Nadwozia kempingowe i zabudowy - Piekarnik do lodówki Dometic Slim Tower
LukF - 2020-11-02, 15:14 Temat postu: Piekarnik do lodówki Dometic Slim TowerZakładam nowy temat bo ile można pisać o piekarniku w dziale: Co dzisiaj naprawiłem...
Potrzebuję pomocy w zakupie piekarnika.
Muszę szukać i kupić piekarnik dedykowany do lodówki Slim Tower o szerokości 41,5cm montowany nad lodówką z frontem półokrągłym tak jak ma moja lodówka na zdjeciu.
Typ lodówki: RML 9335. A całość z piekarnikiem ma oznaczenie: RMLT 9335. Ale jakie oznaczenia z tego zestawu ma sam piekarnik ??? Nie wiem.
Na zdjeciach widać co potrzebuję. Gdzie to kupić? Na stronie Dometica nie widzę
Pomożecie?LukF - 2020-11-02, 15:20 Jako uzupełnienie informacji:
Wklejam zdjęcie znalezione w Internecie jak ma wyglądać całość. Oczywiście ja potrzebuję tylko piekarnik bo lodówkę kupiłem razem z kamperem. Jak to Bim nazwał: kupiłem po taniości to teraz składam rigg - 2020-11-02, 16:02 Może dometic sprzedaje te półokrągłe tylko w zestawie z lodówką?
Thetford ma zbliżone wymiary, ale nie jest półokrągły..
https://www.thetford-euro...koefen/420-ovenmischka - 2020-11-02, 16:32 znalazłem takie coś na szybko:
Szukając używanego piekarnika zwróć uwagę na reduktor gazu jaki masz i pomyśł o wentylacji odprowadzającej ciepło przez komin.
Popytaj przedstawicieli Dometica ile by kosztowały same fronty do kuchenki jak jestes estetą. LukF - 2020-11-02, 17:37 Bim,
No właśnie ten model kanciasty OV 1800 mam możliwość zamontować, ale nad okrągłą lodówką będzie słabo wyglądać.
Natomiast Michał podał mi link do e-bay z okraglym frontem lecz rozmiar 52,5cm.
Czyli nadal szukam jak nazywa się model wąski i okrągły bo tak go w uproszczeniu nazwałem?Bim - 2020-11-02, 18:32
LukF napisał/a:
Czyli nadal szukam jak nazywa się model wąski i okrągły bo tak go w uproszczeniu nazwałem?
Tak jak pisałem wyżej jesteś etetą
zadzwoń do przyjaciela twu... przedstawiciela u nas to chyba się nie da,
Może Michał zasięgnie języka po niemiecku .
Marketing polega na tym że tylko zmienia się fronty lub detale przykleja nalepkę germany lub slovakia , a wszystko to idzie z samsunga , ale krzaczków kitajskich nie umiem rozczytać pewnie Byś znalazł u kitajców znając wewnętrze numery fabryczne , ale to wzór zastrzeżony dla Dometica chyba
Twoja lodówka tzn fronty produkowana jest od 2018 rokuLukF - 2020-11-02, 20:26 Jacek,
Pewnie masz rację mischka - 2020-11-03, 06:55 Postaram się w tym tygodniu podpytać w serwisie. Będę informował na bieżąco.arti33 - 2020-11-03, 18:46 Po przeanalizowaniu za i przeciw zrezygnowałem z kupna piekarnika do kampera na rzecz :
używamy już ponad 2 lata, idealnie się sprawdza dla 2-3 osób.
Pieczemy w nim między innymi:
kurczaka
lasagne
pizze mrożoną
zapiekanki
koszt całkowity ze wszystkimi dodatkami około 300 zł
W JULA - najtaniej
Polecam
Ciekawe, popatrzyłem na opinie na stronie Juli i są entuzjastyczne. Ciekawe czy tak jest faktycznie? Muszę pokonać w Internetach aviator - 2020-11-03, 20:29 Napisz do Dometica Polska bardzo szybko odpowiadają na zapytania. Jeśli będą za drodzy, to przynajmniej poznasz model piekarnika. Szukałem kiedyś wkładów montowanych fabrycznie w lodówkach dometica, wprawdzie nie udało się ich znaleźć ale przynajmniej się starali.Bim - 2020-11-03, 20:32
arti33 napisał/a:
Masz może nagraną swoja chałupniczą twórczość na tym garnku jak Ci wychodzi toto przed podaniem na talerz może być na PW LukF - 2020-11-03, 20:40
Bim napisał/a:
arti33 napisał/a:
Masz może nagraną swoja chałupniczą twórczość na tym garnku jak Ci wychodzi toto przed podaniem na talerz może być na PW
Jacek,
A co Ty sam chcesz oglądać na PW? A ja mam się tylko domyślać tych smakołyków? Na forum proszę dać a nie samemu Jackowi Bimowi Endi - 2020-11-03, 21:52
LukF napisał/a:
Na zdjeciach widać co potrzebuję.
Pod lodówką masz schowek. Będziesz ją opuszczał w dół ? Jak u Ciebie z DMC ? taki piekarnik waży około 30 kg.
W moim przypadku, zaraz przy odbiorze kampera, piekarnik odsprzedałem Dalerowi Mobilvetty. Zaoszczędziłem te kg i 600 Eurasów
Oczywiście i tak te pieniążki zostawiłem u niego na inne "gadżety" no prawie wszystkie.. darek 61 - 2020-11-03, 22:00
Endi napisał/a:
taki piekarnik waży około 30 kg.
Oj chyba bardzo mocno przesadziłeś.Endi - 2020-11-03, 22:04
darek 61 napisał/a:
Oj chyba bardzo mocno przesadziłeś
Sam byłem zdziwiony ale ten mój był ciężki .LukF - 2020-11-03, 22:42 11kg.
Waga łazienkowa nie kłamie.
Tzn. kłamie wtedy gdy waży mnie LukF - 2020-11-03, 22:43 Ktoś o tej Juli Omnia Koala napisze jakąś recenzję??? Proszę Endi - 2020-11-03, 23:14
LukF napisał/a:
...Waga łazienkowa nie kłamie.
Tzn. kłamie wtedy gdy waży mnie
Dokładnie mam, już od lat ten sam problem...waga łazienkowa jest do mischka - 2020-11-04, 07:23
Endi napisał/a:
waga łazienkowa jest do
Panowie, moja jest super. Pokazuje niespełna 30kg mniej niż dwa lata temu, tendencja spadkowa Endi - 2020-11-04, 08:56
mischka napisał/a:
..
Panowie, moja jest super. Pokazuje niespełna 30kg mniej niż dwa lata temu, tendencja spadkowa
Wow, jestem pod wrażeniem. Gratuluję Ma to z pewnością duży wpływ ma całkowity DMC wlodo - 2020-11-04, 09:37 LukF, Zaoszczędzisz sobie pracy i kosztów montując ten Twój piekarnik pod lodówką na bocznej ścianie, na dole. Tam masz drzwiczki, wyjąć jedno włożyć drugie... jak się zmieści. Płaskie na płaskiej ścianie i wygoda przy zaglądaniu bo można stać na zewnątrz.LukF - 2020-11-04, 13:53
wlodo napisał/a:
LukF, Zaoszczędzisz sobie pracy i kosztów montując ten Twój piekarnik pod lodówką na bocznej ścianie, na dole. Tam masz drzwiczki, wyjąć jedno włożyć drugie... jak się zmieści. Płaskie na płaskiej ścianie i wygoda przy zaglądaniu bo można stać na zewnątrz.
Przypuszczam, że piekarnik płaski się tam zmieści.
Jak to będzie wyglądać: piekarnik przy podłodze koło drzwi wejściowych w szafce na buty ????
Muszę się z tym oswoić mobike - 2020-11-04, 18:53 ja tez rozważałem montaż piekarnika skończyło się zakupem omni i po sezonie powiem dla 2-4 osób nic więcej nie potrzeba zapiekanki warzywa mięsko żonka nawet upiekła chlebek. Oprócz zalet kulinarnych dla mnie nie do przecenienia jest łatwość mycia i w porównaniu z piekarnikiem minimalna wagawlodo - 2020-11-04, 19:02 mobike, Możesz opisać jak wygląda samo pieczenie. Tak na logikę w dolną część się wody nie leje, czyli temperatura z dolnego naczynia ogrzewa górne. I teraz, czy to wystarczy by się upiekł chleb, a to trwa 1h. Dopytuję, gdyż w piekarniku forma jest ogrzewana ze wszystkich stron , a tylko od dołu.arti33 - 2020-11-04, 21:29 Mam parę zdjęć potraw z Omnia, które chętnie pokarze , ale mam z tym problem jak je tu umieścićmobike - 2020-11-04, 21:47 pieczenie bardzo podobne do prodiża elektrycznego z tym ze w omni zawsze łatwiej przypieka spod wiec fajnie mieć dodatkowo wkładkę silikonowa ja dodatkowo dołożyłem termometr wiec można kontrolować temp jak w normalnym piekarniku. Pomysł jak pamiętam z yotube.gdzie jak wpiszesz Omnia będzie wisiało sporo filmikówwlodo - 2020-11-05, 09:35 mobike, Dzięki, pooglądam.
arti33, Zobacz w tym temacie, może pomoże
https://www.camperteam.pl...janie+zdj%EA%E6 https://www.camperteam.pl...janie+zdj%EA%E6arti33 - 2020-11-08, 11:56 Zamontowałem termometr z marketu budowlanego:arti33 - 2020-11-08, 12:08 miałem za duże zdjęcia i musiałem je zmniejszyć do zamieszczenia na forumBim - 2020-11-08, 13:43
Bazyl w akcji LukF - 2020-11-08, 16:32
arti33 napisał/a:
miałem za duże zdjęcia i musiałem je zmniejszyć do zamieszczenia na forum
Widzę, że pieczesz w tym prodiżu w domu
Też go na jula.pl zamówiłem. Czekam na kuriera.
Myślę, że fajnie jest mieć w kamperze prodiż na 3 fazy z kablem USB + LPG Będę miał i ja jsaluga - 2020-11-08, 19:48 Czym to się różni od zwykłej patelni z pokrywką?LukF - 2020-11-08, 21:40
jsaluga napisał/a:
Czym to się różni od zwykłej patelni z pokrywką?
Prodiż to nie patelnia. Piecze a nie smaży. Na pewno wiesz jak smakuje np. ciasto pieczone a jak smażone. Jaśniej nie potrafię wlodo - 2020-11-09, 16:17 Jakiś czas temu wszystkie garnki aluminiowe były wyrzucane na złom jako niezdrowe, coś się zmieniło ? LukF - 2020-11-09, 16:51
wlodo napisał/a:
Jakiś czas temu wszystkie garnki aluminiowe były wyrzucane na złom jako niezdrowe, coś się zmieniło ?
Zmieniło się to, że do środka wkłada się oryginalny dedykowany silikonowy kondom wlodo - 2020-11-09, 19:26
Cytat:
do środka wkłada się
Jak widać na powyższych zdjęciach, tylko do zapiekanki
Bazyl na swoim wyjeździe również smażył kotlety i cebulkę bez ochrony Bim - 2020-11-09, 20:00
wlodo napisał/a:
Cytat:
do środka wkłada się
Jak widać na powyższych zdjęciach, tylko do zapiekanki
Bazyl na swoim wyjeździe również smażył kotlety i cebulkę bez ochrony
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni w dzisiejszych czasach
w Bazylu pokazali sprzęt ,który został wyprodukowany w czasach menażki harcerskiej, kto wtedy kondomami się przejmował LukF - 2020-11-09, 20:05 Racja wlodo - 2020-11-09, 21:00 Kto próbował, ten wie... sznaps z menażki pamiętam do dziś arti33 - 2020-11-10, 22:44
LukF napisał/a:
arti33 napisał/a:
miałem za duże zdjęcia i musiałem je zmniejszyć do zamieszczenia na forum
Widzę, że pieczesz w tym prodiżu w domu
Też go na jula.pl zamówiłem. Czekam na kuriera.
Myślę, że fajnie jest mieć w kamperze prodiż na 3 fazy z kablem USB + LPG Będę miał i ja
To były testy, czekam na zdjęcia pierwszych potraw opinie/uwagi/plusy i minusy
Pozdrawiam