Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zrób to sam - Popielniczka w Ducato - niepalący nie czytać!

Kazik II - 2021-02-14, 15:00
Temat postu: Popielniczka w Ducato - niepalący nie czytać!
Popileniczka w Dukato III to taki kubek wkładany w otwór umieszczony tak, że to tylko dla kierowcy z baaardzo długą ręką. Więc znalazłem taki jakiś plastikowy kubeczek akurat pasujący do tej wyjmowanej popielniczki i przykręciłem denko wkrętem, który znajduje się na dole kokpitu na prawo od stacyjki. Teraz żona nie robi larum, że wsadzam jej peta między nogi podczas jazdy. Niepalących proszę o niewtroącanie się do tematu z moralizowaniem o szkodliwości palenia, bo i tak nie rzucę :diabelski_usmiech
pawko13 - 2021-02-19, 11:27

Niby fajnie, ale na prawą rękę a ta nigdy nie wiem kiedy będzie potrzebna(biegi). Ja jak jadę to pale lewą :) (tą od okna..) a generalnie wolę stanąć i zapalić.
lepciak - 2021-02-19, 11:44
Temat postu: Re: Popielniczka w Ducato - niepalący nie czytać!
Kazik II napisał/a:
Popileniczka w Dukato III to taki kubek. Teraz żona nie robi larum, że wsadzam jej peta między nogi podczas jazdy

Kup żonie czekoladę a wnętrze kubka wyłóż folią z opakowania aby nie przetopić kubka. A tak na prawdę to dziwię się dlaczego żona złości się na wsadzanie peta (jak go zwał tak go zwał) między jej nogi? Pierwszy raz żałuję że nie palę.

MILUŚ - 2021-02-19, 16:08
lepciak napisał/a:
.... A tak na prawdę to dziwię się dlaczego żona złości się na wsadzanie peta (jak go zwał tak go zwał) między jej nogi? Pierwszy raz żałuję że nie palę.

A znasz żonę Kazika II? :chytry

Kazik II - 2021-02-20, 00:09
lepciak napisał/a:
Kazik II napisał/a:
Popileniczka w Dukato III to taki kubek. Teraz żona nie robi larum, że wsadzam jej peta między nogi podczas jazdy

Kup żonie czekoladę a wnętrze kubka wyłóż folią z opakowania aby nie przetopić kubka. A tak na prawdę to dziwię się dlaczego żona złości się na wsadzanie peta (jak go zwał tak go zwał) między jej nogi? Pierwszy raz żałuję że nie palę.

A uprzedzałem niepalących, żeby się nie włączali do tego wątku - bo oni i tak niczego nie rozumieją ze świata palaczy :wyszczerzony:

Kazik II - 2021-02-20, 00:20

pawko13 napisał/a:
Niby fajnie, ale na prawą rękę a ta nigdy nie wiem kiedy będzie potrzebna(biegi). Ja jak jadę to pale lewą :) (tą od okna..) a generalnie wolę stanąć i zapalić.

Zasygnalizowałeś niezwykle istotny wśród palaczy problem, czy lepiej w czasie jazdy trzymać faję w lewej czy w prawej ręce :wyszczerzony: . Zapewne są różne szkoły, a każda właściwą podbudową teoretyczną. Jasne, że najfajniejsze jest zapalenie sobie na parkingu. W czasie długiej jazdy autostradą ja optuję jednak za prawą ręką - biegi zmieniamy rzadko a powiew wiatru od okna może nam sypnąć żarem gdzie nie trzeba. Z kolei kierowcy Tir-w zabrawszy przypadkowo autostopowiczkę np. z Ukrainy mogą potrzebować prawej ręki do badania pasażerki - więc w tym wypadku lepsza do papierosa jest lewa ręka :haha:

Darek Szczecin - 2021-02-20, 01:50

Proponuję lekko wyhamować piętką, ponieważ wchodzimy w rejony przypominające program Rolnik szuka żony. :ok
smok_wawelski - 2021-02-20, 16:03

Dobra propozycja Darku.

Paliłem lewą - popiół za okno a kiep przekładka do prawej i popielniczka - jak chyba sporo ludzi. Robiłem tak do czasu jak przy takiej przekładce żar mi poleciał na udo i prawie w rowie wylądowałem - trudno jest opanować odruch gdy mocno parzy, dziura w portkach czy w siedzeniu to pikuś ale naprawdę to bolało. Później paliłem w prawej, jeszcze później starałem się zwykle palić na postojach i tylko dorywczo w aucie - teraz palę elektronika i jest mi z tym wyśmienicie :)
Absolutnie nie jako moralizacja, daleki jestem od tego bo paliłem ze 30 lat i to sporo - tylko jako ciekawostka: w sumie nie ciągnie mnie dziś do zwykłych fajek, do dymu też mam w sumie obojętny stosunek ale po ok roku wapowania zacząłem się dziwić jak mogą śmierdzieć zwykłe fajki :)

yamah - 2021-02-20, 16:03
Kazik II napisał/a:

A uprzedzałem niepalących, żeby się nie włączali do tego wątku - bo oni i tak niczego nie rozumieją ze świata palaczy :wyszczerzony:

Zgadza się :haha: ..ach ta rozkosz.. :bigok dymek po porannej kawie :kawka:

smok_wawelski - 2021-02-20, 16:43

Masz rację - choć już kilka lat jadę na baterii to brakuje mi tego, drugie sprzężenie zwrotne to browarek i dymek siedzi to gdzieś mocno i głęboko w tyle łba i elektryk choć wystarcza to jednak nie całkiem mi to zastępuje :)
SlawekEwa - 2021-02-20, 16:53

smok_wawelski napisał/a:
jak mogą śmierdzieć zwykłe fajki

Zwykłe smierdzą, ale " fajki" nabite czerwoną lub zieloną Amphorą tak pachną, że na autostradzie jeszcze wiele kilometrów za mną kierowcy otwierają okna i z lubością zaciągają się aromatycznym zapachem :-P

smok_wawelski - 2021-02-20, 16:58

Zgadza sie Sławku, etap różnych "kręconych" też miałem dość długi i lubiłem te eksperymenty :)
To co napisałem wcześniej dotyczyło fajek sklepowych.
Nawiasem - kwalifikacja smród czy zapach to przecież rzecz gustu a ten każdy ma inny :)

SlawekEwa - 2021-02-20, 17:09

Cytat:

Zgadza sie Sławku

Nie zgadza się :haha: ja piszę o FAJCE takiej z cybuchem i ustnikiem , a nie o śmierdziuchu papierosie z tytoniu, bibułki i filtra :chytry

smok_wawelski - 2021-02-20, 20:29

SlawekEwa napisał/a:
" fajki"
SlawekEwa napisał/a:
ja piszę o FAJCE
zatem w poprz poscie cudzysłów był zbędny - jasne że FAJKA różni się od " fajki" będącej żargonowym określeniem papierosa :)
Kazik II - 2021-02-21, 13:53

smok_wawelski napisał/a:
Zgadza sie Sławku, etap różnych "kręconych" też miałem dość długi i lubiłem te eksperymenty :)
Nawiasem - kwalifikacja smród czy zapach to przecież rzecz gustu a ten każdy ma inny :)

Cesarz Wespazjan uważał, że pieniądz nie śmierdzi (pecunia non olet) A ja powiem, że voluptatum non olet. Czyli przyjemność nie śmierdzi. :haha:

smok_wawelski - 2021-02-21, 14:00

Oddajmy więc co cesarskie Cesarzowi :)
Kubeczek jest wg mnie funkcjonalnie OK :)