Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Skandynawia - Kempingi w Norwegii ze slipem

Janusszr - 2021-02-17, 11:21
Temat postu: Kempingi w Norwegii ze slipem
Może ktoś mógłby podzielić się namiarami kempingów w Norwegii ze slipem dla łodzi?
Andrzej_Gdynia - 2021-02-17, 13:49

Na geiranger fiordzie jest camp prowadzony pzrez gościa którego zoną jest Polka. Ma lódkę własną z niewielkim silnikiem spalinowym (można ją wynająć i popływać pod siedmioma siostrami), ma też Quada którym ściągnie, wciagnie łódkę, i miał niewlielki pomost
Janusszr - 2021-02-17, 14:12

Dzięki. Muszę zgłębić wiedzę o tym fiordzie.
Ja dysponuję własnym pływadełkiem i na dziko w pojedynkę raczej będę miał kłopty.

moskit - 2021-02-17, 21:54

Geiranger to raczej turystycznie a jak ryby to , większość campingów z dostępem do wody mają slipy najlepiej poszukać na norweskich stronach turystycznych w opisach często podają o slipach
MAZUREK - 2021-02-17, 22:01

W każdej przystani/marinie jest slip do łodzi. Byłem w Norwegii 3 krotnie kamperem z pontonem i nigdy nie było problemu ze slipem :spoko
Janusszr - 2021-02-18, 09:09

MAZUREK napisał/a:
W każdej przystani/marinie jest slip do łodzi. Byłem w Norwegii 3 krotnie kamperem z pontonem i nigdy nie było problemu ze slipem :spoko

Praktycznie każda marina ma slip, albo dźwig. Gorzej z kempingiem obok. Bywałem w marinach norweskich, ale nigdy kamperem nie odwiedziłem Norwegii.

Janusszr - 2021-02-18, 09:12

moskit napisał/a:
Geiranger to raczej turystycznie a jak ryby to , większość campingów z dostępem do wody mają slipy najlepiej poszukać na norweskich stronach turystycznych w opisach często podają o slipach

Super.

lechd - 2021-09-04, 16:45

w tym roku byliśmy na Mana Camping koło Mandalen, droga E136. Kemping dla wędkarzy (80% to Niemcy na rybach). Kemping ma slip, przystań i małą plażę. W pobliżu kempingu jest supermarket i stacja benzynowa. Na kempingu jest komora chłodnicza na złapane ryby.
krzlac - 2021-09-26, 11:56
Temat postu: Re: Kempingi w Norwegii ze slipem
Janusszr napisał/a:
Może ktoś mógłby podzielić się namiarami kempingów w Norwegii ze slipem dla łodzi?

Zainstaluj na smartfonie apke Boat ramp locator. Ponad 200 slipów w Norwegii z opisem.

Janusszr - 2021-09-28, 17:41

Bardzo dziękuję lechd i krzlac . Ciężki ten mój ponton z silnikiem. Po w miarę równym podłożu, daję sobie sam radę. Jak jest miękko(piasek), to robi się problem. Dlatego tak ważny jest slip.