Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zrób to sam - Moje małe ulepszenia - przeróbka salonu.

Kazik II - 2021-02-14, 14:50
Temat postu: Moje małe ulepszenia - przeróbka salonu.
Nie bardzo mi odpowiadał układ saloniku w moim kamperku. To prawdopodobnie jakiś Rimor albo inna włoszczyzna robiona na zamówienie firmy Palmowski oznaczona jego marką Nobel Art. Układ był typowy - dwie kanapy przód tył i pomiądzy stolik, przerabiane na noc na spanie. Ponieważ spania u mnie w kamperktu aż za dużo jak na dwie osoby - więc odkręciłem kanapę za kierowcą, przykręciłem pod ścianę i uzyskałem coś w rodzaju narożnika. Kupiłem na OLX fajną nogę do stolika, do tego dorobiłem blat własnym sumptem. Umocowałem to fest do podłogi i to wszystko bardzo mi się teraz podoba :) Teraz mogłem dołożyć obrotnicę i mam salon jak się patrzy, z czgo jestem bardzo dumny i wszystkim pokazuję :ok .
papamila - 2021-02-14, 14:59

nic tylko pochwalić za inwencję i wykonanie
:bukiet:

Socale - 2021-02-14, 16:07

Jak ja lubię kreatywność i dwupraworęczność.
Brawo!
Stawiam na ten stolik:

wbobowski - 2021-02-14, 16:11

Zrobiłeś podobny układ jaki jest u mnie (na zdjęciu)

Bardzo fajnie wyszło.

darek 61 - 2021-02-14, 16:15

Fajnie wyszło :pifko
Kazik II - 2021-02-14, 20:11

wbobowski napisał/a:

Bardzo fajnie wyszło.

Sie ma - ten układ u Ciebie to oryginalnie taki był, czy to też pomysłowe dzieło rękodzielnicze? Ja w kamperkach ze zbliżonych roczników nigdy nie widziałem takiego układu. A swoją drogą zawsze zastanawiałem się, czy taki luźny stolik nie lubi przypadkiem do wchodzić do szoferki w czasie jazdy. :wyszczerzony:

OldPiernik - 2021-02-14, 22:38

Wygląda fajnie. Masz może zdjęcia, jak to wyglądało przed przeróbką?
wbobowski - 2021-02-14, 22:52

Kazik II napisał/a:
wbobowski napisał/a:

Bardzo fajnie wyszło.

... A swoją drogą zawsze zastanawiałem się, czy taki luźny stolik nie lubi przypadkiem do wchodzić do szoferki w czasie jazdy. :wyszczerzony:

Nie bardzo rozumiem. Jak stolik masywnie przykręcony do podłogi ma wchodzić do szoferki???
To jest integra i miejsca sporo.

Taka zabudowa była pierwotna. Mam dokumentację. Tylko stół miał jeszcze podnoszoną przedłużkę od strony kabiny kierowcy.

Kazik II - 2021-02-15, 13:30

wbobowski napisał/a:
Kazik II napisał/a:
wbobowski napisał/a:

Bardzo fajnie wyszło.

... A swoją drogą zawsze zastanawiałem się, czy taki luźny stolik nie lubi przypadkiem do wchodzić do szoferki w czasie jazdy. :wyszczerzony:

Nie bardzo rozumiem. Jak stolik masywnie przykręcony do podłogi ma wchodzić do szoferki???
To jest integra i miejsca sporo.

A to przepraszam :kwiatki: - stolik wyglądał tak jak często widzi się w przyczepach. gdzie po prostu sobie stoi na podłodze.
Taki układ rzeczywiście był dosyć rzadko spotykany w starszych kamperach - okazuje się, że nie widziałem jeszcze wszystkich kamperów świata :haha:

[Edit] naprawa techniczna cytatu. WB

zbyszekwoj - 2021-02-15, 16:50

To układ jak u mnie w oryginale, z tym ze noga teleskopowa rozkłada sie do spania.
wbobowski - 2021-02-16, 12:25

zbyszekwoj napisał/a:
z tym ze noga teleskopowa rozkłada sie do spania.

U mnie też Zbysiu stół można obniżyć do poziomu kanapy jako 5 i 6 spanie.