| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Gdzie naprawić zgnitka? Wymiana poszycia, ścian i wnętrza.
pionier01 - 2020-12-09, 13:29 Temat postu: Gdzie naprawić zgnitka? Wymiana poszycia, ścian i wnętrza. Mój kamperek cieknie w środku, czyli czas na remont. Czy ktoś zna firmę która podjęła by się profesjonalnej naprawy z wymianą blachy na zewnątrz, całych ścian oraz sklejki wewnętrznej?
kimtop - 2020-12-09, 16:28
Obawiam się,że tak poważny remont może przewyższyć wartość auta
pionier01 - 2020-12-09, 17:02
| kimtop napisał/a: | | Obawiam się,że tak poważny remont może przewyższyć wartość auta |
Matematyka jest prosta. Remont obecnego ok. 20.000 zł. Zakup używanego w dobrym stanie: 100.000 zł. Zakup nowego: 200.000 zł. Wybór zależy od portfela. Mój starcza na 1 opcję. Pozdrawiam.
wieslaw04 - 2020-12-09, 17:07
Wpisz naprawa kampera: w olx.pl i zobacz
dyha - 2020-12-09, 18:03
W Rydułtowach czyli blisko jest mechanik który pracował kiedyś w fabryce kamperów (tak mówił) i wiem że zajmował się remontem kamperów,bo stały u niego kampery w różnym stanie. Czy jeszcze się tym zajmuje ? spróbuj :
Fizia Bolesław. Lakiernictwo i Blacharstwo Pojazdowe
Ul. Przerwy Tetmajera 7 A Rydułtowy
Telefon:
32 457 82 39
pionier01 - 2020-12-09, 18:09
| dyha napisał/a: | W Rydułtowach czyli blisko jest mechanik który pracował kiedyś w fabryce kamperów (tak mówił) i wiem że zajmował się remontem kamperów,bo stały u niego kampery w różnym stanie. Czy jeszcze się tym zajmuje ? spróbuj :
Fizia Bolesław. Lakiernictwo i Blacharstwo Pojazdowe
Ul. Przerwy Tetmajera 7 A Rydułtowy
Telefon:
32 457 82 39
|
Dzwoniłem i nikt nie odbiera. Spróbuje później.
rakro1 - 2020-12-09, 19:26
https://www.olx.pl/oferta...html#2a94a86cd0
- tak na szybko, szukając blachy na pokrycie Twojego auta znalazłem to ogłoszenie. Nawet nie sprawdzam, gdzie to. Kup blachę i nałóż na Twoją konstrukcję. Jeśli się boisz to znajdź mechanika w swojej lub kogoś kto spawa/obrabia aluminium. W takich autach potrzeba redukcji masy powoduje używanie cieniutkiej blachy, która z czasem utlenia się i przepuszcza jak sito.
A może są jakieś żywice, które dałoby wylać na dachu na jakieś maty i to byłby sposób ??
P.S.Z tą ceną nowego kampera to baardzo przesadziłeś
pionier01 - 2020-12-09, 19:34
| rakro1 napisał/a: | https://www.olx.pl/oferta/poszycie-blacha-do-remontu-przyczep-kamperow-rozne-rodzaje-CID5-IDAjKhB.html#2a94a86cd0
- tak na szybko, szukając blachy na pokrycie Twojego auta znalazłem to ogłoszenie. Nawet nie sprawdzam, gdzie to. Kup blachę i nałóż na Twoją konstrukcję. Jeśli się boisz to znajdź mechanika w swojej lub kogoś kto spawa/obrabia aluminium. W takich autach potrzeba redukcji masy powoduje używanie cieniutkiej blachy, która z czasem utlenia się i przepuszcza jak sito.
A może są jakieś żywice, które dałoby wylać na dachu na jakieś maty i to byłby sposób ??
P.S.Z tą ceną nowego kampera to baardzo przesadziłeś |
Ale u mnie trzeba otworzyć ściany bo puściły listwy na dachu i na 100% w środku ścian jest mokro. Nie wszędzie ale są miejsca gdzie wiem na pewno. Więc chciałbym oprócz ścian założyć na całe auto nowe poszycie, najlepiej PCV.
Piasek1 - 2020-12-09, 19:44
| Cytat: | | cena za 1 m2 wynosi 340 zł |
uuuu panie, tanio to nie będzie nawet zakładając Twoje 2 dychy na to przeznaczone.
Oni chyba na łeb upadli z tymi cenami ?
Czasem (w firmie) ściągamy stal jakościową do różnych tam zastosowań ale takich cen to jeszcze nie widziałem. To z czego ta blacha ? Platyną kryta ?
Tu masz płyty warstwowe kryte PCW
https://www.plastics.pl/p...twowe-z-tworzyw
ultra-lekkie
albo jeszcze tańsze, stosowane w rolnictwie
https://alfapanel-plytawarstwowa.com/pl/p/Plyta-warstwowa-termoizolacyjna-o-grubosci-30mm/1772
bo odnoszę wrażenie że 3/4 produktów to dokładnie to samo z tą różnicą że jak "śmierdzi gnojem" to kosztuje 30zł/m2 a jak camperem to 300zł/m2
wędrowiec - 2020-12-09, 19:45
Pionier wydaje mi si, że jesteś niepoprawnym optymistą. Kolega, za zrobienie jednej ściany płacił prawie połowę tej kwoty. A Ty piszesz o zrobieniu wszystkich ścian od nowa, tak jak w fabryce. Przy remontach wymienia się tylko listewki ze ściany i sklejkę wewnątrz. Kiedyś na K.pl był polecany Andrewa z Częstochowy. Trzeba by poszukać namiaru, ale znam kilka osób, którym robił remonty i widziałem efekty. Mucha nie siada, cenowo było bardzo OK. Tylko terminy miał bardzo odległe.
pionier01 - 2020-12-09, 20:36
| wędrowiec napisał/a: | | Pionier wydaje mi si, że jesteś niepoprawnym optymistą. Kolega, za zrobienie jednej ściany płacił prawie połowę tej kwoty. A Ty piszesz o zrobieniu wszystkich ścian od nowa, tak jak w fabryce. Przy remontach wymienia się tylko listewki ze ściany i sklejkę wewnątrz. Kiedyś na K.pl był polecany Andrewa z Częstochowy. Trzeba by poszukać namiaru, ale znam kilka osób, którym robił remonty i widziałem efekty. Mucha nie siada, cenowo było bardzo OK. Tylko terminy miał bardzo odległe. |
Jestem z nim umówiony na marzec. Całego nie muszę remontować ale chciałbym na całym wymienić poszycie.
wędrowiec - 2020-12-09, 21:36
To jak będziesz miał szczęście to w przyszłym sezonie jeszcze wyjdziesz.
zbyszekwoj - 2020-12-10, 21:40
Zadzwoń do fachowca np. firma Duni w Nowym Saczu. Moze cie uswiadomi na co sie porywasz. Wymiana calego poszycia,obstwaiam 50 tys. Wiele firm nawet kawalka blachy nie potrafi dobrze wymienic.
wędrowiec - 2020-12-10, 22:00
Myślę, że wybór fachowca jest super. Potrafi zrobić cuda, a z kasy nie wyskubie. Tylko przez to terminy są kosmiczne. A opóźnienia na porządku dziennym, bo największa zgnilizna jest w środku i wyłazi dopiero po rozebraniu.
pionier01 - 2020-12-13, 15:50
Otworzyłem ścianę sam. Nie jest tak źle jak myślałem wcześniej. Zamoknięte tylko przy narożniku. Jutro odkryję więcej i zobaczę co wymienić.
|
|