| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Ducato III - miechy zawieszenie.
Gardobond - 2021-01-17, 18:39 Temat postu: Ducato III - miechy zawieszenie. Witam,
Nowy nabytek posiada fabryczne tylne zawieszenie na miechach (nie mylić z poduszkami). Automatyka od zarządzania miechami niestety nie działa. Poprzedni właściciel przerobił na pompowanie przez wentylek normalnym stacjonarnym kompresorem i jakoś to działa. Powietrze nie schodzi po kilku dniach.
Pytanie do osób, które mają doświadczenie z tym rozwiązaniem, czy warto inwestować w reanimację oryginalnego systemu (bo lepsze poziomowanie, tłumienie itd)? Czy taką samą robotę zrobi zwykły kompresorek z manometrem od poduszek?
Cena oryginalnych elementów nawet w używce nie zachęca.
Pozdrawiam,
J
mischka - 2021-01-17, 22:46
popraw tytuł bo "Dicato" w oczy kole
koko - 2021-01-18, 10:25
Ja zakładałem w firmie AL-KO W Kotz w DE mam oryginalnie założony kompresorek i dwa manometry oraz dwa zawory na lewą i prawą stronę.
Raz na rok wymieniam powietrze i poza tym nic nie robię (wymiana na podpartym) NIC NIE RÓB
Gewehr - 2021-01-18, 11:00
Jeśli masz oryginał na miechach, to warto to doprowadzić do działania. Przede wszystkim będzie samo poziomowanie. Daj VIN, z ciekawości sobie zobaczę co jest dostępne z takiego zawieszenia
Pomiędzy dołożonym wspomaganiem zawieszenia(poduchy), a miechami jest przepaść w komforcie jazdy
Gardobond - 2021-01-19, 18:53
VIN ZFA2500000.....
Na razie nie wiem co tam nie działa. Poprzedni właściciel przerobił pompowanie przez wentyl zamontowany na słupku na pace. Na szczęście ponoć wszystko zostało z tego systemu. Ciśnienie trzyma od zakupy czyli równo tydzień:) Na desce świeci się kontrolka od awarii zawieszenia pneumatycznego.
rigg - 2021-01-19, 21:47
| Gardobond napisał/a: | | VIN 68 |
Prywatnie wyślij vin bo za chwile na tym numerze się jakiś kamper zbuduje... Nie tylko "normalni" użytkownicy śledzą to forum...
Gewehr - 2021-01-19, 22:17
Jutro zobaczę w robocie. Osobiście miałem raz kontakt z takim zawieszeniem w naprawie. Było w karetce. Oczywiście wszystko też już polepione i klient poddał się na kosztach. Ale też miałem okazję jechać ze sprawnym zawieszeniem i była bajaka VIN możesz skasować. Skopiowałem sobie
007jędruś - 2021-01-20, 09:18
| rigg napisał/a: | | Gardobond napisał/a: | | VIN 68 |
Prywatnie wyślij vin bo za chwile na tym numerze się jakiś kamper zbuduje... Nie tylko "normalni" użytkownicy śledzą to forum... |
Vin widnieje w cepiku , nie są to wrażliwe dane. Nie demonizuj
Gardobond - 2021-01-20, 09:53
Jak ktoś chce VIN to do każdego ogłoszenia sprzedaży albo jest albo odstanie i jeszcze wiele więcej.
Gardobond - 2021-01-22, 18:05
Gewehr - jak byś miał kiedyś chwilę to pls zobacz również czy w tym aucie były czujniki ciśnienia w oponach.
A może można to jakoś prosto sprawdzić?
Gewehr - 2021-01-22, 18:10
Nie będę widział wyp. dodatkowego. Wejdź w body i sprawdź co jest zaprogramowane.
|
|