Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - Wyjazdy wedkarskie 2009

pagas - 2009-01-16, 05:56
Temat postu: Wyjazdy wedkarskie 2009
Witam szanownych kolegow.
Od niedawna jestem zalogowany na CT i nie mam jeszcze swojego kampera , ale sytuacja zmieni sie w najblizszych dniach , lub tygodniach.
Podejmuje ten temat poniewaz jak widze atywnosc wedkarzy na CT jest slabiuska , ale mam nadzieje , ze to tylko chwilowe.
Jakie plany macie na ten rok.
Ja w zeszlym roku zorganizowalem z kolegami wyprawe na Rio Ebro na slynne sumy.Pojechalo 7 i wyprawa sie udfala bardzo.
To juz trzeci tydzien tego 2009 roku , a ja robie peirwszy wpis w tym temacie.
Zapraszam.

Slawek Pagas

gino - 2009-01-16, 08:45
Temat postu: Re: Wyjazdy wedkarskie 2009
pagas napisał/a:

Podejmuje ten temat poniewaz jak widze atywnosc wedkarzy na CT jest slabiuska , ale mam

Slawek Pagas

witaj.. :spoko

slabiutka tu na forum..ale w sezonie..kij w reku caly czas :)

tyle ze..ja lubie wedkowac na mazurkach
chciaz , kilka razy zdarzylo mi sie wedkowac w morzu..z mola sopockiego ;-))/mozna z wedka wejsc bez problemu..;-))

pozdroweczki

pagas - 2009-01-16, 09:54
Temat postu: wed
Gino

Ja tez pare razy lapalem tu i tam.W zeszlym roku kolega po kiju otworzyl mi oczy na wedkowanie w Niemczech i powiem ci , ze jestem zachwycoy.Pierwszy wyjaz 10 kilo okoni.Selkcja pelna tylko od 30cm w zwyz.Najwieksze po kilo.
Drugi wyjazd 12 szczupakow we dwuch.
Moze to zabzmi jak typowe wedkarskie przechwalanie sie ale naprawde u naszych niemieckich sasiadow mozna dobrze i w spokoju polapac.
Pisze tu oorganizowaniu ewentualnych wypadow kamperami na rybki.Mozna je polaczyc w rodzinne wypady do niemczech na wedkarsko-rozrywkowo ziedzajacy urlopik.

Ja jak wiedac jestem ze szczecina wiec zawsze mozna tu zrobic postoj z polski.

Slawek Pagas

ARCADARKA - 2009-01-16, 10:01
Temat postu: ARCADARKA
witaj :ok
no napiszę , że mnie rozgrzałeś z tymi rybkami , w razie czego daj znać to zbierzemy małą karawanę i połowimy
pozdrowionka :bigok

medard - 2009-01-16, 10:34

ARCADARKA napisał/a:
mnie rozgrzałeś z tymi rybkami

czy to sa szprotki? ..................................w stringach :hihi: :hihi: :hihi:

JaWa - 2009-01-16, 10:48

Ciekawa sprawa z tymi Niemcami. W jakim to było regionie ? Z brzegu, czy łódki ?
ARCADARKA - 2009-01-16, 10:53
no i oczywiście trzeba mieć wykupione zezwolenie na wędkowanie :bigok :bigok
pagas - 2009-01-16, 11:11
Temat postu: ide spac
Lowilem i z lodzi(raczej pontonu) i z brzegu.
Okonie przepiekne i waleczne w Ekermunde doslownie godzinka drogi ze szczecina.Przepiekna miejscowowsc przez ktora przeplywa rzeczka i wlansie tan z brzegu te okonie.

Szupaki z pontonu na jeziorze kolo Bismarka.Pieknie polozone jezioro w srodku lasu , ale wspanialy dojazd samochodem i plaza z pomostem do kapieli dla dzieciakow gdyby calymi rodzinami sie wybrac.
Ogolenie zezwolenie na wszystkie landy z tego co sie dowiadywalem kosztuje kolo 100euro.Czyli cena porownywalna do polskiego zezwolenia tyle ze efekty lepsze niz w Naszych lowiskach specjalnych.

Mazy mi sie rozniez wypad jeszcze raz na Rio Ebro , ale tym razem wlasnie kamperkiem i zabrac zone i dzieciaki.Gdyby nas wiecej pojechalo to zony napewno beda zadowolone bo wruca opalone, a my mamy do zlowienia te 100kg sumy.Nie mowie juz o przylowie kilunasokilogramowych karpi czy innych takich tam drobiazgow.

Dobranoc panowie i do zobaczenia w nocy.

Pagas

JaWa - 2009-01-16, 11:35

Niezłe te sumiki http://pl.youtube.com/watch?v=CxPBMzZOxAs
Adamo - 2009-01-16, 23:50

ja chyba nigdy nie zapomnę kempingu w Chorwacji

pojechaliśmy sobie w dwie rodzinki na kemping zapominając oczywiście o sprzęcie wędkarskim, a jest to jedna z moich bądź co bądź wielkich pasji

jakie było nasze rozczarowanie jak po przerzuceniu wszystkich rzeczy nie znaleźliśmy nawet przesuszonego robaczka
wieczorkiem poszliśmy sobie z szwagrem nad zatokę pooglądać sobie wędkarzy dumnie zarzucających wędziska
następnego dnia udało nam się w sklepie z zabawkami (bo o wędkarskim nie było co marzyć) zestaw małego wędkarza- żyłka, spławik z korka, haczyk zwykły druciak
w lasku nieopodal wycięliśmy piękne kijeczki, sprzęt przygotowaliśmy i wieczorkiem dołączyliśmy do grona szczęśliwych wędkarzy nad zatoką
ludzie mieli taki ubaw, że myśleliśmy gdzie się schować przed tymi szydercami
lecz...... stało się coś niebywałego- zaczęliśmy ciągnąć jedną rybę za drugą :wyszczerzony: , a pozostali co robili: :gwm
sekretem okazało się ciasto: budyń waniliowy, trochę mąki i jedno jajko

i takim oto tym sposobem mieliśmy super kolacyjkę i mogliśmy podziwiać szyderców uciekających w popłochu

nieraz nawet na kija można nieźle zaszaleć

pagas - 2009-01-17, 03:14
Temat postu: wedki
Wdki ni zawsze sa najwazniejsza sprawa.Ogolenie sprzet to fajna sprawa i dobrze jak jest i to sprawny , ale jak pamiecia siegam zawsze dostawalem w kosc w rywalizacji z doswiadczeniem .
Panowie , a co wy na te wsponre rodzinno rozrywkowo wedkarskie wyprawy

bonusik - 2009-01-17, 09:31

Ze mnie to wędkarz jak z koziej d..y trąba :szeroki_usmiech
Ale cieszę się nawet gdy uklejkę złowię.... :haha: :haha: :haha:

JaWa - 2009-01-17, 11:05

Cytat:
Panowie , a co wy na te wsponre rodzinno rozrywkowo wedkarskie wyprawy

ja jestem za :spoko

MirekM - 2009-01-17, 11:17

Mordercy ryb. Ja nigdy ryby nie zamordowałem. Zawsze kupuję w sklepie i dzięki temu mam czyste sumienie.
pagas - 2009-01-17, 11:34
Temat postu: nie
Nie wiem co jest w tym lapanie ryb.Mozna to rozwazac akademicko i teorie snuc na temat pozostalosci instynktu lowcy w naszej naturze.Ja poprostu lubie wode.
Jak ogladam relacje naszych kolegow z Norwegi ,Polski,niemiec czy innych przepieknych miejsc to ajk pies do sikania sie trzese.
Nie efekty sa najwazniejsze.

pagas

JaWa - 2009-01-17, 11:35

MirekM napisał/a:
Ja nigdy ryby nie zamordowałem.

No dobra, kiedy przenosisz karpie z wanny do stawu ?? :bajer

JaWa - 2009-01-17, 11:39
Temat postu: Re: nie
pagas napisał/a:
Mozna to rozwazac akademicko i teorie snuc na temat pozostalosci instynktu lowcy w naszej naturze.Ja poprostu lubie wode.
pagas

Lepiej się nie przyznawaj, wystarczy że jest jeden morderca na forum. :box

pagas - 2009-01-19, 04:49
Temat postu: kto
Kto mowil , ze ja wszystkie ryby zabijam.Mowiac szczerze to sporadycznie zabieram cos do domku.Musi to byc rybka zlapana w czystym akwenie i w dodatku smaniutka , a przyzadzic ja ja juz potrafie.

Jestem teraz bardzo zajety poszukiwaniem kampera dla mnie ale pilnie sledze dyskusje.

pagas

pagas - 2009-01-23, 09:17
Temat postu: juz tuz
Juz tuz.
Chyba misie uda.
Nie udzielalem sie za bardzo w wedkarskiej sekcji bo nie mam kampera.Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu uda mi sie .Mam na oku jedna taka slicznotke i nie chce zapeszac , a wtedy bedziemy krecic wyjazdy wedkarskie blizsze i dalsze.

Ja bym bardzo powaznier proponowal podyskutowac nad wyjazdem na Rio Ebro.Troche daleko , ale warto zapewniam.

Poza tym Norwegia.Juz odkryta , ale wciaz jedno z najbardziej atrakcyjnych wedkarsko miejsc na ziemi .Takie jest mojre zdanie.

pagas

Tadeusz - 2009-01-23, 09:57

Pagas, zapewne prześledziłeś forum i wiesz, że są wśród nas wędkarze zapaleńcy. Myślę, że jest ich więcej niż myślisz.
Ja również śledzę wędkarskie dokonania naszych kolegów, a i sam lubię moczyć kije.
Moją pasją są duże liny, takie od 35 cm. Największy miał ok. 50 cm i złowiłem go w jeziorze Nidzkim.
Dlaczego liny? Bo trudne w łowieniu, silne i waleczne.

pagas - 2009-01-23, 11:28
Temat postu: lin
Tadeus.
Czy to nie twoje zdjecie jest gdzies na forum z pieknym linem.Moze nie najwiekszym okazem , ale ryba sliczna.Powiem ci jednymi z pierwszysch ryb jakie lowilem byli liny i karasie w malych lesnych jeziorka.Lin kojazy mi sie ze zlota rybka.Piekne zwierzeta.
Zasiadka na lina to podobnie jak na karpie.Do takich zasiadek to trzeba koniecznie miec dobre towarzystwo.Ja nigdy nie lubilem lapas w samotnosci.Inny typ jestem.Uwielbiam sobie przy lapaniu pogadac i to wcale nie tylko o rybkach.Herbatki z pradem sie napic.W ogole to bardzo lubie jezdzic na nocki.Niestety jak jest cieplo tylko , a to w Polsce trzy do czterech miesiecy.

Poruszmy troche ta sekcje forum.Mysle ,z e skoro wsod nas jest tylu wedkarzy to tutaj powinno wrzec , ajest cichotko.

pagas

gino - 2009-01-23, 11:59

tyle ze do linka..im mniej ludzi..tym lepiej...linek lubi cisze...

ja lapie liny na jez. Roś...

pagas - 2009-01-24, 01:40
Temat postu: spokojnie
No to ja juz odpadam.
Nie nadaje sie na ciche nasiadki.Nie zebym ciagle musial z siebie wydawac jakies odglosy , ale w ciszy siedze polowe mojego zycia w gracy i jak mam sie relaksowac to gadajac.
Poza tym milczac nie poznam ludzi i nie opowiem kawalu.

Poza tym w tym calym lapaniu to chyba nie samo zlapanie jest najwazniejsze choc musze przyznac , ze mam juz dosc docinek zonki jak wracam z marnymi efektami

Aulos - 2009-01-24, 13:29

Cytat:
Poza tym w tym calym lapaniu to chyba nie samo zlapanie jest najwazniejsze choc musze przyznac , ze mam juz dosc docinek zonki jak wracam z marnymi efektami

A co, w Szczecinie nie ma sklepów rybnych? :szeroki_usmiech

pagas - 2009-01-25, 00:53
Temat postu: Sklepy rybne
No wlasnie sklepy.Ja tez po wyprawach nad nasze wody czasem sie zastanawiam czy nie latwiej by bylo tak w sklepie rybnym.Napewno o wiele tanie.
Tyle , ze kazdey kto jest wedkazem wiem ,z e nie to jaet gwozdziem programu.
No wlasnie , a gdyby tak polaczyc wspaniala przygode,wyprawe w piekne plenery,woda, a do tego wszystkiego woda rybna.

Panowie ja caly czas nawiazyje do Ebro.
Bylem , widzialem, lapalem.Jest niesamowicie.Dla kazdego cos dobrego.
Poszperajcie sobie w necie.Warto.

Tadeusz - 2009-01-25, 04:55

Pagas, jeśli masz jakieś zdjęcia ze swej wędkarskiej wyprawy na Ebro, to bardzo proszę, wklej je.
Może podziała to na naszą wyobraźnię trochę mocniej niż tylko słowa? :spoko

A wyprawa mogłaby być rzeczywiście fantastyczna. :)

pagas - 2009-01-25, 07:43
Temat postu: Ebro
Tadeusz

Tu mamy zagwozdke.Podam kilka linkow z opisami wypraw na Ebro.Zanim pojechalem to cala swoja wiedze czerpalem wlasnie z takich opisow i relacji wedkarskich.
Ze zdjeciami z mojej wyprawy moze byc ciezko w tej chwili jako ze jestm na sttku , a zdjecia mam w domu , ale jak do kabinki po wachcie sie dostane to obiecuje ,z e poszperam na paluszku pamieci bo tego woze ze soba.

http://www.wcwi.pl/index....2250&Itemid=132

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,sum-z-ebro,748

http://www.wcwi.pl/index....=2246&Itemid=68

Ja bylem w miejscowosci Mequinenza.Przepienke maluskie miasteczko.Na zece Ebro swojego czasy zbudowano kilka ogromnych tam.Po tym jak woda sie spietrzyla zostalo zalane wiele miejscowosci, pol jak rowniez gajow oliwnych.Teraz prosze sobie koledzy wyobrazic lepsza kryjowke dla ryb jak podwodne miasta i starodrzewia oliwne.Mowie wam bajka.
Jesli chodzi o sumy z Ebro to najwieksze okazy na swiecia sa lapane tam i na rzece PAG we Wloszech.
Najlepiej lapie sie je na pelet z duza iloscia maczki rybne ktory zaiwania jak .... , albo i tu ciekawostka na zywca.Tyle ze zywcem musi byc albo wegoz9ktory zostal zdziesiatkowany przez sumy), albo karpik pomiedzy kilogramem , a 2,5 kilo.

Najwieksza trudnosc sprawia zlapanie wlasnie odpowiedniego zywca, i to nie dlatego ,z e nie ma tam karpi.Wrecz przeciwnie.Ciezko jest zlapac mniejsza stuke.Srednia przylowu to 5 do 15 kilo.

Tak ze Panowie.moja zonka wie juz o tym , ze w zeszlym roku wyprawa bykla traktowana rekonesansowo , a w tym roku jazda na calego.Jako ,z e mam zamiar zabrac moja maluzonke.Najl;epiej byuloby wtedy miec kompana , albo apru kompanow zapalencow.

pagas - 2009-01-25, 09:38
Temat postu: Ebro Lake Caspe
W zeszlym roku bylem 30km blizej , ale w tym roku chce jechac do tego campingu..Podaje link.Co prawda nie ma w jezyku polskim ,a le jest w miare klarowny.Przepuiekne miejsce , a ceny naprawde przystepne.

http://www.campinglakecaspe.com/

pagas - 2009-01-25, 11:19
Temat postu: zdjecia
Znalazlem 4 zdjecia.Wiecej ze soba nie mam niestety.
pagas - 2009-01-25, 11:24
Temat postu: zdjecia
pomyleczka
ARCADARKA - 2009-01-25, 15:39
Witajcie :ok
Panowie , a dlaczego nie ma kobietek z wami :mrgreen: , przecież one również lubią wędkować :bigok :bigok

Tadeusz - 2009-01-25, 16:21
Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a:
Panowie , a dlaczego nie ma kobietek z wami :mrgreen: , przecież one również lubią wędkować :bigok :bigok

Darku, wyobraziłem sobie Małgosię z wędziskiem, a na końcu wędki dwumetrowego suma, bo o takie ryby chodzi na Ebro. :haha: :haha: :haha:

ARCADARKA - 2009-01-25, 16:31
no taki kolos zrobił by wrażenie na młodym wędkarzu jakim jest moja połówka :evil: , ale do czego zmierzam ja się Gosi zapytałem tak bezwiednie czy lubi łowić ryby i okazało się , że to strzał a dziesiątkę, więc warto naszych kobiet zapytać się czy lubią nasze hobby, a przekonamy się że bardzo to lubią , ale nie miały siły przebicia , aby o to spytać nie chodzi tylko o wędkarstwo , myślisz , że jestem naiwny :haha: :haha: :haha: :haha: albo chłop dupek :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok
KOCZORKA - 2009-01-25, 16:52

ARCADARKA napisał/a:
więc warto naszych kobiet zapytać się czy lubią nasze hobby,
Pewnie, że lubimy. Ja to nawet próbowałam nad jeziorem Rożnowskim (byłam ulubienicą wędkarzy :szeroki_usmiech bo płoszyłam im całe ławice okoni) łowić na przynętę z plastikowych rybek, które kupiłam w telezakupach w Mango. :haha: :haha: :haha:
Co prawda żadnej rybki nie udało mi się złowić :placze2 :placze2 , ale miałam kupę frajdy (Koczor do dzisiaj ma z tego ubaw :haha: :haha: ).

Muszę też się pochwalić, że posiadam kartę wędkarską od conajmniej 10 lat :bigok , tylko zero rybek na koncie. :-/ :haha: :haha: :haha:
Pozdrawiam całą brać wędkarską. :bigok :bigok :bigok

ARCADARKA - 2009-01-25, 16:56
KOCZORKA napisał/a:
ARCADARKA napisał/a:
więc warto naszych kobiet zapytać się czy lubią nasze hobby,
Pewnie, że lubimy. Ja to nawet próbowałam nad jeziorem Rożnowskim (byłam ulubienicą wędkarzy :szeroki_usmiech bo płoszyłam im całe ławice okoni) łowić na przynętę z plastikowych rybek, które kupiłam w telezakupach w Mango. :haha: :haha: :haha:
Co prawda żadnej rybki nie udało mi się złowić :placze2 :placze2 , ale miałam kupę frajdy (Koczor do dzisiaj ma z tego ubaw :haha: :haha: ).

Muszę też się pochwalić, że posiadam kartę wędkarską od conajmniej 10 lat :bigok , tylko zero rybek na koncie. :-/ :haha: :haha: :haha:
Pozdrawiam całą brać wędkarską. :bigok :bigok :bigok

Lucynko ty w moich oczach jesteś bardzo pozytywnym człowiekiem , a że jesteś kobieta to tylko dodatkowy plus :bigok
i w cale nie słodzę jesteś po prostu kobitką z jajnikami :kwiatki:

KOCZORKA - 2009-01-25, 17:20

ARCADARKA napisał/a:
i w cale nie słodzę jesteś po prostu kobitką z jajnikami :kwiatki:

Dziękuję ślicznie :bukiet:
To fakt, jajniki mam :haha: :haha:
A na którymś Zlociku, dasz mi potrzymać na chwileczkę wędkę? (lata całe nie trzymałam) :bukiet: I pokażesz mi jak to się zarzuca, żeby nie płoszyć rybek?
Moje marzenie, to złowić chociaż małą rybkę i mieć chociaż 1 szt. na swoim koncie. :bigok :bigok

ARCADARKA - 2009-01-25, 17:29
nie ma problemu wędki zawsze są w kampie , trzeba zrobić mały zlocik u Tadeusza w KARWICY on nas wywiezie swoją łajbą na swoje miejscówki i w tedy połowimy wszyscy razem , już nie mogę się doczekać , ale próbne żuty możemy potrenować w Koszelówce , tam będzie jakieś oczko wodne z ratownikami i ratowniczkami tak obiecał JACEKiAGARKA, nie będzie żadnych problemów będziemy czuć się bezpiecznie :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
KOCZORKA - 2009-01-25, 17:32

ARCADARKA napisał/a:
ale próbne żuty możemy potrenować w Koszelówce , tam będzie jakieś oczko wodne z ratownikami i ratowniczkami tak obiecał JACEKiAGARKA, nie będzie żadnych problemów będziemy czuć się bezpiecznie :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Jesteś moim ulubionym kumplem :bukiet: :bukiet:
Już się nie mogę doczekać. :bigok :bigok

ARCADARKA - 2009-01-25, 17:38
łał :ok
życie jest niewiarogodnie supr :bigok :bigok :bigok :bigok

StasioiJola - 2009-01-26, 00:51

Jak nic w Koszelówce nie traficie ,to coś kupimy,żeby Wam smutno nie było!!!! :haha: :haha: :spoko
pagas - 2009-01-26, 01:03
Temat postu: Sumy i kaprie z Ebro na zachete
Pare jeszcze zdjec z netu.Co prawda nie ja , ale dla zapalenca to i tak wystarczy.Slinka cieknie.
Czytajcie i serfujcie po necie.Kto szuka ten znajdzie .Ja jestem zdecydowany na wyjazd tyle ze co do terminu to narazie musze sie wstrzymac.Sluze jedna informacja jesli bwede znal odpowiedz.

pagas - 2009-01-26, 02:03
Temat postu: jeszcze zdjecia
Jeszcze pare zdjec
pagas - 2009-01-26, 02:35
ARCADARKA napisał/a:

Nie bylo z nami dziewczyn jak widac na zdjeciach i tego wlasnie zaluje.Drugi raz tego bledu nie popelnie.Zaloze sie ze bysmy wiecej nalapali gdyby panie dopingowaly nas z brzegu.

Wyjazd tegoroczny bedzie juz taki jaki powinien byc.Dziewczyny opalajace sie wygodnie na lezaczkach przy basenie.My na lodkach lowiacy okazy naszego zycia.Dzieciaki kapiace sie w basenie i rozrabiajace do okola.Wieczorne spotkania przy Hiszpanskim winie pod drzewami oliwnymi i opowiesci z calodniwych wrazen z Ebro.Tak to widze i nie inaczej.

prezesuu - 2009-01-26, 18:33

pagas, coś mi tu nie pasuje. Fotki takie małe, a ryby na nich takie duuuże. :helm
U nas jest przeważnie odwrotnie. :haha:

pagas - 2009-01-27, 23:42
Temat postu: masz
Masz racje Prezesuu

Rybek to u nas coraz mniej .
Dlatego trzeba jezdzic dlaeko daleko.

Tadeusz - 2009-01-28, 01:06

Pagas, przyznam się, że sumy jak sumy. Owszem, piękne są i dla wędkarza trofeum znaczne. Złowiłem w Zalewie Zegrzyńskiej przed laty takiego 152 cm i bardzo się cieszyłem.
Gdzie jednak tym sumom do prezentowanych przez Ciebie sazanów. Oszaleć można od samego patrzenia!
A teraz będzie chwila zwierzeń, moment bardzo trudny dla starego wiekiem i stażem wędkarza:

Ja nigdy w życiu nie złowiłem sazana!!!!

Ja chcę nad Ebro!!!!

pagas - 2009-01-28, 03:21
Temat postu: Tadeusz
Tadeusz u mnie klamka zapdla juz dawno.
Jednej zeczy nie moge powiedziec napewno.Terminu.Jeszcze nie .Jak tylko bede peny to dam znac , ale cala reszta jest wiadoma.
Ja jade w tym roku na Ebro bez dwuch zdan.Do miejscowosci CASPE.Zabieram ze soba zonke i dzieciaki.
Miloby bylo gdybys sie przylaczyl.Tyczy sie to wszystkich zainteresowanych..W tym temacie opisalem pare zeczy i troszke linkow i fotek zamiescilem z mojej zeszlorocznej wyprawy i nie tylko.
Ze Szczecina do Miesca przeznbaczenia jest troszke mniej niz 2500 kilometrow.
Na wiosne zeslego roku jechalismy w zarowno tamta strone jak i spowrotem bez przerwy.Oczywiscie poza pietnastominutowymi postojami na papieroska i siusiu.Do Hiszpani jechalismy niecale 23 godziny.Spowrotem tez nie przekroczylismy doby.
Ja widze to wstepnie tak ,z e w tamta strone jechalbym trzy dni.Z noclegami przy trasie.Zeby jak najszybciej dostac sie nad wode i nalapac za wszystkie czasy.Na miejscu 7 dni i z 10 dni spowrotem.Bo powrotna droge potraktowalbym kamperowo.Na zwiedzanie i postoje w pieknych miejscach.

Caspe mozna potraktowac jako wspaniala baze wypadowa poniewaz nie lezy coprawda nad samym morze Srodziemnym , ale tylko okolo 100km od wybrzeza i 256 km od Barcelony.

Tak ze i dziewczyny beda zadowolone i dzieciaki i my.

gino - 2009-01-28, 06:48

KOCZORKA napisał/a:
Ja to nawet próbowałam nad jeziorem Rożnowskim łowić na przynętę z plastikowych rybek///
Co prawda żadnej rybki nie udało mi się złowić :placze2 :placze2 ,

kochana KOCZORKO...ja sie wcale nie dziwie ...ze nic nie zlapalas... :) :)
przeciez jakby Tobie podali na obiad...PLASTIKOWEGO SCHABOWEGO to tez bys nie ruszyla .... :shock:

:haha: :haha: :haha: :haha:

a co do wedkujacyc Pań...
moja Sylwiuuu...zawsze ze mna smiga na rybki.. a czasem..nawet mnie budzi o 4rano...mowiac...''juz pora'' :wyszczerzony: :wyszczerzony:
/zabieram sie wtedy ''do roboty'' ale po chwili......dodaje ..''na rybki kochanie..na rybki'' :haha: :haha:

KOCZORKA - 2009-01-28, 16:31

gino napisał/a:
kochana KOCZORKO...ja sie wcale nie dziwie ...ze nic nie zlapalas... :) :)
przeciez jakby Tobie podali na obiad...PLASTIKOWEGO SCHABOWEGO to tez bys nie ruszyla .... :shock:

A w telezakupach Mango pokazywali, jak na te plastikowe, to rzucały się takie piękne okazy. :-/
Koczor się śmiał, :haha: ale wiesz Ja w to święcie wierzyłam. :gwm
Ale miałam z łowieniem tyle radości i uciechy (wszyscy wędkarze mnie wołali, że ławica idzie), że te czasy bardzo miło wspominam. :bigok
Ja bym chciała poczuć, jak się rybka zachowuje na wędce? Jakie to uczucie? :bigok

Tadeusz - 2009-01-28, 16:39

KOCZORKA napisał/a:
Ja bym chciała poczuć, jak się rybka zachowuje na wędce? Jakie to uczucie?

Nie wiem. Nigdy nie byłem na wędce. :haha: :kwiatki:

KOCZORKA - 2009-01-28, 16:43

Tadeusz napisał/a:
Nie wiem. Nigdy nie byłem na wędce. :haha: :kwiatki:

Tego bym nie chciała przeżyć. :zimno
Chodziło mi o ten drugi koniec wędki. :bigok

Tadeusz - 2009-01-28, 16:59

Tak na serio, to duża ryba walecznie walczaca potrafi bardzo zmęczyć wędkarza i dostarcza niesamowitych emocji. W 1974 r. złowiłem w Wiśle na wysokości Otwocka, brzanę długą na 87 cm. Niby nie olbrzym, a doprowadziła mnie do wyczerpania. Tak długiej walki z rybą ani przedtem, ani potem nie przeżyłem. Będę ją pamiętał całe życie. :ryba:
KOCZORKA - 2009-01-28, 17:14

Tadeusz napisał/a:
Tak długiej walki z rybą ani przedtem, ani potem nie przeżyłem. Będę ją pamiętał całe życie. :ryba:

I o to w tym całym wędkarstwie chodzi. :bigok Rozmawiałam z wędkarzami i o tym mi właśnie mówili. Łatwe ryby do złowienia są w stawach rybnych, ale tak myślę, że to już nie jest frajda i przeżycie. :bigok :bigok

pagas - 2009-01-30, 00:32
Temat postu: zona na rybach
Zabralem moja zonke na ryby.Byla wtedy w ciazy .Wysokiej dodam, a mi przyszlo do glowy zabrac ja zukiem na dzien i na noc.
Zuk jak to zuk trzesie.Jechalismy na pace w kilka osob .Deszcz zaczal padac.Z tego bujania zonka biedna pare razy zatrzymywala auto zeby ulzyc zaoladkowi.
Plandeka pezciekala.
Podsumowujac po powrocie do domku powiedziala ze ze mna na ryby nigdy w zyciu nie poijedzie.
Tak ze troszke przesadzialem.
Tak poza tym to tez tak jak KACZORKA tez sie cieszy jak cos zlapie(bo lapie).Dala sie namowic po wielu latach.Przemowil do niej zart , zeby z wedkowaniem nie walczyla bo moze przegrac.

pagas - 2009-01-30, 04:51
Temat postu: zapraszam
Wszystkich zainteresowanych wedkarstwem(nie koniecznie wedkarzy)zapaszam.
Czy nikt nie wyjezdza na zande rybki w tym roku.
Czy nikt nie jedzie na wyprawe kamperkiem zamydlajac zonie oczy ze to pod katem zwiedzania , a chytrze ukrywajac plan lapania rybek przez caly czas.
Czy nikt z szanownych kolegow nie planowal samego wyjazdu tak zeby wszystkie postoje byly przy samej wodzie .Tak aby mozna wedeczke zazucic.

No Panowie nie ma strachu.Nasze Panie sie nie dowiedza.Jak widze to na te stronie jedyna kobitka jest KACZORKA.

gino - 2009-01-30, 07:07

ja..staram sie tak jezdzic..aby po drodze mozna bylo polapac rybki...ale...uwielbiam Polskie mazury...;-)
pagas - 2009-01-30, 07:39
Temat postu: Mazury
Mazury sa piekne choc mi osobiscie bardziej podobaja sie Kaszuby.
Mazury bylu nadmuchane troche na wyrost przez komunistyczne czasy , a Kaszuby celowo zapomniane.
Jesli chodzi o ryby to czy tu czy tu ryb nie ma.Znaczy tak ryb nie ma mialem na mysli ryb , a nie rybek, a z roku na rok nawet rybek jest coraz mniej.
Ja nawet jak nie wielkie i dlugie wyjazdy na rybki to zawsze moge do naszych zachodnich sasiadow wyskoczyc na kilka godzinek , a wrazenia wedkazrskie niesamowite.Poprostu spelnienie.

gino - 2009-01-30, 07:54
Temat postu: Re: Mazury
pagas napisał/a:

Mazury bylu nadmuchane troche na wyrost przez komunistyczne czasy , a Kaszuby celowo zapomniane.

hmmm...sugerujesz ze nasze Polskie mazurskie jeziora....''nadmuchali komunisci'' ??

ze czesto ''dmuchali'' nad jeziorem..to tez slyszalem....ale...zeby jeziora... :shock:

:haha:

:haha:

Tadeusz - 2009-01-30, 08:01

pagas napisał/a:
Jesli chodzi o ryby to czy tu czy tu ryb nie ma.Znaczy tak ryb nie ma mialem na mysli ryb , a nie rybek, a z roku na rok nawet rybek jest coraz mniej.

A ja myślę, że je po prostu na Mazurach trudniej złowić, ale one są. Może mniej niż kiedyś. Napewno mniej. :-/

Pawcio - 2009-01-31, 22:52

Hej łowcy!
A jak nazwać taki sposób wędkowania?
To już jest wędkarstwo czynne czy jeszcze bierne ?

A swoją drogą ciekawe co złapie?

StasioiJola - 2009-01-31, 23:03

Z tego co widzę to najpewniej mandat!!! :haha: :haha: :spoko
Piotr G. - 2009-02-03, 14:44

Witam

Moj wędkarski zapał jest równie duzy jak camperowy

Jeśli udał by sie jakiś lekko zorganizowany wyjazd to ja poproszę o informacje
Chętnie sie przyłącze Zarówno do krajowych jak i zagranicznych tel.513-123-885

mam nadziej ze zdążę coś zakupić do tego czasu a jak nie to chętnie s z kimś zabiorę z Wawki

Z pozdriowieniem

Piotr G.

ARCADARKA - 2009-02-03, 14:52
łał :ok witamy następnego wędkarza :bigok :bigok , już nie długo rozpoczęcie sezonu

super :mrgreen:

pagas - 2009-02-04, 00:52
Temat postu: Piotr
Piotr Szukaj , a znajdziesz.
Ja jak dobrze pujdzie to w tym tygodniu dopne guzik.Bede mial , ale szukalem troche.Podobne kategorie cenowe.
Co do wyjazdow to ja jak tylko juz bede mial swoje cacko to napewno cos zrobie bo jak w tym temacie juz pisalem napewno pojeade w tym roku do Hiszpani na Rio Ebro , ale rownie pweny jest wyjazd do Norwegi zaraz po , albo przed Hiszpania tak ,z e kombinowac musisz.

Uzupelnij swoj profil.

Piotr G. - 2009-02-04, 09:42

Witaj

Nie zapeszajac nic nie mowie
i zapewne jak jeszce kilka osób trzymamy kciuki i czekamy na demonstracje ze szczegołami
bardzo ciekaw jestem co udąło Ci sie znalesc

Mi sie wspolnik wykrecił wiec chwilke bede czekał na jakas okazje cenowojakosciowa
ale sie nie poddaje

Chetnie sie dołacze na jakies wyjazdy w tym wedkarskie
przy okazji poznam zalety roznych kamperów ni wtedy napewno cos kupie

Pzdrawiam i trzymam kciuki :bigok
Piotr

p.s.Co w tym profilu nalezy dodac?

ARCADARKA - 2009-02-04, 09:44
Piotr G. napisał/a:
Witaj

i zapewne jak jeszce kilka osób trzymamy kciuki i czekamy na demonstracje ze szczegołami

Mi sie wspolnik wykrecił wiec chwilke bede czekał na jakas okazje cenowojakosciowa
ale sie nie poddaje

Piotr

w profilu nic wielkiego skąd jesteś nr. buta , kolor włosów , no i resztę jak chcesz :haha: :haha: :haha: :haha:

Rockers - 2009-02-04, 13:01

witam
ostatnio mało tu zaglądałem bo miałem niesamowicie mało czasu aż sam się dziwię gdzie on się podział normalnie jak by się skurczył czy cóś. Mój kamperek jest w trakcie prób ile jest w stanie przejechać a że już dość leciwy jest to boję się nim za daleko jechać więc gdyby ktoś wybierał się na rybki na południu polski w jakiś weekend to ja chętnie dołączę i poznam jakieś urocze miejsce gdzie można by kamperkiem pod samą wodą stanąć ;)
Pozdrawiam wszytskich wędkarzy ;) :ok

ARCADARKA - 2009-02-10, 19:10
musiałem to wykasować bo na innych stronach same feeeeeeeeeeeeeeee, przepraszam :bigok
gino - 2009-02-10, 19:16
ARCADARKA napisał/a:
Piotr G. napisał/a:
Witaj

ale sie nie poddaje

Piotr

w profilu nic wielkiego skąd jesteś nr. buta , kolor włosów , no i resztę jak chcesz :haha: :haha: :haha: :haha:

krotko mowiac...tez Cie piotrze witamy... :spoko

pagas - 2009-02-11, 08:04
Temat postu: mam
Mam.Kupilem.Jest to on..To uuuunnyyyy.
Zdjecia zalacze za kilka dni bo bylo tak.
Jak go kupilem to yaczolem oblewac i nie mialem czasu na nic , a teraz znowu siedze na lotnisku bo zarabiac trzeba na takie luxusy
Zonka mi mailem przesle to pokaze.
Wiadomo natomiast , ze w lipcu Hiszpania i Rio Ebro na SUMY zycia.Potem Paryz i Euro Disney Land.
Jak starczy czasu to jeszcze Skandynawia.

piotr51 - 2009-02-12, 19:24

Pisze sie na wyjazdy na wedkowanie : :wyszczerzony:
pagas - 2009-02-13, 16:47
Temat postu: daty
Daty sprecyzuje w kwietniu.
pagas - 2009-02-16, 11:19
Temat postu: zob
Zobaczcie na dole jakie piekne autko udalo mi sie kupic

Dyskusje podjac czas -gdzie tu z wedka w las.
Moze pierwsza w lipcu Norwegia , a puzniej Hiszpania po powrocie.

Oj chyba globalny kryzys dotkna rowniez wedkarska brac na CT.

pagas

KOCZORKA - 2009-02-17, 16:53

Cytat:
Juz go mam i nie oddam

Pagasik, kampiórek cudeńko. :bigok

Pewnie, że nie oddawaj. :szeroki_usmiech

Ja swojego też bym nie oddała :ok

Powodzonka w wędkowaniu :bigok :bigok

Po połowach proszę o foty okazów :bukiet:

pagas - 2009-02-18, 07:32
Temat postu: beda
Bedaa fotki beda opisy

Na zlocie w Koszelowce mam zamiar bycc jak najtwardziej , a co do rybek to plan moze sie jedynie zmianic tak , ze najpierw pojade do Skandynawwi , a potem do Hiszpani.

andi at - 2009-02-24, 21:07

JaWa napisał/a:
Niezłe te sumiki http://pl.youtube.com/watch?v=CxPBMzZOxAs
a moze cos takiego -delta PO wlochy . jest to kawalek za wenecja www.wallercamp.it. nie bylem tam ale rybki niczego sobie
pagas - 2009-02-25, 08:51
Temat postu: PO
Slyszalem i czytalem o PO we Wloszech.
Podobno rownie bogata w SUMY rzeka jak EBRO.
Jest blizej niz Ebro.Jednak mysle ze na Ebro wyjechac jest warto bardziej .Mimo dystansu mozliwosc zlapania wiekszej ilosci ciekawych i wielkich okazow.Bo sandaczy jest tam duzo, karpi rekordowych zatrzesienie , a do tego okonio-bassy.
Ja w zeszlym roku bylem na Ebro w Maquinenzie(czy jak to sie pisze)i wrazenia mam niesamowicie pozytywne.Dalem ciala na wielu frontach , ale to dlatego , ze wszyscy bylismy tam po raz pierwszy.
W tym roku pojade do Caspe to rowniez nad Ebro , ale troszke dalej.
W tym temacie umiescilem linki do Leakcaspe i musze powiedziec, ze milobyloby gdyby wiecej kolegow zdecydowalo sie na polapanie i spedzenie milo czasu z rodzinami bo osrodek przygotowany jest na turystow.

Jechac rowniez chce do Norwegi i Szwecji i jeszcze nie zdecydowalem w jakiej kolejnosci.Czekam wiec na zapalencow wpisy na forum , albo na priwie.
Skandynawia , a potem Hiszpania , albo odwrotnie.
Lipiec -sierpien.
Moje terminy klaruja sie z kazdym dnie bardziej .

pagas - 2009-02-26, 14:57
Temat postu: Zdjecia
Podnoszac ztmosfere chcialem przypomniec o wakacyjnym planowanym przeze mniewyjezdzie do Hiszpanbi nad rzeke Ebro na rybki i rekreacje z rodzinka.
Termin klaruje sie powoli bedzie to lipiec , albo sierpien.
Chcialbym w tym roku rowniez ruszyc do skandynawi wiec nie precyzuje jeszcze kolejnosci.

Dolaczam zdjecia z Caspe.

pagas - 2009-02-26, 16:28
Temat postu: fotki
zalaczam fotki.Poprzednie nie poszly

Czekam na zapalencow.Zapraszam na wyprawe.Plnujcie , a bedzie wam dane

pagas - 2009-02-26, 16:35
Temat postu: fotki2
wiecej fotek
pagas - 2009-02-26, 16:38
Temat postu: fotki Ebro Caspe 3
fotki 3
pagas - 2009-02-26, 16:41
Temat postu: Ebro Hiszpania fotki 3
fotki 4
pagas - 2009-02-26, 16:45
Temat postu: Jeszcze
Jeszcze wiecej fotek i Panowie i Panie rozgrzewac sie .
pagas - 2009-02-26, 16:48
Temat postu: fototo
totofoto
pagas - 2009-02-26, 16:49
Temat postu: ostatnie zdjecia
zdjecia
prezesuu - 2009-02-26, 22:19

Na sumy i sazany do Hiszpanii nie ma po co jechać. pagas, z towarzystwem wszystkie już odłowili. :haha: :haha: :haha:

Super sztuki. :spoko
A kto je jadł? Czy smakowały?

pagas - 2009-02-27, 09:42
Temat postu: Nikt
Nikt ich nie jadl.Polacy sa uwazani za bardzo cywilizowanych turysto wedkarskich w Hiszpani na Ebro , a to z takiej przyczyny , ze w odruznieniu od Niemco czy Angoli nie zabijaja tam Sumow ktore sa glowna przyczyna takiej popularnosci tego zakatka Hiszpani.
Poza tym taka duza , stara ryna jest strasznie waleczna , ale walory smakowe sa watpliwe.
Dolaczam jeszcze kilka zdjec osrodna na ktory sie wybieram.
Poecal i zapraszam kolegow po kiju

pagas - 2009-02-27, 09:47
Temat postu: mapka
Jeszcze zalaczam mapke samego Morza Aragonskiego.Prosze zobaczyc jak ciekawe ukszatutowanie lini przegowej tu mamy
Tadeusz - 2009-02-27, 14:35

Pagas, na litość boską, nie rób tego, bo serwery mają jednak ograniczoną pojemność. Powyższe zdjęcia umieściłeś w trzech różnych miejscach.
Twój zapał jest fajny i bardzo nam się podoba sposób w jaki ciągniesz swoje wątki, w ogóle jesteś swój chłop, ale za umieszczanie tych samych zdjęć w trzech miejscach należy się po łapach.
Bardzo proszę, sam zdecyduj w którym wątku mają pozostać, a w pozostałych wykasuj, lub napisz mi na PW, które mam wykasować.

Pozdrawiam i czekam na sygnał.

Ahoj, Marynarzu!!. :wyszczerzony: :spoko

pagas - 2009-02-27, 14:48
Temat postu: Przepraszam
Przepraszam .Nie wiedzialem.
Black Cadillac - 2009-05-17, 00:09

Chętnie wybrał bym się w sierpniu nawet na cały sierpień. Czy ktoś też planuje ten termin. Koniecznie wędkowanie.
pagas - 2009-05-21, 07:40
Temat postu: Rybki sierpien
Hej Black

Ja wracac mam w sierpniu , albo koncu lipa.Dla mnie :
wypoczynek i relax=rybki i woda

Jak bedzie czas to napisze i sie polapie

gino - 2009-05-21, 08:05
Temat postu: Re: Rybki sierpien
pagas napisał/a:
Hej Black

Ja wracac mam w sierpniu , albo koncu lipa.Dla mnie :
wypoczynek i relax=rybki i woda

Jak bedzie czas to napisze i sie polapie

Pagasik..no to musimy sie spotkac... :bigok

pagas - 2009-05-21, 08:26
Temat postu: Zawsze
Gino do mnie wpadac.Rybki beda i inne takie tam.Sama przyjemnosc.
48a-ELANKO - 2009-05-21, 09:00

pagas napisał/a:
Rybki beda i inne takie tam.Sama przyjemnosc

Intrygujące te :lol: ..inne takie tam. Sama przyjemność... :lol: :oops:

pagas - 2009-05-21, 14:59
Temat postu: Nie
Hejka Kowary to znaczy Ela i Andy

Takie tam przyjemnosci to oznacza , ze nie sama rybka i lapaniem wedkarze zyja

slaw

Black Cadillac - 2009-05-21, 18:51

Po powrocie z Norwegii, pod koniec czerwca, dam odpowiedź. Na 98% jedziemy. BĘDĄ SUMY DRŻAŁY ZE STRACHU
pagas - 2009-05-23, 03:16
Temat postu: sumy
No to Pieknie.
Sumy beda i inne takie tam.
Ja w zeszlym roku bedac na Ebro nastawialem sie glownie na sumy -aaaaa to byl blad.
Coraz bardziej przekonuje sie do tego , ze niespotykane gdziendziej CZARNE BASSY moga dac wcale nie mnie przyjemnosci co ogromne sumy.
No a przeciez nie wielkosc , a jakosc sie liczy hahaha

De Lafens - 2009-06-12, 17:37

Witam wędkarzy !

Ja od 18 do końca lipca będę w Szwecji więc jeśli ktos w tym terminie będzie w okolicy to zapraszam na wspolne wędkowanie .
Pozdrowionka !

Black Cadillac - 2009-06-27, 13:20

Więc wyjazd do Hiszpanii pewny na 100%. Teraz Sławek napisz gdzie się spotkamy na terenie Niemiec, bo my będziemy jechać z Kątów Wrocławskich, a Ty ze Szczecina. Wyjeżdżamy też tak jak Ty 10.07, a rezerwację zrobiliśmy na campingu od 15.07. do 22.07. i łódkę też na 6 dni. W drodze powrotnej będziemy razem wracać, bo też chcemy trochę pozwiedzać. Czy Ty masz w kamperku CB-radio?.