| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
CT- Świętokrzyskie - z Wrocławia do Kielc
pagand - 2021-03-13, 19:22 Temat postu: z Wrocławia do Kielc Witajcie,
przyszło mi ze względów zawodowych przeprowadzić się na jakiś czas do Kielc. Możliwe, że kilka razy pozawracam Wam głowę pytając o drobiazgi związane z camperowaniem.
Jeżeli możecie, to zdradźcie mi gdzie w Kielcach lub okolicach nabiję butle z gazem. Niestety nie mam standardowej wielkości butli i muszę ratować się nabijaniem. sezon camperowy nadchodzi i warto byłoby się już przygotować.
Z góry dziękuję
No i...wpraszam się nieśmiało do CT Świętokrzyskie
krzysieks - 2021-03-13, 20:03
Co do nabijania butli w Kielcach to spytaj na PW MarkaH.
Z tego co pamiętam to należysz do CT Świętokrzyskie .
W czerwcu planujemy duży Zlot . Już cieszymy się na pomocną dłoń .
orkaaa - 2021-03-13, 20:13
Jaka butla i czym chcesz nabijać ? W Kielcam polecam zakład na Ulicy Olszewskiego zaraz na początku ulicy po lewej stronie jadąc od Łódzkiej. Trzeba płacić gotówka i czynny chyba do 15.00. Mają propan butan zatankują chyba do wszyskich butli. Ja tankowałem do 3 kg . Ale jeśli mają tylko odpowiedni przewód i końcówkę przeleją z normalnej 11 kg. Mają tez czysty propan na wymianę 11 kg. Tu nie ma tankowania tylko butla za butlę.
pagand - 2021-03-13, 20:46
Ooo...super...Ogromnie dziękuję za odzew i wskazówki...Oczywiście skorzystam
A skoro z CT Świętokrzyskie byłem już na zlotach to i kolejny raz chętnie zawitam...tym bardziej, że camper też pochodzi ze świętkorzyskiego...
Pozwólcie, że w razie czego znów Wam głowę zawrócę jakimś pytaniem jak zajdzie potrzeba
Banan - 2021-03-13, 21:31
Ooo... Andrzej...
Ile to wody w Wiśle upłynęło... Miło by było się spotkać w Bałtowie w czerwcu, no i we wrześniu w Wałach dolnośląskie spotkanko...
Uściski
pagand - 2021-03-13, 21:45
Darku, nie wiem ile w Wiśle, ale w Odrze sporo...:)
Do Bałtowa postaram się zawitać, więc się spotkamy...jednak na dolnośląski zlot nie dotrę, bo mam wtedy maraton do przebiegnięcia...
Ale tak czy siak do zobaczenia...
Banan - 2021-03-13, 21:49
Mam nadzieję że dotrzesz chociaż do Bałtowa
Anras - 2021-03-15, 13:08
Cześć Andrzej! Mam nadzieję, że zobaczymy się w Bałtowie
DARDUR - 2021-03-16, 12:30
Cześć Andrzeju widzę że zadomawiasz się na nowym lokum. Pozdrawiamy
pagand - 2021-03-16, 18:53
DARDUR, Ano zadomawiam się...w końcu trochę czasu tu spędzę, wiec może i ja się do CT Świętokrzyskie wkręce
Ale fajnie, że z CT Zdolny Śląsk kontaktu nie stracę choć w połowie drogi pomiędzy jest jeszcze CT Górny Ślask i cięzko będzie czas dzielić
krzysieks, jeżeli tylko będzie taka szansa to chętnie pomogę...pisz jak byłbym przydatny
pagand - 2021-05-08, 17:13
Butle z gazem już wiem gdzie nabijać w Kielcach. Dzięki orkaaa,
Mam jeszcze pytanie o jakiś serwis przyczep i camperów gdzieś w świętokrzyskim, bo w Kielcach nie udało się "wygooglać"...
Z góry dziękuję 😊
MAREKH - 2021-05-08, 19:28
Cześć Kolego
Podaję Ci adres gościa który zajmuje się częsciami do przyczep i kamperów, można zapytać czy prowadzi jakieś usługi lub może będzie miał namiar.
Expert Misterkiewicz Artur
Zagórska 158,
25-362 Kielce
a tu jego str. na Allegro
https://allegro.pl/uzytkownik/HorodRace2/kempingowe-wyposazenie-18567?bmatch=cl-e2101-d3859-c3683-aut-1-4-0429
jest jeszcze na ul. Wybranieckiej gość który zajmuje się akcesoriami, a głównie markizami z Niemiec - tel 600 486 674
|
|