Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zimowy rozruch

fest2 - 2009-01-12, 11:38
Temat postu: Zimowy rozruch
:idea Po 2 tygodnia mrozów postanowiłem odpalić mego kamperka Fiat Ducato 2,5TD , co się okazało odpalić odpalił ale nie mam kierunkowskazów tablica rozd. - kontrolki nie świecą ,dmuchawa nie chodzi- czy przy mrozie -6 -8 mogły zamarznąć jakieś styczniki
48a-ELANKO - 2009-01-12, 12:01

Miałem coś podobnego. Po włączeniu ogrzewania z silnika i kilkunastu minutach pracy wszystko wróciło do normy. "Mój" mechanik samochodowy twierdzi że wszechobecna wilgoć atmosferyczna dotarła w różne zakamarki, zamarzła i tyle. Widać z tego, że prawdopodobnie miał rację.
kaimar - 2009-01-12, 12:36

Fest, a Ty byś normalnie funkcjonował jakby Cię potrzymali dwa tygodnie na mrozie?
Zagrzej go dobrze to mu przejdzie.

StasioiJola - 2009-01-12, 15:18

Wojtuś , ale najpierw sam sie rozgrzej przed wyjściem na mróz!!!!Najlepiej w dobrym towarzystwie coby żonusia nie powiedziała,że wpadasz w nałóg !!!!! :haha: Pozdrawiamy - Jola i Stasio. :spoko
maga - 2009-01-12, 16:18

Wojtek,Twój kamper się obraził,bo nie przyjechałeś do Uniejowa :bajer

Spróbuj wyczyścić wszystkie masy,prawdopodobnie gdzieś zaśniedziało-taka pora roku :spoko

BaWa - 2009-01-12, 16:23
Temat postu: Re: Zimowy rozruch
fest2 napisał/a:
nie mam kierunkowskazów tablica rozd. - kontrolki nie świecą ,dmuchawa nie chodzi- czy przy mrozie -6 -8 mogły zamarznąć jakieś styczniki

kurczę nie znam się na tym więc nie będę się w ogóle w tym dziale wypowiadać ;)

IAAN - 2009-01-12, 18:38

a ja w sobotę zrobiłem pierwszą jazde w tym roku trasa 110km ,powyżej 100km sezon uważam za otwarty ,odpalił za 1 razem ale tylko -1*C na dworze było