|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Rzetelne informacje techniczne bez bajerowania - Pomocy , podlaczenie Lodowki (elektryka )
pearl - 2021-02-12, 21:51 Temat postu: Pomocy , podlaczenie Lodowki (elektryka ) Witam Szanowne Grono . Czy poradzi ktos jak podlaczyc przewody pradowe od lodowki Thetford N 3145 . wiem ze bialy i czarny to (-) a czerwony,brazowy,fiolet to (+) ,widok kostki . A z drugiej strony mam (+) i z enerogobloku (+) i (- ) jak to podlaczyc ??. Z gory dziekuje za pomoc
Socale - 2021-02-12, 22:14
Grube przewody to zasilanie grzałki 12V bo tam najwięcej amperów płynie.
Cienkie to zasilanie sterownika i sygnał z alternatora żeby lodówka w trybie automatycznym sama przełączyła się na 12V
Nie napisałeś z czym to chcesz podłączyć? To jest lodówka inna niż ta z fabryki kampera i chciałbyś ją wstawić i użytkować? Opisz dlaczego nie można Plug&Play.
pearl - 2021-02-12, 23:13
Tak kupilem ta lodowke i chce wstawic do kampera ,przy lodowce jest kostka jak na zdieciu a w kamperze sa 3 przewody jeden plus , drugi plus z energobloku , trzeci minus z energobloku i chce to podlaczyc . Mysle ze w kostce bialy i czarny do minusa z energobloku ,a nie wiem jak plusy podlaczyc
Socale - 2021-02-13, 10:09
Hm...
Nie mam wiedzy by coś bardziej rzeczowego napisać, znalezienie schematu dużo by pomogło w rozpracowaniu.
pearl - 2021-02-13, 11:08
Hmm ze schematem to problem szukalem i nie znalazlem, ale dzieki za odzew,pozdrawiam
serwis[at]ekipa007.pl - 2021-02-13, 13:40
W załączeniu DTRka.
Diagram str. 13.
Kostka str. 25.
Socale - 2021-02-13, 18:14
I tak oto wspólnymi siłami doszliśmy. Dzięki, piwko ode mnie już leci.
.
Pearl, masz tutaj uproszczony schemat tego o czym pisałem w pierwszym poście
Podłącz to sobie i sprawdź czy lodówka jest sprawna, jak będziesz ją wstawiał w kamperze, to instalacja elektryczna profesjonalnie będzie troszkę inaczej, ale w równie prosty sposób.
pearl - 2021-02-14, 17:27
Super ,dzieki bede to ogannial i dam znac . Dzieki wszystkim i pozdrawiam i oczywiscie piwka poszly
|
|