Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - Dostawczy Kamper | Boxer L2H1 | Motocykl

Kubul - 2021-01-03, 20:51
Temat postu: Dostawczy Kamper | Boxer L2H1 | Motocykl
Witam forumowiczów

Chciałbym przystosować pakę mojego dostawczaka aby nadawała się na sporadyczne wypady (maksymalnie dwutygodniowe).
To co mnie ogranicza to że ma nadal pełnić swoją pierwotną funkcję czyli przetransportować palete 600kg i DMC równe 3 tony.
Natrafiłem tutaj na kilka podobnych wątków ale skończyły się na planowaniu. Mam nadzieję że mi się uda.

BAZA to PEŻO BOXER L2H1. Czemu? Bo taki mam od 2 lat w firmie i na potrzeby działalności jest idealny. Jest niski, ale ja akurat też.

Celem jest zabranie się z motocyklem w ciekawy rejo. Za dnia jazda na moto, wrócić na wieczór, odpocząć, coś zjeść i do spania.

Jak chce to zrobić?
Idąc po najmniejszej linii oporu będą dwa meble: aneks kuchenny i łóżko.
W aneksie będzie zlew, kawałek blatu, palniki, a w środku zbiorniki 2x30L na czystą i 30 na szarą, może butla gazowa.
Łóżko będzie na wysokości 70cm i lekko nachodziło na przednie koło motocykla. Liczę że w środku zmieszcze odzież, akumulator + elektryke, lodówke turystyczną i może kibelek turystyczny.

Paka nie ma okien i jeszcze się nad nimi waham. Zrobie jedno dachowe 40x40cm i grzybek wentylacyjny z wiatraczkiem 14x14cm.
Ogrzewanie webasto suche.
Toalete i prysznic jeszcze rozważam.

Izolacja to na ścianach 5cm xps, na suficie 3cm xps uzupełnione pianką.
Jeśli chodzi o podłogę to tu proszę o pierwszą porade. Obecnie jest podłoga z płyty 1cm. Gdybym dołozył 2 cm XPS to już będąc w środku musiałbym się lekko zgiąć. Czy jest jakiś materiał o grubości 5mm który by coś tam izolował a zarazem wytrzymał palete 600kg?

Pozdrawiam