|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Lampka oświetlenia wnętrza jak się do niej dobrać
Kazik II - 2021-02-28, 15:19 Temat postu: Lampka oświetlenia wnętrza jak się do niej dobrać Witam szanownych Kolegów - może ktoś ma taką lampkę jak na zdjęciach i wie, jak ją odkręcić, zdjąć klosz czy zrobić cokolwiek aby się dobrać do środka?
dziwaczek - 2021-02-28, 15:33
może być tak jak halogeny - dwie sprężynowe łapki od dołu (spróbuj podważyć z boku i odchylić) jak nie pójdzie to moze być na wcisk lub wkręcane.
Banan - 2021-02-28, 18:22
Kazik II, mam podobne - trzeba te sreberka delikatnie wkrętakiem podważyć, to są tylko takie ozdobne maskujące pierścienie
Kazik II - 2021-03-10, 23:40
Banan napisał/a: | Kazik II, mam podobne - trzeba te sreberka delikatnie wkrętakiem podważyć, to są tylko takie ozdobne maskujące pierścienie |
Dzięki - faktycznie chodzi o ten pierścień. Ale niestety delikatnie to sią tego zrobić nie da. Próbowałem pół godziny delikatnie, potem mniej delikatnie - aż w końcu szalej we mnie wstąpił i przy akompaniamencie "komplementów" dla konstruktora tego cuda pociągnąłem tak, że pierścień pękł. Zadna zresztą strata, bo nie lubię takiego zimnego światła i zamierzam wymienić na coś przyjemniejszego.
EwaMarek - 2021-03-11, 17:24
Kazik II, wywalić i założyć ładniejsze lampy. Może być plafon ledowy chociaż ja wolę zakładać oprawki z wymiennymi żarówkami. W razie przepalenia wymiana żarówki :-)
Kazik II - 2021-03-11, 19:38
EwaMarek napisał/a: | Kazik II, wywalić i założyć ładniejsze lampy. Może być plafon ledowy chociaż ja wolę zakładać oprawki z wymiennymi żarówkami. W razie przepalenia wymiana żarówki :-) |
Najprzyjemniejsze światło moim zdaniem dają ciepłe jarzeniówki i są w miarę ekonomiczne. Ale z tym coraz trudnie - zwłaszcza na 12 V. Jakby ktoś miał ładny plafonik na 12 v świetlówkę to chętnie kupię.
EwaMarek - 2021-03-11, 19:43
Niektóre ledowe ciepłe dają podobne światło.
Banan - 2021-03-12, 20:46
Kazik II napisał/a: | przy akompaniamencie "komplementów" dla konstruktora tego cuda |
Ode mnie też mu się zebrało...
|
|