 2020-11-02, 16:58

Nowy model frontu lodówki i będzie pewnie nie do dostania

Tu masz INSTRUKCJĘ Z WYMIARAMI MONTAŻU LODÓWKI RML 9335

Piekarnik o szerokości 41 cm

DOMETIC OV 1800

Szukając używanego piekarnika zwróć uwagę na reduktor gazu jaki masz i pomyśł o wentylacji odprowadzającej ciepło przez komin.

Popytaj przedstawicieli Dometica ile by kosztowały same fronty do kuchenki jak jestes estetą. :spoko

LukF - 2020-11-02, 17:37

Bim,

No właśnie ten model kanciasty OV 1800 mam możliwość zamontować, ale nad okrągłą lodówką będzie słabo wyglądać.

Natomiast Michał podał mi link do e-bay z okraglym frontem lecz rozmiar 52,5cm.
Czyli nadal szukam jak nazywa się model wąski i okrągły bo tak go w uproszczeniu nazwałem?

Bim - 2020-11-02, 18:32

LukF napisał/a:
Czyli nadal szukam jak nazywa się model wąski i okrągły bo tak go w uproszczeniu nazwałem?

Tak jak pisałem wyżej jesteś etetą :haha:

zadzwoń do przyjaciela twu... przedstawiciela u nas to chyba się nie da,

Może Michał zasięgnie języka po niemiecku .

Marketing polega na tym że tylko zmienia się fronty lub detale przykleja nalepkę germany lub slovakia , a wszystko to idzie z samsunga , ale krzaczków kitajskich nie umiem rozczytać pewnie Byś znalazł u kitajców znając wewnętrze numery fabryczne , ale to wzór zastrzeżony dla Dometica chyba

Twoja lodówka tzn fronty produkowana jest od 2018 roku

LukF - 2020-11-02, 20:26

Jacek,

Pewnie masz rację :mikolaj

mischka - 2020-11-03, 06:55

Postaram się w tym tygodniu podpytać w serwisie. Będę informował na bieżąco.
arti33 - 2020-11-03, 18:46

Po przeanalizowaniu za i przeciw zrezygnowałem z kupna piekarnika do kampera na rzecz :

https://www.jula.pl/catal...styczny-624071/

używamy już ponad 2 lata, idealnie się sprawdza dla 2-3 osób.

Pieczemy w nim między innymi:
kurczaka
lasagne
pizze mrożoną
zapiekanki

koszt całkowity ze wszystkimi dodatkami około 300 zł
W JULA - najtaniej
Polecam

LukF - 2020-11-03, 20:26

mischka napisał/a:
Postaram się w tym tygodniu podpytać w serwisie. Będę informował na bieżąco.

Super, jestem jak zawsze wdzięczny :spoko

LukF - 2020-11-03, 20:28

arti33 napisał/a:
Po przeanalizowaniu za i przeciw zrezygnowałem z kupna piekarnika do kampera na rzecz :

https://www.jula.pl/catal...styczny-624071/

Pieczemy w nim między innymi:
kurczaka
lasagne
pizze mrożoną
zapiekanki

koszt całkowity ze wszystkimi dodatkami około 300 zł

W JULA - najtaniej
Polecam

Ciekawe, popatrzyłem na opinie na stronie Juli i są entuzjastyczne. Ciekawe czy tak jest faktycznie? Muszę pokonać w Internetach :roll:

aviator - 2020-11-03, 20:29

Napisz do Dometica Polska bardzo szybko odpowiadają na zapytania. Jeśli będą za drodzy, to przynajmniej poznasz model piekarnika. Szukałem kiedyś wkładów montowanych fabrycznie w lodówkach dometica, wprawdzie nie udało się ich znaleźć ale przynajmniej się starali.
Bim - 2020-11-03, 20:32

arti33 napisał/a:

Masz może nagraną swoja chałupniczą twórczość na tym garnku jak Ci wychodzi toto przed podaniem na talerz może być na PW :-P

LukF - 2020-11-03, 20:40

Bim napisał/a:
arti33 napisał/a:

Masz może nagraną swoja chałupniczą twórczość na tym garnku jak Ci wychodzi toto przed podaniem na talerz może być na PW :-P

Jacek,

A co Ty sam chcesz oglądać na PW? A ja mam się tylko domyślać tych smakołyków? Na forum proszę dać a nie samemu Jackowi Bimowi :bajer :bigok

Endi - 2020-11-03, 21:52

LukF napisał/a:
Na zdjeciach widać co potrzebuję.

Pod lodówką masz schowek. Będziesz ją opuszczał w dół ? Jak u Ciebie z DMC ? taki piekarnik waży około 30 kg.
W moim przypadku, zaraz przy odbiorze kampera, piekarnik odsprzedałem Dalerowi Mobilvetty. Zaoszczędziłem te kg i 600 Eurasów :mikolaj

Oczywiście i tak te pieniążki zostawiłem u niego na inne "gadżety" no prawie wszystkie.. ;) :spoko

darek 61 - 2020-11-03, 22:00

Endi napisał/a:
taki piekarnik waży około 30 kg.

Oj chyba bardzo mocno przesadziłeś.

Endi - 2020-11-03, 22:04

darek 61 napisał/a:
Oj chyba bardzo mocno przesadziłeś

Sam byłem zdziwiony ale ten mój był ciężki .

LukF - 2020-11-03, 22:42

11kg.
Waga łazienkowa nie kłamie.

Tzn. kłamie wtedy gdy waży mnie :bajer :gwm

LukF - 2020-11-03, 22:43

Ktoś o tej Juli Omnia Koala napisze jakąś recenzję??? Proszę :bigok
Endi - 2020-11-03, 23:14

LukF napisał/a:
...Waga łazienkowa nie kłamie.

Tzn. kłamie wtedy gdy waży mnie :bajer :gwm

Dokładnie mam, już od lat ten sam problem...waga łazienkowa jest do :dupa
:spoko

mischka - 2020-11-04, 07:23

Endi napisał/a:
waga łazienkowa jest do

Panowie, moja jest super. Pokazuje niespełna 30kg mniej niż dwa lata temu, tendencja spadkowa :spoko

Endi - 2020-11-04, 08:56

mischka napisał/a:
..
Panowie, moja jest super. Pokazuje niespełna 30kg mniej niż dwa lata temu, tendencja spadkowa :spoko

Wow, jestem pod wrażeniem. Gratuluję :kwiatek2 Ma to z pewnością duży wpływ ma całkowity DMC :) :spoko

wlodo - 2020-11-04, 09:37

LukF, Zaoszczędzisz sobie pracy i kosztów montując ten Twój piekarnik pod lodówką na bocznej ścianie, na dole. Tam masz drzwiczki, wyjąć jedno włożyć drugie... jak się zmieści. Płaskie na płaskiej ścianie i wygoda przy zaglądaniu bo można stać na zewnątrz.
LukF - 2020-11-04, 13:53

wlodo napisał/a:
LukF, Zaoszczędzisz sobie pracy i kosztów montując ten Twój piekarnik pod lodówką na bocznej ścianie, na dole. Tam masz drzwiczki, wyjąć jedno włożyć drugie... jak się zmieści. Płaskie na płaskiej ścianie i wygoda przy zaglądaniu bo można stać na zewnątrz.

Przypuszczam, że piekarnik płaski się tam zmieści.

Jak to będzie wyglądać: piekarnik przy podłodze koło drzwi wejściowych w szafce na buty ???? :mrgreen:
Muszę się z tym oswoić :bukiet:

mobike - 2020-11-04, 18:53

ja tez rozważałem montaż piekarnika skończyło się zakupem omni i po sezonie powiem dla 2-4 osób nic więcej nie potrzeba zapiekanki warzywa mięsko żonka nawet upiekła chlebek. Oprócz zalet kulinarnych dla mnie nie do przecenienia jest łatwość mycia i w porównaniu z piekarnikiem minimalna waga
wlodo - 2020-11-04, 19:02

mobike, Możesz opisać jak wygląda samo pieczenie. Tak na logikę w dolną część się wody nie leje, czyli temperatura z dolnego naczynia ogrzewa górne. I teraz, czy to wystarczy by się upiekł chleb, a to trwa 1h. Dopytuję, gdyż w piekarniku forma jest ogrzewana ze wszystkich stron , a tylko od dołu.
arti33 - 2020-11-04, 21:29

Mam parę zdjęć potraw z Omnia, które chętnie pokarze , ale mam z tym problem jak je tu umieścić
mobike - 2020-11-04, 21:47

pieczenie bardzo podobne do prodiża elektrycznego z tym ze w omni zawsze łatwiej przypieka spod wiec fajnie mieć dodatkowo wkładkę silikonowa ja dodatkowo dołożyłem termometr wiec można kontrolować temp jak w normalnym piekarniku. Pomysł jak pamiętam z yotube.gdzie jak wpiszesz Omnia będzie wisiało sporo filmików
wlodo - 2020-11-05, 09:35

mobike, Dzięki, pooglądam.
arti33, Zobacz w tym temacie, może pomoże
https://www.camperteam.pl...janie+zdj%EA%E6
https://www.camperteam.pl...janie+zdj%EA%E6

arti33 - 2020-11-08, 11:56

Zamontowałem termometr z marketu budowlanego:
arti33 - 2020-11-08, 12:08

miałem za duże zdjęcia i musiałem je zmniejszyć do zamieszczenia na forum
Bim - 2020-11-08, 13:43

Bazyl w akcji :spoko

LukF - 2020-11-08, 16:32

arti33 napisał/a:

Widzę, że pieczesz w tym prodiżu w domu :spoko
Też go na jula.pl zamówiłem. Czekam na kuriera.
Myślę, że fajnie jest mieć w kamperze prodiż na 3 fazy z kablem USB + LPG :haha: Będę miał i ja :spoko

jsaluga - 2020-11-08, 19:48

Czym to się różni od zwykłej patelni z pokrywką?
LukF - 2020-11-08, 21:40

jsaluga napisał/a:
Czym to się różni od zwykłej patelni z pokrywką?

Prodiż to nie patelnia. Piecze a nie smaży. Na pewno wiesz jak smakuje np. ciasto pieczone a jak smażone. Jaśniej nie potrafię :spoko

wlodo - 2020-11-09, 16:17

Jakiś czas temu wszystkie garnki aluminiowe były wyrzucane na złom jako niezdrowe, coś się zmieniło ? :shock:
LukF - 2020-11-09, 16:51

wlodo napisał/a:
Jakiś czas temu wszystkie garnki aluminiowe były wyrzucane na złom jako niezdrowe, coś się zmieniło ? :shock:

Zmieniło się to, że do środka wkłada się oryginalny dedykowany silikonowy kondom :mrgreen:

wlodo - 2020-11-09, 19:26

Cytat:
do środka wkłada się

Jak widać na powyższych zdjęciach, tylko do zapiekanki :-P
Bazyl na swoim wyjeździe również smażył kotlety i cebulkę bez ochrony :szeroki_usmiech

Bim - 2020-11-09, 20:00

wlodo napisał/a:
Cytat:
do środka wkłada się

Jak widać na powyższych zdjęciach, tylko do zapiekanki :-P
Bazyl na swoim wyjeździe również smażył kotlety i cebulkę bez ochrony :szeroki_usmiech

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni w dzisiejszych czasach :haha:

w Bazylu pokazali sprzęt ,który został wyprodukowany w czasach menażki harcerskiej, kto wtedy kondomami się przejmował :haha:

LukF - 2020-11-09, 20:05

Racja :spoko
wlodo - 2020-11-09, 21:00

Kto próbował, ten wie... sznaps z menażki pamiętam do dziś :wyszczerzony:
arti33 - 2020-11-10, 22:44

LukF napisał/a:
arti33 napisał/a:

Widzę, że pieczesz w tym prodiżu w domu :spoko
Też go na jula.pl zamówiłem. Czekam na kuriera.
Myślę, że fajnie jest mieć w kamperze prodiż na 3 fazy z kablem USB + LPG :haha: Będę miał i ja :spoko

To były testy, czekam na zdjęcia pierwszych potraw opinie/uwagi/plusy i minusy :)
Pozdrawiam