| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - ręczna robota - Kabina prysznicowa
staszko - 2021-02-19, 12:32 Temat postu: Kabina prysznicowa Może komuś się przydać gotowa kabina prysznicowa https://www.olx.pl/oferta...0c0bc0;promoted ,strona producenta http://www.volmar.com.pl/...e-do-kontenerow gotowe bez roboty a i cena myślę ok
Banan - 2021-02-19, 21:21
Naprawdę ciekawa propozycja, zwłaszcza dla budujących kamperki
Meyer - 2021-02-20, 18:54
Raczej dla tych co mają proste ściany lub planują łazienkę na środku auta
Banan - 2021-02-20, 20:59
| Meyer napisał/a: | Raczej dla tych co mają proste ściany lub planują łazienkę na środku auta |
Jak ktoś nie potrafi posługiwać się podstawowymi narzędziami, to niech lepiej nie bierze się za budowę kampera...
ZbigStan - 2021-02-20, 21:12
Oferta ułatwiająca budowę łazienki, Brak problemów z szczelnością. Pozdrawiam.
andi at - 2021-02-21, 06:37
| ZbigStan napisał/a: | | Oferta ułatwiająca budowę łazienki, Brak problemów z szczelnością. Pozdrawiam. |
Sklejka i na to żywica+ mata = szczelny natrysk
Banan - 2021-02-21, 10:25
| andi at napisał/a: | | Sklejka i na to żywica+ mata = szczelny natrysk |
= większa masa
smok_wawelski - 2021-02-21, 13:40
| Banan napisał/a: | | Jak ktoś nie potrafi posługiwać się podstawowymi narzędziami, | Sama idea i rozwiązanie jest ok, natomiast nawet bardzo wprawnie posługując się narzędziami raczej nie wpasujesz tego w starszą puszkę Darku. Zauważ ze ta kabina ma proste ściany a puszka we wszystkie strony jest krzywa. Drugi powód to jej wymiary 80x80 - jeśli dałbyś góra max do ściany i zostawił odstęp dołem to dół wyjdzie gdzieś na 90 co w przypadku zabudowania lodówki po drugiej stronie trochę mocno przewęża przejście bo Ducato 2 czy Jumper 1 to 1808mm po podłodze dołem nie licząc poszycia wewn. - podzielałbym zdanie kol. Mayer - kabina raczej do kamperka z prostymi ścianami i tu jak najbardziej albo w puszce i konieczna kombinacja układu wnętrza co oczywiście jest możliwe
adaml61 - 2021-02-21, 13:59
A ja myślę tak Jak Darek , da się . Drobna modyfikacja , Do nowego Ducato czy Transita na pewno bez większych kombinacji .
smok_wawelski - 2021-02-21, 14:07
| adaml61 napisał/a: | | .... Do nowego Ducato czy Transita na pewno bez większych kombinacji . | do nowego lepiej to widzę - jest bardziej prosty - może nie całkiem ściśle się wyraziłem, pisałem Adam o wersji auta jak Twoja i moja
Meyer - 2021-02-21, 17:29
Moja uwaga nie miała wywołać polemiki a jedynie zwrócić uwagę na jeden aspekt. Zgadzam się z kolegami, bardzo fajna konstrukcja. Czysto i przyjemnie. Jednak u mnie blaszanka na górze jest węższa o ponad 20 cm. Dla ścisłości, po jednej stronie. Dlatego napisałem że fajne gdy proste ściany. Znając problem każdy odpowie sobie na pytanie czy warto czy nie.
wędrowiec - 2021-02-21, 18:14
To jest oferta producenta. A tutaj lament, że blaszanka u góry jest węższa. Wystarczy przedstawić problem producentowi, że byłby zbyt na kabiny do blaszanek i dla 20 sztuk warto formę przerobić. Tym bardziej, że kabina jest ciekawa, cena dobra, brodzik już w komplecie i ściany wykończone.Do Durisotti pasuje jak robione na zamówienie, bez przeróbek.
Meyer - 2021-02-21, 18:47
| wędrowiec napisał/a: | | To jest oferta producenta. A tutaj lament, że blaszanka u góry jest węższa. Wystarczy przedstawić problem producentowi, że byłby zbyt na kabiny do blaszanek i dla 20 sztuk warto formę przerobić. Tym bardziej, że kabina jest ciekawa, cena dobra, brodzik już w komplecie i ściany wykończone.Do Durisotti pasuje jak robione na zamówienie, bez przeróbek. |
Nie kolego, nie było żadnego lamentu, zwięzła informacja. Gdyby wszyscy w ten sposób postępowali i pomagali sobie zamiast personalnych wycieczek, forum mogłoby stać się bardziej czytelne.
tolo61 - 2021-03-31, 08:34
Hej... rozmawiałem z tym.producentem Za miesiąc półtora będzie kabina do trojaczkow W chwili.obecnej to co mają kosztuje 1000zl netto Przymierzalem się by coś takiego zrobić do swoich aut jednak gdy usłyszałem cenę to szkoda mi czasu na papranine ... wolę kupić gotowca
decumanus - 2021-04-23, 21:51
A jakis projekt do tego ma? W sensie że skoro my najlepiej wiemy czego nam trzeba to moze powinien zalozyc temat i skonsultować społecznie :D
R
Nefro - 2021-05-22, 14:03
Ten temat zmotywował mnie do dołączenia do forum bo widzę, że trochę przycichł, a osobiście bardzo liczyłem na tą łazienkę - myślę, że rozwiązała by sporo przyszłych kłopotów w budowie.
Niestety okazuje się, że rozmiarowo do mojej zabudowy nie wejdzie.
W każdym razie kontaktowałem się z ww firmą i łazienka jest już prawie gotowa. Właściciel podzielił się wizualizacją i wymiarami, a ja linkiem do tego wątku. Może bardziej ogarnięci budowniczy będą w stanie wyłapać niuanse, których poprawa pomoże wszystkim.
Wymiary:
wys. - 1885mm
szer. zewn. - 980mm, wewn. - 940mm
głębokość - 685mm
andi at - 2021-05-22, 22:07
| Banan napisał/a: | | andi at napisał/a: | | Sklejka i na to żywica+ mata = szczelny natrysk |
= większa masa |
Jaka sklejka 1 cm to masz racje . Pomyśl zanim napiszesz . 3 mm starczy a jak znajdziesz 1 mm to pasi i na to żywica z 2 stron + mata cienka .Tobie to Banan trza wszystko na tacy
Myśl pozytywnie a nie pisz co w klawisz .............
Może krawacik do ciebie czy nie pasi haha
[ Komentarz dodany przez: Banan: 2021-05-22, 23:23 ]
Proszę nie używać wulgaryzmów - zgodnie z regulaminem
Banan - 2021-05-22, 22:37
andi at, pomyśl, zanim napiszesz - sklejka 1mm... gdzie to widziałeś? Są, owszem - w sklepach dla modelarzy o wymiarach 310x1000mm. Grubości do użycia w stolarce zaczynają się od 4mm. W moim kamperze sklejka ma 11mm. Nawiasem mówiąc, ma to być kabina prysznicowa o odpowiedniej sztywności, nie jej model w pomniejszeniu.
decumanus - 2021-05-27, 08:13
zrobi furore... zeby tylko nie pekalo jak tanie wanny...
R
necik - 2021-06-17, 12:24
Patrzę na tą gotową kabinę prysznicową i nie bardzo wiem gdzie ja zmieścić w Ducato L2H2. Kabina ma 100 cm szerokości, więc gdybym zamontował zaraz za łóżkiem, to drzwiczki rewizyjne do WC wypadną na słupku.
Ktoś rozmawiał może z producentem i wie w którym miejscu był planowany montaż?
decumanus - 2021-06-17, 13:31
ale jaja, a mówiłem że może zapyta nas... najlepiej teraz zamień swoje auto na wersje brytyjską :D
R
Roberto - 2021-07-01, 09:18
Jestem w stałym kontakcie telefonicznym z właścicielem firmy.
W chwili obecnej jest przygotowywany nowy wzór łazienki.
Kibelek ma być po lewej stronie, a prysznic po prawej. Wersja podobna do tej jaką ma Travaller.
andi at - 2021-07-03, 18:57
[quote="Banan"]andi at, pomyśl, zanim napiszesz - sklejka 1mm... gdzie to widziałeś? Są, owszem - w sklepach dla modelarzy o wymiarach 310x1000mm. Grubości do użycia w stolarce zaczynają się od 4mm. W moim kamperze sklejka ma 11mm. Nawiasem mówiąc, ma to być kabina prysznicowa o odpowiedniej sztywności, nie jej model w pomniejszeniu.[/quot
Tyle co ja wiem to sklejka zaczyna się od 3 mm .Cieńsze to fornir albo szpera .Dawna nazwa .I taką 1 mm dasz w poprzek i na to mate + żywice i jest OK .Ale jak da się sklejkę 3 mm w poprzek to pasi .
Tutaj macie różne rozwiązania https://www.malibu-cartha...model-overview/
Gardobond - 2021-09-25, 09:45
Roberto, ruszyło się może coś w temacie kabiny?[/i]
Roberto - 2021-09-25, 21:37
| Gardobond napisał/a: | | Roberto, ruszyło się może coś w temacie kabiny?[/i] |
Kicha. Gość przestał się odzywać. Chyba odpuścił temat...
|
|